5 tips om niet harder maar slimmer te werken met business apps

Door Arjan Nieuwbeerta van Appwiki - 14 mei 2018
Reacties gesloten

De tijd dat ondernemers werkte van 9 tot 5 is allang verleden tijd. We zijn beland in de tijd van het nieuwe werken. Het werk gaat ook buiten kantoortijden door. Maar hoe gaan ondernemers daar mee om? Onderzoek heeft uitgewezen dat de gemiddelde ondernemer met personeel 53 uur per week aan het werk is.

Kortom, het is de kunst om niet meer te werken maar slimmer te werken zodat je meer gedaan krijgt in dezelfde tijd. Hoe? We geven 5 tips hoe zakelijke apps je hierbij kunnen helpen

Meer efficiëntie dankzij business apps

Gelukkig kunnen ondernemers een stuk efficiënter werken door slim gebruik te maken van de technologie. Een voorbeeld daarvan is gebruik maken van business apps. Op die manier kun je als ondernemer veel tijd besparen op bijvoorbeeld je klantbeheer, facturatie, boekhouding en urenregistratie. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, is een smartphone met werkende internetverbinding. Hoe dat precies werkt, en welke apps je daarvoor nodig hebt, vertellen wij jou in dit artikel.

Overzicht behouden

Het Nieuwe Werken kan overal: Agile!Een eerste stap voor de ondernemer is het goed plannen van opdrachten en taken. Weet iedereen wat hij of zij moet doen? Staat alles op de juiste manier in het CRM systeem? Wat was het laatste klantcontact? Antwoorden op dit soort vragen kun je makkelijk terugvinden in een CRM app. Als jouw app beschikt over een projectmanagement functie, kun je alle taken tot in detail beschrijven en verdelen. Vervolgens kun je op je smartphone de voortgang van het project bijhouden. Mocht er iets niet volgens plan gaan, dan kun je dit laten weten via de CRM app.

Altijd inzicht in de (financiële) status van klanten

Naast bovengenoemde functies, beschikken veel CRM apps ook over een functie om de factuurstroom in de gaten te houden. Wanneer een klant een factuur of rekening heeft betaald, kun je dat snel terugvinden in het dossier van de betreffende klant. Zo heb je een real-time inzicht in jouw facturatie dankzij de CRM app.

Nooit meer gewerkte uren vergeten te registreren

Wanneer je projecten en opdrachten complexer worden dan is een goede urenregistratie van groot belang. Want hoe meer klanten en projecten, hoe groter de kans dat je uren vergeet bij te houden. Uit onderzoek blijkt dat in een aantal beroepsgroepen een aanzienlijk deel van de uren wordt vergeten bij te houden en daardoor niet wordt gefactureerd. Dit voorkom je door de urenregistratie zo makkelijk en eenvoudig mogelijk te doen en waar mogelijk automatiseert. Gelukkig heb je tegenwoordig handige uren apps waarmee je snel en eenvoudig je uren kunt klokken met een timer. Zo vergeet je minder snel uren bij te houden en kun je dus meer factureren.

Bewustwording door inzicht in je efficiëntie

Het nieuwe werken - klokVerder kun je met een urenregistratie app (of een CRM app met een urenregistratie functie) de urenregistratie van elke werknemer controleren. Je kunt op afstand zien wie waarmee bezig is en hoeveel tijd er per taak wordt besteed. Zie je dat er te veel uren aan een bepaalde taak wordt besteed? Via de CRM app kun je de desbetreffende werknemer op de hoogte brengen, waardoor het probleem snel kan worden opgelost.

Zie jij toch liever uitgebreide statistieken en rapportages van de urenregistratie? Dan biedt een urenregistratie app uitkomst. De app is ervoor gemaakt om uren bij te houden en verwerkt de data in handige overzichten. Zo kun je precies zien welke uren waaraan besteed zijn en of het vooropgestelde budget overschreden is. Op die manier kun je in één oogopslag de efficiëntie van verschillende taken en opdrachten zien, waardoor je in het vervolg slimmer te werk kunt gaan.

Zelf superefficiënt boekhouden

Wil jij naast een inzicht in je factuurstroom ook graag het gehele financiële plaatje bekijken? In dat geval kun je beter kiezen voor een boekhouding app. Dankzij de app kun jij vanaf je smartphone jouw cash flow, omzet en winst- en verliesrekening in de gaten houden.

Daarnaast verwerk je eenvoudig bonnetjes (van bijvoorbeeld zakelijke lunches) eenvoudig in je boekhouding door er meteen een foto van te nemen. Zo mis je geen kosten meer die je eigenlijk van je winst zou kunnen aftrekken en profiteer je van maximaal belastingvoordeel.

Ook biedt een boekhoud app de mogelijkheid om te zien welke facturen nog openstaan en welke rekeningen jij zelf nog moet betalen. Je kunt zelfs je debiteurenbeheer hiermee automatiseren door bijvoorbeeld Als je echt grip op jouw financiën wilt houden, mag een boekhoud app niet ontbreken op jouw smartphone.

Met een gerust hart op pad dankzij business apps

Zoals gezegd, is de tijd dat ondernemers werken van 9 tot 5 voorbij. De ontwikkelingen gaan zo snel, dat ondernemers 24 uur per dag en 7 dagen per week bezig zijn met hun onderneming. Gelukkig hoeft dat niet meer altijd op kantoor.

Dankzij de juiste business apps, zoals een CRM-, urenregistratie-, facturatie- of boekhouding app, kun jij de controle behouden vanaf je smartphone. Nog even snel checken of die grote factuur al betaald is, terwijl je thuis op de bank zit, is tegenwoordig heel normaal. Werk ook effectief en efficiënt door gebruik te maken van moderne business apps.

Deel dit artikel met anderen
Arjan Nieuwbeerta - Marketing Lead
Arjan Nieuwbeerta is Lead Marketing bij Appwiki, dé advieswebsite waar je de beste bedrijfssoftware vindt. Zijn expertise ligt op het gebied van (online) marketing en het slim gebruik maken van IT om efficiënter en effectiever te werken.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten