Teambuilding 6 leuke ideeën in Den Bosch en omgeving

Teambuilding: 6 leuke ideeën in Den Bosch en omgeving

Ga je er binnenkort met je team op uit en ben je op zoek naar een leuke teambuildingsactiviteit in Den Bosch? Mooi! We hebben namelijk een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet….

17 maart 2020 door Danny Bijl
Reacties gesloten
Het Nieuwe Werken: reken af met je mail

Te volle inbox? Te veel e-mail? 28 november e-mailloze vrijdag!

Een derde van de werknemers is een kwart van de werktijd bezig met e-mail. We checken onze mail zeer regelmatig: 35 procent kijkt vier á tien maal per dag en 30 procent zelfs nog vaker. Toch blijven er veel berichten in de inbox staan: bij 27 procent staan er meer dan honderd berichten in de inbox en bij 13 procent zelfs meer dan duizend. Daarom is 28 november uitgeroepen tot E-mailloze Vrijdag!

20 november 2014 door Annemiek Tigchelaar
Reacties gesloten
Leidinggeven aan de Nieuwe Werkers

Leidinggeven aan de Nieuwe Werkers

Kent u de drie kritische succesfactoren voor Het Nieuwe werken en weet u bovendien hoe u hier concreet mee aan de slag kunt gaan? U leert het tijdens deze training Leidinggeven aan de Nieuwe Werkers. Van het betrekken van je team bij het veranderproces tot het opstellen van een krachtig afdelingsplan en een handige checklist.

11 oktober 2013 door Redactie
Reacties gesloten
Samen denken

Organisatie 3.0: werkondernemers

If you put fences around people you get sheep, zei William L. McKnight al in 1934. En zo is het maar net, vindt Edwin de Bree. Hij is dan ook groot voorstander van de organisatie 3.0, waarbij de directierol wordt uitgekleed tot die van katalysator tussen organisatie en aandeelhouders. De macht ligt bij de werk-community. Een voorproefje van De Brees sessie op het OHNW-congres.

10 oktober 2013 door Edwin De Bree
Reacties gesloten
Training: werken in de cloud

Training: werken in de cloud

De cloud is meer dan een hype, zo veel is duidelijk. Er zijn talrijke mogelijkheden. En kansen! Maar hoe zorg je dat je binnen die mogelijkheden de juiste kiest? Wanneer gebruik je welke tool, en hoe gebruik je die vervolgens optimaal? Deskundigen Marianne Smits en Bouke van Kleef geven een eendaagse training. Pak je kans.

19 april 2013 door Redactie
Reacties gesloten
De schone lakens van Het Nieuwe Werken

De 10 van HNW: Tijd om je bed te verschonen, manager! [#HNWDJZ]

In het kader van de Week van Het Nieuwe Werken behandelt HNWBlog twee weken lang in 10 blogs de verschillende aspecten en mogelijkheden van Het Nieuwe Werken. Vandaag de laatste, deel 10, waarin Nan van Grootel het gevoel van frisse lakens op een vers verschoond bed doortrekt naar de werkvloer. Hoe je daar dat nieuwe elan invoert? Zes zeer bruikbare tips!

23 november 2012 door Nan van Grootel
Reacties gesloten
De manager en Het Nieuwe Werken

De 10 van HNW: Je bent manager? Gefeliciteerd! [#HNWDJZ]

In het kader van de Week van Het Nieuwe Werken behandelt HNWBlog twee weken lang in 10 blogs de verschillende aspecten en mogelijkheden van Het Nieuwe Werken. Vandaag blog 9 waarin Maarten de Winter de vinger op de pijnlijke plek van de manager legt en de spagaat beschrijft waarin deze zich bevindt. Want: wat is zijn of haar toegevoegde waarde anno 2012 eigenlijk nog?

22 november 2012 door Maarten de Winter
Reacties gesloten
Het Nieuwe Werken bij Netvlies

De 10 van HNW: Is sociale innovatie slim? [#HNWDJZ]

In het kader van de Week van Het Nieuwe Werken behandelt HNWBlog twee weken lang in 10 blogs de verschillende aspecten en mogelijkheden van Het Nieuwe Werken. Vandaag blog 8, waarin Alwin Notenboom haarfijn uit de doeken doet waarom sociale innovatie zo slim is. Zo zet het mensen centraal door ze het vertrouwen en de ruimte te geven die ze nodig hebben. En natuurlijk nog veel meer.

21 november 2012 door Alwin Notenboom
4 Reacties
Behaviorisme en Het Nieuwe Werken

De 10 van HNW: Gedragsverandering en de kracht van de context [#HNWDJZ]

In het kader van de Week van Het Nieuwe Werken behandelt HNWBlog twee weken lang in 10 blogs de verschillende aspecten en mogelijkheden van Het Nieuwe Werken. Vandaag blog 7, waarin Rosan Gompers ons een illusie armer maakt: we zijn niet verantwoordelijk voor ons eigen gedrag. En al helemaal niet zo autonoom en sterk als we zouden willen. Gelukkig is er voor alles een oplossing.

20 november 2012 door Rosan Gompers
Reacties gesloten
Oude Schoenen en Het Nieuwe Werken

De 10 van HNW: Durf oude schoenen weg te gooien [#HNWDJZ]

In het kader van de Week van Het Nieuwe Werken behandelt HNWBlog twee weken lang in 10 blogs de verschillende aspecten en mogelijkheden van Het Nieuwe Werken. Vandaag blog 6, waarin Kim Castenmiller u een handvat biedt om zelf aan de slag te gaan om de grootste uitdaging van deze tijd aan te pakken: uw organisatie en de manier waarop daar wordt (samen)gewerkt opnieuw vormgeven. Succes!

19 november 2012 door Kim Castenmiller
1 Reactie
Transitiemodel Het Nieuwe Werken

De 10 van HNW: Wat te doen als Het Nieuwe Werken niet werkt? [#HNWDJZ]

Deze Week van Het Nieuwe Werken, en ook volgende week, behandelt HNWBlog in 10 blogs de verschillende aspecten en mogelijkheden van Het Nieuwe Werken. Vandaag blog 5, waarin Albert Roelofswaard en Diane Dros aan de hand van het Transitiemodel HNW laten zien wat te doen als Het Nieuwe Werken niet werkt…

8 Reacties
Agile en Het Nieuwe Werken

De 10 van HNW: Het Nieuwe Werken maakt je Agile! [#HNWDJZ]

Deze Week van Het Nieuwe Werken, en ook volgende week, behandelt HNWBlog in 10 blogs de verschillende aspecten en mogelijkheden van Het Nieuwe Werken. Vandaag blog 4, waarin Arie van Bennekum haarfijn uitlegt hoe HNW professionals wendbaar maakt, en dus in staat stelt Agile te werken.

15 november 2012 door Arie van Bennekum
Reacties gesloten
IQ, EQ, SQ en Het Nieuwe Werken

De 10 van HNW: De IESberg [#HNWDJZ]

Deze Week van Het Nieuwe Werken, en ook de volgende week, behandelt HNWBlog in 10 blogs de verschillende aspecten en mogelijkheden van Het Nieuwe Werken. Vandaag blog 3, waarin Lars Lutje Schipholt weet dat het behalve IQ vooral ook belangrijk is vanuit een EQ- en SQ-perspectief naar Het Nieuwe Werken te kijken. Want zonder bijvoorbeeld vertrouwen is HNW natuurlijk nergens.

14 november 2012 door Lars Lutje Schipholt
Reacties gesloten
De sleutel tot Het Nieuwe Werken

De 10 van HNW: HNW 2013, kruip uit je kantoor! [#HNWDJZ]

Deze Week van Het Nieuwe Werken, en ook de volgende week, behandelt HNWBlog in 10 blogs de verschillende aspecten en mogelijkheden van Het Nieuwe Werken. Vandaag blog 2: Felix Lepoutre over hetgeen de ZZP’er al jaren weet. De sleutel tot het ultieme werkgeluk: coworking lounges en flexibele werkplekken. En dan vooral ook voor de werknemer in loondienst!

13 november 2012 door Felix Lepoutre
1 Reactie
Domino en Het Nieuwe Werken

De 10 van HNW: Als de eerste steen valt… [#HNWDJZ]

Deze Week van Het Nieuwe Werken, en ook de volgende week, behandelt HNWBlog in 10 blogs de verschillende aspecten en mogelijkheden van Het Nieuwe Werken. Vandaag blog 1, waarin Dirk A. van Mulligen stelt dat het in veel organisaties Domino D-Day is, met als gevolg dat er beter moet worden gepland en er meer voorbereiding nodig is voor HNW in een organisatie kan worden ingevoerd. De kans op succes wordt daardoor wel groter.

12 november 2012 door Dirk A. van Mulligen
Reacties gesloten
Onderzoek vervagen grenzen werk en privé HNW

Enquete: Het Nieuwe Werken; altijd vrij, of nooit meer vrij?

Leonie Snoeren doet onderzoek naar de gevolgen van het vervagen van de grens tussen werk en privé door de invoering van Het Nieuwe Werken. Wilt u haar helpen door deel te nemen aan haar onderzoek? Leonie deelt de resultaten van haar onderzoek binnenkort op HNW Blog.

11 februari 2012 door Redactie
1 Reactie
De Week van het Nieuwe Werken

De resultaten van de Week van Het Nieuwe Werken

De tweede week van november vond De Week van Het Nieuwe Werken plaats. Volgens de één een succes, maar er waren ook kritische geluiden te horen. Zo zou het te veel zijn gegaan over het maken van een goede cappuccino in plaats van over Het Nieuwe Werken. Eindredacteur van Het Nieuwe Werken Blog Lonneke Gillissen vroeg Jeroen van den Koppel van organisator Natuur & Milieu naar de werkelijke resultaten.

19 december 2011 door Lonneke Gillissen
Reacties gesloten
Het Nieuwe Werken bij de nVWA

Neem een kijkje in de Het Nieuwe Werken-keuken van de nVWA

In tien maanden tijd voerde inspecteur generaal Wim Schreuders in samenwerking met projectleider HNW Liesbeth Kooijmans Het Nieuwe Werken door bij de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit. Donderdag 15 december geeft Liesbeth Kooijmans een presentatie over dit huzarenstukje – mét een rondleiding bij de nVWA. Schrijf je in!

2 december 2011 door Lonneke Gillissen
Reacties gesloten