4 tips om je kantoor gezellig in te richten

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 13 november 2019
Reacties gesloten

Een kantoor is natuurlijk een locatie waar gewerkt moet worden, maar een ongezellige ruimte geeft geen extra energie of inspiratie. Er is dan ook geen enkele reden om je kantoor niet gezellig in te richten. Maar hoe pak je dit nu aan? Gebruik je veel kleuren, of toch juist niet? We geven je een aantal handige tips!

1. Breng wat kleur in de omgeving

Kale witte muren stralen geen sfeer af en geven geen motivatie of inspiratie om actief aan de slag te gaan. Breng dus vooral wat kleur in de ruimte om het kantoor wat meer sfeer te geven. Kleuren beïnvloeden emoties en daardoor ook de sfeer op kantoor! Dit betekent natuurlijk niet dat iedere muur in een andere kleur geverfd moet worden. Ga juist op zoek naar de psychologie achter de kleuren, stel een kleurenschema samen en laat de kleuren uit dit schema in accenten terugkomen in de omgeving. Een blauwe muur bij de receptie bijvoorbeeld, blauwe kussens op de kantinebanken en blauwe koffiemokken.

2. Maak het warm

Warme materialen zorgen niet alleen voor letterlijke, maar ook voor visuele warmte. Een mooi vloerkleed is niet alleen goed voor de isolatie, maar brengt ook direct meer sfeer in een normaliter kale, koude ruimte. Je zou losse vloerkleden aan kunnen schaffen om verschillende ruimten meer sfeer te geven, of vloerbedekking kunnen plaatsen op locaties waar dit handig en functioneel is. Laat deze warme uitstraling ook terugkomen in accessoires zoals kussens of zachte stoelen en banken in de receptie.

3. Haal de natuur naar binnen

Gezellig kantoor inrichten

Er zijn inmiddels al tientallen onderzoeken gedaan naar de invloed van planten op de kwaliteit van het werk. Wat blijkt? Planten in de kantoorruimte zorgen voor een betere luchtkwaliteit, verhogen het energieniveau en zorgen voor betere werkprestaties. Daarnaast geven planten ook direct een welkome, haast huiselijke sfeer aan een ruimte. Geen enkele reden om een paar mooie, grote kantoorplanten aan te schaffen dus! Zodra je de eerste planten binnen hebt zul je al direct een verschil zien en voelen.

4. Plaats kunst en decoratie

We halen inspiratie uit de meest dagelijkse dingen; en zo ook uit de kunst en decoratie die we in een kantoorruimte terugvinden. Een mooi kunstwerk aan de muur functioneert niet alleen als een echte eyecatcher, maar ook als mogelijke bron van inspiratie. Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor om schilderijen en andere kunstwerken in hun kantoorinrichting op te nemen. Kies een aantal stukken die wat zeggen over het imago van je bedrijf en die de aandacht trekken van zowel medewerker als bezoeker. Sfeer en inspiratie in één!

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten