3 redenen om te investeren in goede loon- en HR-software

Door Danny Bijl van - 21 februari 2022
Reacties gesloten

Als ondernemer, en zeker als kleine ondernemer, ben je voorzichtig met je uitgaven. Als je investeringen doet, moeten deze van groot belang zijn voor de bedrijfsvoering of leiden tot meer winst in de toekomst. Toch is het zinnig om ook aandacht te besteden aan investeringen die taken net even iets makkelijker maken. Zoals HR-zaken en salarisadministratie. We geven drie goede redenen om te investeren in goede loon software en HR software.

Meer tijd voor persoonlijke aspect

Achter iedere naam in de loonadministratie zit een mens. Aangezien werk en loon een belangrijke rol speelt in het leven van mensen, hechten werknemers er vaak belang aan om bij iemand hun vragen over HR-gerelateerde zaken kwijt te kunnen. Daarbij is het van belang dat de tijd genomen wordt voor de medewerker, zodat deze na het gesprek zich gehoord voelt en weet waar hij of zij aan toe is. Om ervoor te zorgen dat de HR-medewerker hier de handen voor vrij heeft, is het van belang om diens administratieve werk zo eenvoudig mogelijk te maken. Goede HR software kan hierbij een belangrijke rol spelen door veel processen te automatiseren.

Minder uren nodig

Goede software ter ondersteuning van loon- en HR-processen kan dus opleveren dat administratieve zaken minder tijd in beslag nemen. Dat kan ruimte openlaten voor het hierboven beschreven persoonlijke aspect, maar het kan er natuurlijk ook simpelweg voor zorgen dat je minder manuren hoeft te begroten voor HR-zaken. Zo kan een investering nu structureel een besparing opleveren op je loonkosten die ervoor zorgen dat je er uiteindelijk op die manier de baten van hebt.

Minder kans op menselijke fouten

Minder kans op menselijke fouten

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Dat kunnen kleine fouten zijn die makkelijk opgelost zijn, maar ook grote fouten met grotere effecten waar aanzienlijk meer tijd en moeite in zit om ze goed te maken. Wanneer je je administratieve processen zo veel mogelijk automatiseert, verklein je de kans op menselijke fouten. Er hoeven dan immers minder stappen door HR-medewerkers uitgevoerd te worden omdat de software een belangrijk deel van het werk overneemt.

Een investering in goede loon software of HR software is dus misschien geen investering die leidt tot meer productie of grotere winsten, maar het is wel degelijk een nuttige investering met verschillende voordelen op zowel de kortere als de langere termijn. Mogelijk kun je als ondernemer de investering ook nog eens opvoeren bij de belasting voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), wat de kosten drukt. Alle reden om je bedrijf deze investering te gunnen dus.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten