4 tips voor het inrichten van je kantoor

Door Danny Bijl van - 8 juli 2022
Reacties gesloten

Ben je opzoek naar tips en inspiratie voor het inrichten van jouw kantoor? Wij geven in deze blog tips voor het inrichten van jouw kantoor.

Het hebben van een mooi kantoor werkt erg bevorderlijk. Met de nieuwe inrichting kun je ervoor zorgen dat jouw werknemers productief, geïnspireerd en gemotiveerd blijven.

1.   Zorg voor voldoende daglicht

Daglicht is van essentieel belang voor een mens. Het vergroot het welzijn van een mens. Licht stimuleert een aantal processen in ons lichaam zoals het bioritme en de aanmaak van vitamines. Onder het bioritme verstaan we het eet en slaappatroon van de mens. Daarnaast zorgt daglicht ervoor dat we een fitter gevoel krijgen. Zorg daarom voor voldoende ramen in jouw kantoor.

Te weinig daglicht daarentegen veroorzaakt een aantal nadelen. Er worden sneller fouten gemaakt doordat de concentratie en productiviteit verslapt. Concentratie is tijdens je werk erg belangrijk, omdat dit fouten zal voorkomen.

Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende daglicht schijnt in je kantoor. Zorg voor ramen en plaats de werkplekken daar zo dicht mogelijk bij.

2.   Zorg voor planten op kantoor

Planten geven jouw kantoor een leuke en gezellige sfeer. Daarnaast hebben ze ook grote voordelen, zoals:

  • Planten verbeteren de luchtkwaliteit;
  • Planten verbeteren creativiteit en productiviteit;
  • Planten verhogen de concentratie.

Er zijn veel verschillende soorten planten. Bekijk goed welke planten passen bij jouw kantoor. Is er bijvoorbeeld weinig daglicht? Zorg er dan voor dat je een plant koopt die hier tegen kan. Daarnaast moet er goed gekeken worden naar de grootte van de plant. Past deze wel in het kantoor? 

3.   Laat je kantoormeubels professioneel in elkaar zetten

Ben je op zoek naar een partij die je kan ondersteunen bij het inhuizen, monteren en plaatsen van kantoormeubilair? Dan is een montagebedrijf de juiste oplossing voor jouw bedrijf.

Besteed de meubelmontage uit, dit bespaart je veel tijd die je weer anders kan besteden. Naast dat het veel tijd uitspaart zorg je er ook voor dat het professioneel gebeurd. Wat je als bedrijf graag wilt uitstralen aan jouw klanten.

4.   Kleuren op kantoor

Kleuren op kantoor

Het aanbrengen van kleuren op je kantoor staat niet alleen leuk het vergroot ook de sfeer in je kantoor. De witte muren zijn verleden tijd. Zorg voor voldoende rustige kleuren die passen bij je bedrijf. Gebruik bijvoorbeeld je huisstijlkleuren op de muren. Kijk wel uit met hele felle kleuren op je kantoor. Dit kan ervoor zorgen dat je afgeleid raakt en je daardoor je concentratie verliest.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten