3 aanvullende verzekeringen om te overwegen bij het verzekeren van je zakelijke auto

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 28 januari 2022
Reacties gesloten

Een zakelijke auto kan soms cruciaal zijn voor je bedrijfsvoering. In dat geval moet je niet alleen investeren in een bedrijfswagen, maar ook in het verzekeren daarvan. Uiteraard heb je het liefste een goedkope autoverzekering die je maandelijks niet te veel kost. Maar het is ook belangrijk om na te denken over wat níet automatisch verzekerd is en of je daar misschien toch wat mee moet. We bespreken drie aanvullende verzekeringen om te overwegen bij het verzekeren van je zakelijke auto.

Lading verzekeren

Autoverzekeraars zijn niet op hun achterhoofd gevallen. Je auto is verzekerd zoals hij uit de fabriek komt en ten hoogste is tot een gelimiteerd bedrag ook bagage verzekerd. Maar als je je zakelijke auto gebruikt om producten of gereedschap te vervoeren, wordt die bagage wat al te prijzig. Daarom is de eventuele lading die je vervoert met je bedrijfswagen niet standaard meeverzekerd. Hiervoor moet een aanvullende verzekering afsluiten, die doorgaans een transport- en logistiekpolis betreft. Door de extra kosten die dit met zich meebrengt, is het verstandig om te overwegen hoe vaak je een lading van waarde vervoert en of de kosten van de aanvullende verzekering opwegen tegen de risico’s.

Pechhulp

Als je privé met je auto langs de weg komt te staan, is dat al erg vervelend. Maar wanneer dit je bij een zakelijke rit overkomt, betekent dit vaak dat je afspraken met een klant niet meer kunt nakomen, en dat is natuurlijk onwenselijk. Het staat ook onprofessioneel. Daarom is het verstandig om je bedrijfswagen bij te verzekeren voor pechhulp. Dan kun je rekenen op snelle hulp wanneer je langs de weg komt te staan en op vervangend vervoer als dat nodig blijkt te zijn. Zo kun je alsnog je weg vervolgen.

Pechhulp

Inzittendenverzekering

Neem je regelmatig klanten of collega’s mee in je zakelijke auto? Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende inzittendenverzekering af te sluiten bij je zakelijke autoverzekering. In het geval dat je betrokken raakt bij een verkeersongeluk dat jouw schuld is en een andere inzittende loopt ernstig letsel op of overlijdt, dan wordt vanuit deze verzekering een aanzienlijke schadevergoeding aan het slachtoffer of diens directe familie uitgekeerd en draai je daar dus niet zelf (met je bedrijf) voor op.

Het gaan kwaad om het zekere voor het onzekere te nemen, tenminste wanneer je daadwerkelijk vaak bepaalde risico’s loopt. Het voordeel van goed verzekerd zijn is dat de schade die je anders in één keer zelf zou moeten betalen met een goede verzekering in feite gespreid betaalt. Zo word je dus niet met onverwachte, grote uitgaven geconfronteerd.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten