5 redenen waarom je catering op kantoor zou willen

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 19 september 2019
Reacties gesloten

Neemt bij jou op kantoor iedereen nog steeds een eigen boterham mee en wordt deze vaak snel aan het bureau opgegeten? Dan is catering op kantoor een waardevolle toevoeging. Het aanvragen van catering op locatie brengt namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee. Daarnaast heb jij jouw bedrijfskeuken zo samengesteld via de horeca grootkeuken shop, en kun jij jouw medewerkers in no-time voorzien van alles wat zij nodig hebben om gezellig samen te lunchen. Waarom je catering op kantoor zou willen hebben, vertellen we je graag.

1. Het zorgt voor een stukje teambuilding

Wanneer iedere medewerker zijn of haar lunch snel tussendoor opeet ontstaat er maar weinig interne communicatie. Medewerkers praten daarentegen vaker met elkaar wanneer er een bedrijfskeuken of kantine is. De gesprekken aan de lunchtafel zijn persoonlijker en laagdrempeliger dan de gesprekken op de werkvloer, en dat doet de relaties binnen je team alleen maar goed. Door catering op het kantoor aan te bieden geef jij jouw medewerkers de mogelijkheid om elkaar in een informele sfeer te ontmoeten en even ontspannen te praten over meer persoonlijke dingen.

2. Je creëert een moment van rust

Even snel een boterham opeten aan het bureau zorgt niet voor ontspanning. Een soepje opwarmen in de bedrijfskantine en deze vervolgens in een rustige hoek lekker opeten daarentegen wel. Tijdens de lunch geef je medewerkers de mogelijkheid om écht hun rust te pakken en de focus op het werk even los te laten. Dit zorgt vervolgens weer voor een hogere productiviteit op de werkvloer.          

3. Collega’s leren elkaar beter kennen

Omdat de gesprekken op de werkvloer vaak over zaken gaan, krijgen niet alle collega’s de kans om elkaar beter te leren kennen. Iets simpels als een koffiehoek zorgt er daarentegen voor dat je een informele locatie op kantoor zichtbaar maakt waar de zaken even op de werkvloer kunnen blijven. Collega’s kunnen elkaar ontmoeten voor een lunch in de kantine en elkaar over de maaltijd wat beter leren kennen. En daar pluk jij als werkgever uiteindelijk weer de vruchten van.

4. Je promoveert een gezonde voeding

Kantoor catering

Wanneer je catering op het kantoor aanbiedt heb je zelf zicht op de menukaart en kun je er dus ook voor zorgen dat deze vol gezonde gerechten en initiatieven staat. Zo geef je alle medewerkers de mogelijkheid om gedurende de dag gezond en gebalanceerd te eten.

5. Je voorkomt stress

Snel een boterham eten aan het bureau geeft geen rust, en een gebrek aan rust kan weer voor stress zorgen. Catering geeft je medewerkers de mogelijkheid om echt even tot rust te komen en het stressniveau te verlagen.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten