6 redenen om je beamer te vervangen voor een touchscreen digibord

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 5 maart 2020
Reacties gesloten

Of je nu in de zakelijke wereld werkt of actief bent in het onderwijs, de kans dat je bij tijd en wijle gebruik moet maken van een beamer is zeer zeker aanwezig. Hoewel het altijd een beetje pielen is om goed beeld te krijgen, is de beamer wel echt een uitkomst bij het geven van presentaties en lessen. Toch is de beamer ook een uitvinding die, zeker voor zakelijke doeleinden en lesdoeleinden, ingehaald is door de uitvinding en opkomst van het touchscreen digibord, dat veel meer opties en gemakken bieden. Daarom geven we je hier zes goede redenen om je beamer in te ruilen voor een touchscreen digibord.

Geïntegreerd geluid

Een beamer zorgt primair voor het doorgeven van beeld. Maar wat je als je beeld hebt waar geluid bij hoort? Dan komt dit geluid alleen uit de laptop die je aangesloten hebt op de beamer, of je moet extra apparatuur aansluiten om het geluid te versterken. Dit terwijl je ook kunt kiezen voor een digibord met een volledig geïntegreerde soundbar om voor helder geluid te zorgen zónder externe geluidsversterkers.

Veel scherper beeld

Een projectie van het type beamer dat je op de zaak gebruikt haalt nooit de scherpte van een beeldscherm dat het beeld direct weergeeft. Een 4K-digibord levert zoveel meer beeldkwaliteit op dat het de hele uitstraling van je presentatie een enorme boost geeft. Het motiveert ook van je presentaties veel meer een audiovisuele ervaring te maken.

Interactieve mogelijkheden

Je beamer projecteert een beeld op een scherm of een muur. Je kunt eventueel zaken op het beeld aanwijzen, maar hier heb je dan een stok of lampje voor nodig, want als je in het beeld stapt, ben je zelf de projectie aan het blokkeren. Wat een contrast is dat met bijvoorbeeld een geavanceerd Prowise digibord, waarbij je op het scherm kunt schrijven en tekenen. Hiervoor krijg je speciale ‘pennen’ aangeleverd om mee te schrijven, gummen, lijnen trekken en vormen te maken op het digibord. Zo wordt je presentatie of les een stuk interactiever.

Beamer vervangen door touchscreen digibord

Minder afhankelijk van het licht in de ruimte

Om het beeld dat een beamer projecteert goed te kunnen zien, moet een ruimte zo mogelijk verduisterd kunnen worden. Naast het feit dat dit niet overal even goed mogelijk is, zorgt een donkere ruimte er ook voor dat het moeilijk wordt om bijvoorbeeld aantekeningen te maken of iemand aan te kijken als je voor in de ruimte een presentatie staat te geven. Een digibord produceert zelf een helder beeld dat ook in een verlichte ruimte goed af te lezen is.

Al je apps bij de hand

De laptop die je nodig hebt om je beeld te projecteren, heb je helemaal niet nodig wanneer je een touchscreen digibord gebruikt. Als de apps, programma’s en bestanden die je nodig hebt kun je met de juiste integratie gewoon tevoorschijn toveren op het digibord zonder dat je daar een extern apparaat voor nodig hebt. Daarmee verlopen je presentaties of lessen een stuk vloeiender.

Geïntegreerde microfoons

We nemen het Prowise digibord nog eens als voorbeeld. Hierin zitten vier microfoons verwerkt die stemmen en personen tot op acht meter afstand kunnen herkennen. Hiermee haal je een wereld aan mogelijkheden naar je presentatieruimte die je met een beamer nooit zou hebben. Stel je bijvoorbeeld voor dat met een hele groep live kunt Skypen met iemand die zich elders bevindt maar wel van waarde is voor het thema dat besproken worden. Dit werkt een stuk slechter met enkel een laptop en een beamer.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten