4 tips ter inspiratie voor een teamuitje voor je medewerkers

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 14 februari 2022
Reacties gesloten

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Soms moet je medewerkers belonen voor hun inzet door een gezellig teamuitje te organiseren. Niet alleen is dat een mooi gebaar naar je team toe, maar het kan ook nog eens helpen om de onderlinge banden tussen medewerkers te versterken. Dat zorgt er weer voor dat men meer voor elkaar over heeft op het werk. Ter inspiratie geven we een aantal tips voor de invulling van zo’n teamuitje.

Uiteten

Een teamuitje kan een activiteit zijn, maar het kan ook gewoon gezellig samen uiteten zijn. Het voordeel daarvan is dat er alle tijd is voor medewerkers om met elkaar in gesprek te raken en elkaar beter te leren kennen. Bovendien zal het als een traktatie voelen als het team op kosten van de baas mag gaan uiteten. Leuke restaurants om met het team te gaan uiteten zijn bijvoorbeeld tapasrestaurants waarbij je lang kunt tafelen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook heerlijk sushi uiteten in Den Bosch.

Escape room

Wil je het teamuitje inzetten om de samenwerking binnen je team te verstevigen? Kies dan voor een escape room als invulling van je teamuitje. In een escape room moeten groepjes samenwerken om puzzels op te lossen om zichzelf op tijd te bevrijden uit een kamer. Dit vergt nauwe samenwerking en is daarom een prima training.

Pubquiz

Een andere manier om samenwerking te bevorderen én medewerkers de kans te geven hun kennis tentoon te spreiden, is door een pubquiz te organiseren. Onder het genot van een drankje en een hapje kunnen medewerkers in teams elkaar proberen te verslaan. Het is leuker om een algemene quiz te doen waarin verschillende thema’s aan bod komen dan om een pubquiz te maken met alleen maar vragen over het bedrijf. Zo kun je namelijk ook ontdekken waar medewerkers veel van weten. Op deze manier kunnen collega’s elkaar verrassen met hun kennis.

Klimmen

Klimmen

Wil je dat medewerkers elkaar leren vertrouwen en dat koppelen aan een leuke activiteit voor een teamuitje? Neem je team dan mee naar een klimhal om samen te gaan klimmen. Medewerkers kunnen elkaar dan helpen met zekeren, aanwijzingen geven en elkaar coachen. Wanneer er iets misgaat, kunnen ze elkaar meteen helpen. Zo kweek je meer onderling vertrouwen tussen medewerkers in je team.

Op deze manieren kun je de band tussen collega’s versterken terwijl men gezamenlijk iets leuks doet. Voor medewerkers is het leuk om op kosten van de baas eens iets anders samen te doen dan werken, en jij plukt er wellicht nog de vruchten van omdat medewerkers nader tot elkaar gekomen zijn.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten