3 sectoren waarin opleiding erg belangrijk is

Door Danny Bijl van - 7 juli 2020
Reacties gesloten

Voor sommige banen krijg je een korte uitleg en word je de werkvloer opgestuurd; bijvoorbeeld als je achter de bar in een kroeg gaat werken. Omgekeerd kan ook: voor sommige banen moet je cursussen volgen of een stevige training ondergaan. Dit zijn drie sectoren waarin opleiding erg belangrijk is.

1. Klantenservice

Om te werken in de klantenservice moet je tegen een stootje kunnen. Iedereen heeft wel eens een verhaal gehoord van schreeuwende klanten of uiterst pittige e-mails. Als klantenservice medewerker moet je hier echter professioneel mee kunnen omgaan. Daarom word je hier stevig op getraind. Bij veel bedrijven begint een nieuwe baan op de klantenservice met enkele dagen tot een week training, vol rollenspel en uitleg over de do’s en don’ts. 

2. Offshore sector

Offshore sector opleiding

In de offshore sector wordt er 24/7 gewerkt en is de werkdruk hoog. Offshore betekent letterlijk ‘niet op het land’ en is dus de algemene naam voor al het werk dat wordt uitgevoerd op zee, bijvoorbeeld op olieplatformen in zee. Dit zijn geen ongevaarlijke beroepen; als er iets mis gaat, kan iemand bijvoorbeeld in zee vallen. Daarom worden werknemers in de offshore sector op vanalles getraind, afhankelijk van hun functie. De basis die elke werknemer leert, is onder meer hoe je kunt overleven op zee, wat de veiligheidsmaatregelen zijn op een platform en hoe ze eerste hulp moeten verlenen. Afhankelijk van hun beroep en of waar de werknemers aan de slag gaan, verschillen de cursussen. Zo is NOGEPA training en certificering er voor offshore werknemers in het Noordzeegebied, terwijl OPITO er is voor iedereen die wereldwijd in de olie- en gasindustrie werkt. GWO trainingen zijn dan weer voor personen werkzaam in de offshore windindustrie. 

3. Financiële sector

Van accountants tot bankbedienden, als je gaat werken in de financiële sector, mag je meestal wel enkele trainingen verwachten. Als het je eerste baan in deze sector is, moet je vast de WFT Basisdeskundigheid financiële dienstverlening training volgen. Ook fraudetrainingen zijn veelvoorkomend. Het is natuurlijk belangrijk dat je niet in een fraudeval trapt! 

Gelukkig betalen de meeste bedrijven de nodige trainingen als je met een nieuwe baan start. Mocht je twijfelen, vraag het dan zeker tijdens het sollicitatieproces!

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten