4 verrassende plekken om in het buitenland te werken

Reacties gesloten

Werken vanuit het buitenland wint snel aan populariteit. Met de groei van remote werkmogelijkheden ontdekken professionals over de hele wereld nieuwe en verrassende bestemmingen die zowel een uitstekende levenskwaliteit als unieke werkervaring bieden. Hieronder belichten we vier landen die misschien niet meteen in je opkomen als je denkt aan werken vanuit het buitenland. Van werken in Suriname tot aan Estland, we vertellen je er meer over.

1. Estland

Estland, een pionier op het gebied van digitale diensten en e-government, biedt een “Digital Nomad Visa” aan waarmee buitenlanders tot een jaar lang in het land kunnen werken. Met zijn rijke middeleeuwse geschiedenis, bloeiende technologische sector en adembenemende natuur, is Estland perfect voor degenen die op zoek zijn naar een balans tussen werk en een actief buitenleven. Het land staat bekend om zijn startup vriendelijke omgeving en de hoge kwaliteit van leven, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor digitale nomaden en tech professionals.

2. Georgië

Georgië trekt bezoekers aan met zijn gastvrijheid, heerlijke keuken en de prachtige Kaukasusbergen. Voor remote werkers die zich aangetrokken voelen tot culturele diversiteit en avontuur, introduceerde Georgië het “Remotely from Georgia”-programma, waarmee mensen uit 95 landen tot een jaar lang in Georgië kunnen werken en wonen. De lage kosten van levensonderhoud samen met de rijke culturele ervaringen, maken Georgië een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een inspirerende werkomgeving.

3. Suriname

Suriname is een echte verborgen juweel in Zuid-Amerika. Het biedt een unieke mix van culturen, talen en tradities. Het land staat bekend om zijn gastvrije gemeenschap, weelderige regenwouden en rijke biodiversiteit. Voor professionals die op zoek zijn naar een avontuur buiten de gebaande paden, biedt Suriname een verrassend aantal kansen. Er zijn veel leuke bedrijven in Suriname waar je voor kunt gaan werken, variërend van startups die zich richten op duurzaamheid en ecotoerisme, tot internationale bedrijven die lokale talenten waarderen. De combinatie van een relaxte levensstijl en de mogelijkheid om professioneel te groeien maakt Suriname een aantrekkelijke optie voor remote werkers.

4. Portugal

Portugal is niet alleen populair vanwege zijn zachte klimaat, prachtige stranden en heerlijke keuken, maar ook vanwege zijn vriendelijke visumbeleid voor buitenlandse werknemers, inclusief het speciale visum voor digitale nomaden. Het land heeft een levendige tech scene, met name in steden als Lissabon en Porto, waar internationale bedrijven en startups bloeien. De relatief lage kosten van levensonderhoud in vergelijking met andere West-Europese landen, gecombineerd met de hoge kwaliteit van leven, maken Portugal een topkeuze voor wie vanuit het buitenland wil werken.

Deze vier landen tonen aan dat er een wereld aan mogelijkheden ligt voor professionals die de stap willen zetten om vanuit het buitenland te werken. Elk land biedt zijn eigen unieke voordelen en ervaringen. Check wat het beste bij jou past bij je persoonlijke en professionele behoeften. Veel plezier!

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten