Ontvang blog updates via uw favoriete RSS lezer

Het Nieuwe Werken Blog publiceert de artikelen ook via een volledige RSS feed. Een abonnement op deze feed geeft u snel toegang tot de laatste berichten en reacties via uw favoriete RSS lezer.

U kunt zich abonneren door gebruik te maken van de volgende feed url:

RSS Logo
http://feeds2.feedburner.com/hnwblog

Onze feed wordt gehost bij een nauwkeurig geselecteerde partner (Feedburner). U kunt uw abonnement elk moment annuleren.

Wat is RSS?

RSS is een technologie die u helpt op de hoogte te blijven van uw favoriete websites. U bespaart tijd en het helpt u om relevante informatie sneller te ontvangen nadat het gepubliceerd is. Tegelijkertijd bepaald u zelf wanneer u deze informatie leest. Wereldwijd maken miljoenen mensen gebruik van deze technologie om op de hoogte te blijven van hun favoriete websites.

U kunt het vergelijken met een ‘nieuws feed’ waar u een abonnement op heeft, net zoals u een abonnement heeft op een tijdschrift dat regelmatig bezorgd wordt. Het verschil is dat het tijdschrift fysiek wordt bezorgd in uw brievenbus en de nieuws feed bezorgd wordt in uw RSS lezer, elke keer als uw favoriete website wordt ververst.

Waarom RSS gebruiken?

Voordat RSS bestond, moest u een website in uw favorieten opslaan (ook wel bookmarken genoemd) en daarna telkens handmatig naar de site terugkeren om te kijken of er nieuwe artikelen waren toegevoegd.

Op deze oude manier deed u als bezoeker al het werk. Wanneer u meerdere websites tegelijkertijd wilde volgen miste u informatie wanneer u uw bookmarks vergat te controleren.

Met RSS worden de updates van uw favoriete websites middels een zgn. feed bezorgd. Wanneer u deze feed via uw RSS Lezer leest, bespaart U tijd, iets wat ons bij Het Nieuwe Werken Blog natuurlijk erg aanstaat!

Hoe RSS te gebruiken om te abonneren op HNWblog?

1 . Zorg voor een RSS Lezer (software)

Het eerste dat u wilt doen wanneer u websites via RSS wilt gaan lezen, is een goede RSS Lezer vinden. Er zijn verschillende RSS feed lezers beschikbaar en beiden diverse mogelijkheden. Een goede start is om mee te beginnen is met de gratis en web gebaseerde RSS lezers zoals Google Reader of Bloglines.

Beide voldoen prima. Echter, Google Reader werk ook perfect op uw mobile telefoon. Hierdoor bent u in staat om nieuwe artikelen ook te lezen wanneer u onderweg bent!

2. Abonneer u op de HNWBlog feed en andere websites

U kunt zich abonneren op onze RSS feed door de volgende feed toe te voegen aan uw RSS lezer:

De meeste websites bieden tegenwoordig hun inhoud via RSS aan. Hiermee wordt het voor u gemakkelijk om zich te abonneren en op de hoogte te blijven van de inhoud van deze sites. U herkent een link naar een RSS feed door middel van het oranje RSS icoon.

De meeste RSS Lezers zullen ook automatisch de RSS feed herkennen op het moment dat u uw lezer naar de homepage van de website stuurt die u wilt volgen (zoals https://hetnieuwewerkenblog.nl)

3. Begin met lezen!

RSS Lezers werken een beetje als email programma’s. Wanneer u zich abonneert op een feed, zult u ongelezen items herkennen als ‘dikgedrukte berichten’. Wanneer u op zo’n bericht klikt en het opent, ziet u het laatst artikel en kunt u dat gewoon vanuit uw RSS lezer lezen. U heeft daarbij de optie om door te klikken naar het artikel op de website of naar het volgende ongelezen item te gaan – hiermee markeert u het vorige bericht als ‘gelezen’. De beste manier om te leren hoe u een RSS Lezer gebruikt, is door u te abonneren op een aantal feeds en het gewoon te proberen.

NB: Sommige websites geven slechts een samenvatting van hun artikelen in hun RSS feed. Indien u het volledige artikel wilt lezen, dient u de bijgevoegde link naar het artikel op de website in uw RSS lezer te openen. Het Nieuwe Werken Blog biedt overigens wel alle artikelen volledig aan in onze RSS feed. We vinden het natuurlijk erg fijn wanneer u onze website bezoekt en uw menig over de artikelen met ons deelt. Bezoek daarom gerust de site via uw RSS lezer en deel uw reactie(s) op de artikelen met iedereen!

Extra uitleg nodig wat RSS is?

Kijk dan deze video (in het engels) voor meer uitleg wat RSS is en hoe u dat kunt gebruiken:

RSS te geavanceerd? Neem een Email abonnement!

Indien bovenstaande informatie iets te complex lijkt, maakt u zich dan vooral geen zorgen. Het Nieuwe Werken Blog biedt namelijk verschillende mogelijkheden om uw te abonneren, inclusief email. Met het email abonnement ontvang u regelmatig onze nieuwsbrief met daarin een overzicht van de meest recente artikelen. Erg gemakkelijk indien u liever via email geïnformeerd wilt worden!

Deel deze pagina met anderen