5 tips om geld te verdienen met affiliate marketing

Door Danny Bijl van - 14 oktober 2020
Reacties gesloten

Geld verdienen met affiliate marketing wordt wel door sommigen wel eens aangeduid als de heilige graal van online geld verdienen. Het argument daarvoor is dan dat je er geld mee kan verdienen terwijl je slaapt. Maar zo makkelijk is het natuurlijk niet. Er zit veel werk voordat je er echt je brood mee kunt verdienen. Het gebeurt zeker niet van de ene op de andere dag. Daarom geven wij 5 tips om geld te verdienen met affiliate marketing.

Bloggen

Een belangrijk instrument om van huis uit geld te verdienen met affiliate marketing, is door te starten met bloggen op je eigen website. In je teksten kun je dan links naar producten op bijvoorbeeld bol.com plaatsen. Of je plaatst banners op je website als link naar een product of website. Het werk dat je in feite dan hoofdzakelijk doet is veel schrijven om je blog interessant te maken voor mensen. Je wilt immers dat mensen via jouw website bij je partner in affiliate marketing terechtkomen en daar een aankoop doen, want dan verdien jij er een commissie aan.

Maak je thematiek niet te breed of te smal

Er is geen gouden recept voor wat een website succesvol maakt. Wel loont het vaak om je website niet al te breed te maken in thematiek. Zo kun je namelijk niet opvallen en ben je nergens ‘expert’ in. Kies daarom voor een wat smaller thema, zodat mensen speciaal voor blogs binnen dat thema naar jouw website komen. Voorbeelden van smallere thema’s zijn een blogwebsite over reizen, koken of het ondernemerschap. Maak je thematiek ook weer niet té specifiek, want dan houd je maar een klein publiek over.

Neem de inhoud serieus

Neem de inhoud van je blogs serieus. Je moet meerwaarde bieden om mensen naar je website te trekken. Het loont niet om maar in het wilde weg wat te schrijven zonder dat het hout snijdt en dan je teksten vol te stoppen met affiliate links. Daar gaan mensen zich snel aan ergeren. Je mag overigens wél een persoonlijk tintje aan je blogs geven, want dat kan jouw blog uniek maken.

Maak jezelf zichtbaar

Je wordt niet automatisch gevonden, dus je zult zelf zogezegd het woord moeten verspreiden. Promoot je blogs actief op social media en ga ook (op een positieve manier) in interactie met anderen. Het helpt ook om gastblogs te schrijven op andermans websites. Zo boor je een nieuw publiek aan dat anders nooit van jou en jouw website gehoord zou hebben.

Niet te veel dezelfde producten promoten

Affiliate marketing draait grotendeels om het promoten van producten en daar een commissie op verdienen. Het helpt om producten te promoten waar je zelf iets mee hebt, want dan past het makkelijker binnen jouw website en hoef je het er niet op een kunstmatige manier in te fietsen. Waak er echter wel voor dat je niet te veel dezelfde producten blijft promoten. Dat gaat namelijk opvallen, en dan zien mensen je meer als een uithangbord voor een bepaald product dan een nuttige bron van informatie.

Kortom, denk niet dat je zomaar slapend rijk gaat worden met affiliate marketing. Maar als je er vol voor gaat, liggen er zeker mooie kansen om op deze manier je geld te verdienen met het schrijven van blogs.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten