5 zaken die je aan kunt pakken aan het interieur van je bedrijfspand tijdens de vakantieperiode

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 13 augustus 2020
Reacties gesloten

We zitten in een rustige periode van het jaar, want het is de tijd van zomervakantie. Ondanks de onzekerheid rondom corona, hebben werknemers vakantie opgenomen en is er weinig te doen op de zaak. De werknemers die nog wel aan het werk zijn, werken mogelijk thuis. Dat maakt deze periode een uitgelezen moment om het een en ander te veranderen of verbouwen aan je bedrijfspand. Zo hebben zo min mogelijk immers last van de werkzaamheden. We geven een aantal tips voor zaken die je zou kunnen veranderen aan het interieur van je bedrijfspand.

Vloerbedekking aanpassen

Heb jij tapijt in je bedrijfspand? Dat geeft natuurlijk een luxe uitstraling, tenminste, zo lang als het er nog goed uitziet. De nieuwigheid is er vaak snel vanaf, zeker als er veel verkeer overheen gaat. Dan wordt tapijt niet meer dan een allergieopwekkende aanwezigheid in de ruimte die ook nog eens moeilijk schoon te houden is. Gebruik daarom deze rustige periode om je tapijtvloeren te laten vervangen voor een alternatief dat er ook mooi uitziet, maar aanzienlijk makkelijker te onderhouden is. Denk bijvoorbeeld aan vloertypen als laminaat, PVC of een gietvloer. Die gaan langer mee, zijn een stuk makkelijker schoon te houden en roepen geen allergische reacties op.

Gordijnen ophangen

Grote kantoorruimtes, en vooral kantoortuinen, geven vaak een kakofonie van geluid die het onprettig maken als werkomgeving. Sommige mensen kunnen zich nu eenmaal niet afsluiten van al die prikkels en kunnen zich vervolgens niet concentreren, waardoor ze minder werk kunnen leveren. Het treffen van maatregelen die het weerkaatsen van geluid voorkomen is daarom verstandig. Stof werkt uitstekend voor het absorberen van geluid. Denk er daarom over na om gordijnen op te hangen. Deze hoeven niet dicht te kunnen, maar kunnen er ook ‘ter decoratie’ hangen en tegelijkertijd de kakofonie aan geluid verminderen. Vervang je tapijt voor een ander soort vloer, dan is het ophangen van gordijnen al helemaal aan te raden, aangezien tapijt wel geluid absorbeert maar een hardere vloer niet.

Een nieuw kleurtje op de muur

Een uitstekende manier om een andere sfeer te creëren in je bedrijfspand, is door een nieuw kleurtje op de muur aan te brengen. Dit kan de hele uitstraling van een ruimte doen veranderen. Kies voor iets chics of juist voor iets vrolijks om een ander soort omgeving te creëren. Het is een relatief eenvoudige ingreep die veel kan doen. De verf van Sigma kan hier uitstekend bij helpen. Zij zijn al expert in verf sinds de oprichting van het bedrijf in 1972. Kies bijvoorbeeld voor Sigma Sigmapearl Clean Matt. Dit is een uitstekend reinigbare, matte muurverf. Wil je liever glans, dab is Sigma Sigmapearl Clean Satin een goede keuze. Dit is een duurzame, zijdeglanzende muurverf. Met deze verfsoorten kun je overigens ook plafonds schilderen.

Planten toevoegen aan kantoorruimtes

Het herinrichten van je bedrijfspand is ook een uitstekend moment om planten toe te voegen aan de inrichting. Natuurlijk nemen deze wat ruimte in en moeten ze verzorgd worden, maar je zult zien dat werknemers het op prijs stellen dat ze er zijn en ze met alle plezier zullen verzorgen. Planten zorgen voor een huiselijker gevoel, waardoor mensen zich meer op hun gemak voelen. Daarnaast zorgen ze voor de opname van stikstof en de afgifte van zuurstof, waardoor het klimaat in je bedrijfspand aangenamer wordt. Men zegt dat mensen er zelfs productiever van worden. Alle reden dus om wat groen toe te voegen aan een anders wat al te steriele kantorenpand.

Werkplekken voor staand werken creëren

Interieur bedrijfspand

In veel kantoren werkt het personeel nog de hele dag zittend achter de computer. Dit terwijl we allemaal weten dat de hele dag zitten niet goed voor je is. Als werkgever is het van belang om hierop in te spelen, want als medewerkers door zittend werk lichamelijke klachten ontwikkelen, is dit niet in jouw voordeel. Investeer daarom nu in bureaus die dusdanig in hoogte verstelbaar zijn dat het mogelijk wordt om er staan aan te werken. Daarbij moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat de kabels van de apparatuur op het bureau voldoende speling hebben om dit mogelijk te maken. Je zult zijn dat medewerkers hier gebruik van gaan maken en zich er beter door gaan voelen.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten