4 tips om je medewerkers te belonen

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 18 oktober 2019
Reacties gesloten

De feestdagen staan alweer voor de deur en het is tijd om de medewerkers weer even een extra blijk van waardering te geven. Hoewel een salarisverhoging natuurlijk altijd gewaardeerd wordt, hoeft hier niet altijd de mogelijkheid voor te zijn. Dus wat kun je als organisatie doen om jouw medewerkers te belonen zonder hier direct definitieve promoties of salarisverhogingen aan te koppelen? We geven je een aantal handige tips.

1. Geef een kerstpakket

Laten we met de meest logische (en leuke!) mogelijkheid beginnen: het geven van een kerstpakket. Je kunt in no-time een kerstpakket bestellen of zelf samenstellen, en al je medewerkers verrassen met mooie, leuke en lekkere dingen. En laten we eerlijk zijn: wat is er nu leuker dan het openmaken van een grote doos vol verrassingen? Het grootste voordeel van een kerstpakket is dat je het zo persoonlijk kunt maken als je zelf wilt. Vul het met lekkernijen, leuke gadgets en tools of juist met een geweldige ervaring die jouw medewerkers met hun gezin kunnen delen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

2. Ontwikkel unieke arbeidsvoorwaarden

Wil je jouw medewerkers belonen zonder het direct aan de feestdagen te koppelen? Dan zou je eens naar de arbeidsvoorwaarden kunnen kijken. Denk eens goed na over wat jouw organisatie uniek maakt en wat jij jouw medewerkers aan kunt bieden om te laten zien dat je ze waardeert. Laat medewerkers bijvoorbeeld gratis gebruik maken van diensten die de organisatie aanbiedt, geef de optie tot een goedkope zorgverzekering, bied persoonlijke ondersteuning zoals gezondheidsadvies aan of zorg voor een crèche op locatie.

3. Werk met waardering programma’s

Om waardering een normaal onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden te maken zou je jezelf als organisatie eens kunnen verdiepen in waardering programma’s. Met dit soort programma’s kunnen medewerkers elkaar bijvoorbeeld aandragen voor een speciale waardering, kunnen er maandelijks awards gegeven worden om teamleden in het zonnetje te zetten of kunnen medewerkers elkaar onderling op een leuke manier bedanken.

Medewerkers belonen

4. Geef wat extra persoonlijke aandacht

Een blijk van waardering hoeft niet altijd in geld of goederen uitgedrukt te worden: wat persoonlijke aandacht kan vaak al veel doen. Het spreekwoordelijke schouderklopje kan een groot verschil maken. Kijk eventueel naar manieren waarop je een specifieke medewerker wat extra in het zonnetje kunt zetten zoals bijvoorbeeld een ‘wall of fame’ of medewerker van de maand.

Op wat voor unieke manieren beloon jij je medewerkers als organisatie zijnde?

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten