3 leuke teamuitjes in coronatijd

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 13 oktober 2020
Reacties gesloten

Dat het verstandig is om thuis te werken, dat snappen we allemaal wel. In de eerste weken was het zelfs best rustgevend. Weg van alle rumoerigheid op kantoor en met geluk kunnen veel van ons ‘s ochtends iets langer op bed blijven liggen. Toch knaagt er iets: we missen onze collega’s! Hoogste tijd voor een teamuitje om de band tussen je collega’s te vergroten. Maar hoe pak je dat aan in coronatijd? Check hieronder drie activiteiten die volledig geschikt zijn voor een social-distancing uitje met je bedrijf!

1. De borrel of cocktail workshop

Wie mist de gezellige vrijmibo niet? In de basis heb je eigenlijk niets meer nodig dan een hapje en drankje om de juiste sfeer te creëren voor je team. Nu zijn er een aantal verschillende manieren om toch een borrel te organiseren in coronatijd. De makkelijkste manier is de Thuisborrel. Iedereen belt in vanuit huis en proost tegelijkertijd om 17u op het weekend. Leuk, maar dat kan nóg beter. Ons idee? Organiseer een cocktail workshop! Huur een locatie waar iedereen op 1,5 meter afstand z’n eigen cocktail mixt. Daarbij zijn er online genoeg whisky en andere drank aanbiedingen te vinden, zodat je goedkoop kan inslaan!

De borrel of cocktail workshop

2. De online kookworkshop

Een voordeel van het thuiswerken is dat je geregeld een kijkje kan nemen in de keuken van je collega’s. Misschien wel voor het eerst zie je wat ze aan de muur hebben hangen en leer je de familie van je collega beter kennen. Hartstikke leuk! Hoe haal je hier nou het meeste uit? Met een kookworkshop geef je elkaar écht een kijkje in de keuken. Huur een chef in, of vraag aan een getalenteerde collega om een recept voor te bereiden. Stuur alle deelnemers van tevoren een boodschappenlijstje en een uitnodiging voor een video-call. Veel kookplezier!

3. De game avond

Of het nou een pubquiz is, een potje ping-pong of Mario Kart, spelletjesavond is altijd een groot succes op kantoor. Maar wist je dat je ook online een hoop spelletjes kunt spelen met je team? Zo bestaat er een hele gave online escape room die je met z’n allen speelt via WhatsApp. Het heet Het Hoogeboom Mysterie en in het spel wordt je gevraagd om binnenshuis en online via geheime websites op zoek te gaan naar sporen van een vermissing, die je gezamenlijk moet oplossen. Daarnaast kun je natuurlijk ook samen met je collega’s een spel zoals Fortnite gratis online spelen. Keuze genoeg!

Zoals je hebt gelezen zijn er veel leuke opties voor teamuitjes tijdens coronatijd. Het vergt misschien wat meer creativiteit, maar dat maakt ze niet minder leuk. Werkze!

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten