5 geschikte kleuren voor meer rust op kantoor

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 27 november 2020
Reacties gesloten

Is het tijd om wat meer rust op kantoor te brengen? Dan zijn felle kleuren en veel afleiding natuurlijk niet iets wat je zoekt. Maar welke kleuren kun je dan wel gebruiken om voor een rustige en ontspannen omgeving te zorgen? We hebben een aantal goede keuzes voor je op een rijtje gezet.

Gebruik lichte tinten

Wanneer rust en concentratie gewenst zijn, zijn knalkleuren als blauw, rood, groen en geel wellicht wat minder geschikt. Gebruik in dit geval liever lichte tinten zoals lichtgeel of roomwit. Niet alleen zorgt dit voor rust en overzicht, maar het maakt ook dat je kantoor er ruim, uitnodigend en fris uit blijft zien! Gebruik altijd goede verf van specialisten zoals sikkens wanneer je met de verfklus begint. Zo weet je zeker dat de verf goed beschermd is, makkelijk schoon te maken is en lang blijft zitten. Zo kun je bijvoorbeeld Sikkens alphacryl pure mat sf bestellen: bij uitstek geschikt voor verfklussen in veelgebruikte ruimtes!

Kies voor vrolijke kleuren

Kies voor vrolijke kleuren

Hoewel knalkleuren geen goed idee zijn, betekent dit niet dat je geen vrolijke kleuren mag gebruiken. Vrolijke tinten zorgen voor meer creativiteit en zijn hierdoor perfect voor bedrijven in de creatieve sector. Daarnaast kunnen vrolijke kleuren, wanneer op de juiste manier gebruikt, ook binnen een professionele setting erg mooi passen en voor een stukje moderne uitstraling zorgen.

Kijk naar de psychologie achter kleuren

Kleuren hebben een specifieke invloed op de psychische gesteldheid van de mens: en dus ook op die van jouw bezoeker en medewerker. Wat doet welke kleur met de psychologie?

  1. Blauw: de kleur van evenwicht en balans. Zorgt voor beheersing, koelheid en evenwicht.
  2. Groen: de kleur van genezing en hoop. Groen zorgt voor rust, vrede en zelfs een gevoel van veiligheid.
  3. Geel: de kleur van energie. Perfect om de creativiteit te stimuleren, nieuwe dingen te starten en mensen van levenslust te voorzien.
  4. Oranje: de kleur van motivatie en optimisme. Oranje geeft een algeheel gevoel van welzijn en veerkracht. Daarnaast kan oranje, wanneer op de juiste manier gebruikt, ook voor een gevoel van rust zorgen.
  5. Paars: de kleur van spiritualiteit en diepe ontspanning. De ideale kleur voor kantoren in bijvoorbeeld de dienstverlening. Waardigheid, vastbeslotenheid en kracht zijn kernwoorden die bij deze kleur horen.

    Minder geschikt maar mooi voor accenten:
  6. Rood: de kleur van heftige emoties. Misschien niet de ideale kleur voor een kantoor. Je kunt rood daarentegen wel prachtige combineren met zwart en grijs door deze kleur in accenten terug te laten komen en door de samenhang met andere kleuren een rustige sfeer te creëren.

Welke kleuren kom je bij jou veel op kantoor tegen?

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten