3 zaken om op te letten bij het maken van een website

Door Danny Bijl van - 16 februari 2022
Reacties gesloten

Er komen aardig wat zaken kijken bij het starten van een eigen website. Voordat je live kunt gaan, regel je de belangrijkste. We hebben deze voor je op een rijtje gezet, zodat jij weet waar je op moet letten wanneer je jouw website begint.

Een goede domeinnaam

Een eerste indruk maak je nooit opnieuw. De naam die je hebt gekozen zal de bezoeker meteen opvallen. Dit is bijvoorbeeld in de zoekresultaten of dit lezen bovenin de pagina wanneer ze voor het eerst op jouw website terechtkomen. Het is daarom van belang een goede naam te kiezen. Denk hierbij aan een korte maar krachtige naam. Deze dient makkelijk uit te spreken zijn, en ook in één keer zonder kans op typefout geschreven te worden. 

Een domeinnaam registreer je bij een registrar. Je kunt hierbij verschillende domeinnaam extensies kiezen zoals .nl of .com. De prijzen tussen de registrars zullen variëren ook zul je bij sommige registrars meer keuze hebben uit verschillende extensies. Heb je jouw domeinnaam al geregistreerd en kom je op een andere website jouw domeinnaam extensie tegen voor een lager tarief, of zie je een extensie die beter past bij jouw website? Dat is geen probleem. Het verhuizen van een domein naam kan altijd zonder veel moeite. Vraag simpelweg de verhuiscode op en verplaats jouw domeinnaam naar je gewilde registrar.

Een goede domeinnaam

Een betrouwbare webhosting

Een essentieel onderdeel van jouw website is een betrouwbare hostingpartij kiezen. Een goedkope webhosting klinkt erg aantrekkelijk, maar kan je op de lange termijn juist veel geld kosten. Je wilt een kwalitatieve webhosting provider kiezen; het gaat tenslotte om jouw website. Door een betrouwbare webhosting te kiezen, kun je meer service verwachten van jouw provider. Bekijk bijvoorbeeld eens Versio. Bovendien verklein je de kans op storingen, en zal jouw website niet tot nauwelijks offline komen te staan. Het risico op storingen is anders wat groter.

Je website ontwerpen op gebruiksvriendelijkheid

Tijdens het maken van je website moet je natuurlijk ook letten Op Het design van je website. Het uitgangspunt is altijd jouw potentiële klant. Wanneer jouw bezoekers op jouw website terecht komen, wil je dat alles zo duidelijk mogelijk is. Houdt dus rekening met gebruiksvriendelijkheid. Een voorbeeld hiervan is dat je niet onmiddellijk te veel keuzes geeft aan jouw bezoeker. Daarnaast wil je voldoende ruimte houden tussen verschillende secties op jouw website. Kortom: houdt jouw website eenvoudig and clean voor het beste resultaat.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten