Alles wat je moet weten over equipment leasing

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 16 september 2019
Reacties gesloten

Zoals je waarschijnlijk al wel merkt wanneer het om je smartphone gaat, zijn de huidige apparaten sneller aan vervanging toe. Zodra de looptijd van jouw smartphone contract voorbij is, zul je vaak al merken dat de telefoon wat vaker blijft hangen, minder snel oplaadt en niet naar behoren werkt in tegenstelling tot de nieuwe smartphones. Dat is nu eenmaal de wereld waarin we op dit moment leven: de technische ontwikkelingen gaan zo ontzettend snel, dat je bijna ieder jaar wel weer nieuwe apparatuur nodig hebt. Inspelend op deze ontwikkeling en trend is de ‘equipment lease’ ontstaan: de mogelijkheid om apparatuur te leasen en hierdoor dus ook jaarlijks te kunnen vervangen indien nodig.

Wat is equipment lease?

In principe is equipment lease vergelijkbaar met andere leasevormen zoals bijvoorbeeld het leasen van een fiets of auto van de zaak. Je hoeft zelf geen geld te investeren en geen lening af te sluiten, maar betaald een maandelijks bedrag waardoor je gebruik kunt maken van het nieuwste materieel. Een lease overeenkomst is, ook bij de equipment lease, niet veel meer dan een overeenkomst tussen twee partijen. De ene partij zorgt voor de financiering van het product en de andere partij zorgt voor de betaling.

Wat kun je leasen?

Leasing equipment

Bij equipment lease wordt er gesproken over de lease van alle mogelijke kapitaalgoederen. Denk bijvoorbeeld aan monitoren, beamers en beveiligde cloud opslag, maar ook aan bouwmachines of zelfs luchtbehandelingsinstallaties. Deze leasevorm kan vooral aantrekkelijk zijn voor ondernemingen die boven verwachting hard groeien en niet altijd de mogelijkheid hebben om dit soort kapitaalgoederen direct te financieren. De equipment lease geeft ondernemingen de mogelijkheid om alle apparatuur in het kantoor voor een maandelijks bedrag te leasen, zonder te hoeven investeren in de volledige aanschafwaarde. Op deze manier kan de focus voorlopig nog even op de groei van de onderneming blijven liggen, terwijl er ondertussen gewoon met de juiste apparatuur gewerkt kan worden.

De voordelen van equipment lease

Het feit dat er financiële aandacht gegeven kan worden aan de groei van een onderneming is natuurlijk een belangrijk voordeel, maar equipment lease brengt nog meer voordelen met zich mee. Zo zijn er geen aanschafkosten, kunnen processen direct geautomatiseerd worden zonder hier grote delen van het budget aan kwijt te zijn, worden alle kapitaalgoederen onder een maandelijkse, vaste kostenpost vertegenwoordigd en kan het beslissingstraject sneller ingezet worden. In sommige gevallen zijn zelfs zaken als het onderhoud van de apparatuur door de leasegever geregeld.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten