3 redenen om te investeren in goede software voor personeelsplanning

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 24 november 2021
Reacties gesloten

Met een kleine handvol medewerkers in je bedrijf of organisatie is personeelsplanning redelijk overzichtelijk. Maar zo gauw je als bedrijf of organisatie te maken hebt met een groot aantal taken en een breed medewerkersbestand, kan het maken van een sluitende planning veel tijd kosten. Dit terwijl je het met de juiste investering een stuk makkelijker kunt maken. We bespreken drie redenen om te investeren in goede software voor personeelsplanning.

Eenvoudiger roosteren

Strategische personeelsplanning kan een flinke uitdaging zijn. Je moet rekening houden met wie er beschikbaar is, en natuurlijk ook met het budget. Ook moet je rekening houden met het aantal contracturen van medewerkers. Dan is het handiger als je dit soort informatie kunt invoeren in een systeem dat je daarna iedere keer makkelijk kan laten zien wie je kunt inroosteren en wat de gezamenlijke kosten zijn. Ook is het makkelijker om zo een snelle oplossing te vinden bij ziekteverzuim, omdat je weet wie er beschikbaar is om het gat op te vullen.

Efficiënt inkloksysteem met urenregistratie

Klokken jouw werknemers in, of wil je dat graag gaan invoeren om je ervan te verzekeren dat je medewerkers ook de uren maken waarvoor ze betaald worden? Dan is het de moeite waard om te investeren in personeelsplanningssoftware met een geïntegreerd, efficiënt inkloksysteem. Medewerkers kunnen dan digitaal inklokken en uitklokken op een aantal mogelijke manieren, en de uren worden direct gelinkt met het rooster. Je kunt dan ook automatisch een meldingen krijgen wanneer er te laat is ingeklokt of te vroeg is uitgeklokt. Op deze manier automatiseer je ook de urenregistratie voor je personeel.

Efficiënt inkloksysteem met urenregistratie

Handiger rooster communiceren met medewerkers

Goede hedendaagse software voor personeelsplanning bied je ook de mogelijkheid om het rooster automatisch te communiceren met medewerkers. Deze ontvangen een pushbericht of een e-mail wanneer het rooster af is, waarin ze kunnen aflezen wanneer en waar ze ingepland zijn. Moet het rooster tussentijds gewijzigd worden? Dan hoef je niet iedereen voor wie dit relevant is langs te bellen, maar krijgen zij hier automatisch bericht over. Dit is voor beide partijen handig, want de medewerker heeft ook altijd inzicht in het rooster in plaats van enkel op het werk.

Bovenstaande zaken kunnen een hoop tijd besparen op het gebied van administratieve taken. Zo verdient de investering in goede software voor personeelsplanning zich ook weer terug. Aangezien zo’n systeem voor zowel de organisatie als de werknemers een uitkomst is, is het de investering zeker waard.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten