5 tips voor jouw bedrijfskeuken

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 24 september 2019
Reacties gesloten

Is het tijd om de bedrijfskeuken in te richten? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken. De bedrijfskeuken vraagt natuurlijk om andere apparaten en materialen dan dat de keuken in huis doet. De bedrijfskeuken is een onmisbaar element van je onderneming en biedt een comfort dat het bedrijfsleven net iets makkelijker maakt. De keuken hoeft niet perse groot te zijn, maar wel makkelijk: iedereen moet een kopje koffie kunnen drinken, een maaltijd op kunnen warmen, de handen kunnen wassen of zelfs genieten van een gemaakte maaltijd. Maar waar let je nu op bij het inrichten van je bedrijfskeuken? We geven je een aantal handige tips.

1. Kijk naar de grootte van je bedrijf

Heb je minder dan 20 medewerkers? Dan is een koffiehoek met de nodige apparatuur (denk aan een magnetron, koelkast, oven) vaak al voldoende. Maar heb je meer dan 20 medewerkers in dienst, dan kan je uit praktische redenen besluiten om een bedrijfskantine in te richten: mét een mooie bedrijfskeuken natuurlijk. Zo geef je al jouw medewerkers de mogelijkheid om even echt te ontspannen en genieten van een goede maaltijd tussen de werkzaamheden door.

2. Breng de wensen van je medewerkers in kaart

Is de bedrijfskeuken een nieuwe aanvulling tot de kantine? Breng dan de wensen en behoeften van je medewerkers in kaart: zij zijn namelijk degenen die hier uiteindelijk van hun lunch zullen genieten. Wat voor gerechten zouden zij graag op het menu zien, welke mogelijkheden willen ze hebben en wat voor extra’s zou hun vrolijk maken? Zo kan een milkshake automaat een slimme investering zijn: niet alleen omdat het voor allerlei variaties in het menu zorgt, maar vooral omdat je jouw medewerkers hier een stuk gelukkiger mee zou kunnen maken.

3. Zorg voor de juiste kwaliteit

Een bedrijfskeuken moet van goede kwaliteit zijn. Niet alleen om het keukenteam op deze manier het menu goed te kunnen laten bereiden, maar vooral omdat medewerkers minder zuinig met apparatuur op het bedrijf omgaan dan de apparatuur in eigen keuken. Zorg dus dat je de juiste kwaliteit in huis haalt.

Tips voor bedrijfskeuken

4. Houd het gebruiksvriendelijk

Wordt de bedrijfskeuken ingericht om de medewerkers zelf hun gerechten te laten maken of opwarmen? Zorg dan dat het bedrijfsvriendelijk is en kies voor apparaten waar alle medewerkers mee uit de voeten kunnen. Een gasfornuis zal al snel overbodig zijn, maar een magnetron en tosti-ijzer doen het altijd goed.

5. Schaf een vaatwasser aan

Ook zeker niet onbelangrijk is een vaatwasser. Of je nu een grote bedrijfskeuken hebt of een kleinere kantine die vooral op zelfbediening draait: je kunt er niet vanuit gaan dat iedereen zijn of haar bordje en bestek na gebruik netjes afwast. Een vaatwasser voorkomt rommel en zorgt ervoor dat serviesgoed op de juiste manier schoon wordt gemaakt.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten