5 musthaves voor je thuiswerkplek

Door Danny Bijl van - 4 mei 2022
Reacties gesloten

De afgelopen twee jaar is thuiswerken steeds normaler geworden. We zien steeds meer gunstige effecten van thuis aan de slag gaan. Hoewel we inmiddels wel weer naar kantoor mogen houden we het af en toe thuiswerken er gewoon in. Je begon misschien ooit aan de eettafel, maar een specifieke plek creëren voor het thuiswerken is echt heel belangrijk. We geven je graag een aantal tips om deze ruimte zo optimaal in te richten. Laat je inspireren door deze 5 musthaves voor jouw thuiswerkplek.

Tafelen

Niet meer aan de eettafel werken betekent dat er een andere tafel in huis moet komen waar jij goed met je laptop en spullen aan kunt werken. Ga voor een bureau of zoek een kleine maat eettafel die een goede hoogte heeft. Heb je een speciale kamer vrij kunnen maken als thuiskantoor? Dan maakt de grootte van het bureau waarschijnlijk niet zoveel uit. Maar geen zorgen, ook als je niet veel ruimte hebt is er keus voor een leuk bureau. Je hebt genoeg stijlvolle en praktische bureaus die smal zijn en daardoor niet veel ruimte in jouw woning innemen. Handige tip: kies voor een bureau met lades zodat je nog wat extra opbergruimte hebt. Tegenwoordig komen bureaus in alle vormen, maten en stijlen zo kun jij jouw thuiswerkplek goed blenden in de rest van het interieur. Goed voor je lichaam zorgen? Ga dan voor een bureau waar je ook aan kunt staan.

Goed zitten is een must

Goed zitten is een must

De tafel is een belangrijk item, maar de stoel is net zo belangrijk. Goed zitcomfort in een stijlvol jasje is echt een musthave voor jouw home office. Je hebt niet alleen meer keuze uit grote, zwarte bureaustoelen die lekker zitten. Tegenwoordig kies je uit verschillende stoffen en kleuren. Ga je voor een bureaustoel op wielen? Of juist voor design stoel met een strakke poot? Uiteraard kun je ook een eetkamerstoel aan je bureau plaatsen. Ga voor een stevig exemplaar waar je prettig op kunt zitten voor een lange tijd. De eetkamerstoelen van Jesper Home zijn hiervoor een goede optie.

Laat het lampje branden

Een derde musthave is goede verlichting. Niets zo onprettig om in een te donkere ruimte te moeten werken. Je kunt gaan voor de klassieke tafellamp op jouw bureau. Heb jij een speciale ruimte in huis voor jouw thuiskantoor dan kun je uiteraard ook kiezen voor een hanglamp. Dit geeft de ruimte en huiselijke sfeer en is heel stijlvol.

Maak de ruimte af

Aankleding mag uiteraard ook niet ontbreken, dit geeft elke kamer net dat beetje extra. Een musthave voor een home office is dan ook een mooie plant. Het staat gezellig én is goed voor de gezondheid. Het zorgt er namelijk voor dat de luchtvochtigheid verbetert in de kamer.

We sluiten af met een klassieker, maar ook een stijlvolle boekenkast mag uiteraard niet ontbreken in jouw thuiskantoor. Geen ruimte voor een grote kast? Kies dan voor een wandplank waar je met boekensteunen jouw mooiste boeken kunt plaatsen.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten