5 tips voor het perfecte thuiskantoor

Door Danny Bijl van - 28 april 2020
Reacties gesloten

Moet of mag er vaker vanuit huis gewerkt worden? Dan wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat je een geschikte plek hebt om jezelf op je werk te kunnen concentreren. Maar hoe richt je jouw thuiskantoor nu op de juiste manier in en hoe zorg je ervoor dat je hier zo efficiënt mogelijk kunt werken? We geven je een aantal handige tips die je direct genoeg inspiratie geven om aan de slag te gaan!

1. Zorg dat je jezelf af kunt sluiten

Het maakt eigenlijk niet uit of je in een ongebruikte kamer of in de gemeenschappelijke keuken werkt: er zijn allerlei manieren om de ruimte af te sluiten van andere bewoners in huis. Een deur die dicht kan, gordijnen die voor de ramen getrokken kunnen worden of een set goede koptelefoons. Manieren om jezelf even af te sluiten van de buitenwereld zijn essentieel om geconcentreerd vanuit huis te kunnen werken.

2. Denk aan de accessoires

Nu heb je waarschijnlijk allang aan apparatuur als een printer gedacht, maar ben je ook belangrijke accessoires zoals de toners voor je thuiskantoor niet vergeten? Door te zorgen dat je de nodige accessoires (van nietjes tot toners) op voorraad klaar hebt liggen, kun je efficiënt doorwerken zonder dat de dagelijkse gang van zaken ineens stilgezet wordt.

3. Haal de natuur naar binnen

Planten zorgen voor een betere kwaliteit van de lucht en hierdoor kun je jezelf beter concentreren op je werkzaamheden. Niet alleen verhogen planten de concentratie, maar ze zorgen ook nog eens voor een hogere productiviteit! En laten we eerlijk zijn: ze zien er ook gewoon erg sfeervol uit op je bureau.

4. Maak het ergonomisch

Maak het ergonomisch

Hoewel je waarschijnlijk moet roeien met de riemen die je hebt is het wel belangrijk om je thuiskantoor zo ergonomisch mogelijk te maken. Werk je bijvoorbeeld aan de keukentafel, zorg er dan voor dat je computerscherm in hoogte te verstellen is en dat je een goede, ergonomische bureaustoel hebt om op te zitten. Op deze manier voorkom je fysieke klachten en kun je langer geconcentreerd werken.

5. Houd zaken en privé gescheiden

Het is misschien heel leuk om allerlei persoonlijke foto’s in je huis aan de muren te hebben hangen, maar dit soort persoonlijke decoratie is een stuk minder geschikt voor je thuiskantoor. Hang liever wat motiverende spreuken aan de muur zodat je werk en privé zo goed mogelijk gescheiden kunt houden. Ben je aan het werk in je thuiskantoor? Dan draait alles om je werk. Zit je gezellig samen in de woonkamer? Dan speelt privé de grootste rol!

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten