Auteurs

Op deze pagina vindt u het overzicht van alle ervaringsdeskundigen en specialisten die op Het Nieuwe Werken Blog schrijven;

Aad van den Kieboom - Eigenaar
Aad van den Kieboom is oprichter en eigenaar van Pointer Networks BV, dat zich richt op de prestatieverbetering van de bedrijfsvoering. Het ondersteunt haar klanten bij de implementatie van portals en applicaties voor interne en externe samenwerking op basis van bedrijfsmatige sociale software - terrein van Het Nieuwe Werken. Pointer Networks biedt flexibele supportovereenkomsten die aansluiten bij de praktijk van de onderneming, waar het gaat om de status van Het Nieuwe Werken en de stappen die moeten worden genomen.
Aart Bontekoning - Veranderkundige en generatie-expert
Aart Bontekoning is veranderkundige en generatie-expert. Na een studie organisatiepsychologie begon hij te experimenteren met generaties als veranderkrachten in de cultuur. Rond 2000 volgde meer fundamenteel onderzoek en in 2007 promoveerde hij op ‘Generaties in Organisaties, de verborgen krachten van onze sociale evolutie’. In 2010 verscheen ‘Het Generatieraadsel’, waarin Bontekoning verslag doet van vijftien jaar generatieonderzoek. Met ‘Generaties! Werk in uitvoering’(2012)maakt hij zijn werk toegankelijk voor een breed publiek.
Aart Bos - Partner van Boer & Croon
Aart Bos is partner Boer & Croon. Zijn aandachtsgebied is advies over en begeleiding van strategische en organisatorische veranderingen, met name door het toepassen van technologie.
Albert Roelofswaard - Partner bij Bureau Doenkers
Albert Roelofswaard ondersteunt organisaties bij de implementatie van strategische veranderingen zoals Het Nieuwe of Anders Werken. Albert was onder andere werkzaam als programma manager voor Het Nieuwe Werken bij SNS REAAL.
Albert Roelofswaard en Diane Dros - Managing partner Were2/ Eigenaar DaaD Consultancy
Albert Roelofswaard ondersteunt organisaties bij de implementatie van strategische veranderingen zoals Het Nieuwe of Anders Werken. Albert was onder andere werkzaam als programma manager voor Het Nieuwe Werken bij SNS REAAL. Diane Dros is eigenaar van DaaD Consultancy adviseert en begeleidt organisaties bij verandertrajecten op het gebied van andere manieren van samenwerken en communiceren. Ze ontwikkelde het Transitiemodel HNW.
Alex De Groot - Consultant Projects & Consultancy
Alex de Groot is Consultant Projects & Consultancy bij VFM
Alex Vermeule - Internet marketeer & Oprichter Het Nieuwe Werken Blog
Alex is ondernemer, B2B internet marketing specialist en mede-oprichter van Online Succes BV, een bedrijf dat o.a. Nederlandstalige marketing automation software ontwikkelt. Alex zijn missie is het rendement van marketing- en verkoopteams verhogen met eenvoudige software en diensten. Alex richtte in 2009 @hnwblog op en was tot april 2011 de drijvende kracht achter dit platform.
Alwin Notenboom - Medeoprichter PMtD en Adviseur Het Nieuwe Werken
Alwin Notenboom is mede-oprichter van PMtD, People Make the Difference. Als adviseur Het Nieuwe Werken en als vader van 3 kinderen is hij altijd geïnteresseerd in hoe je het beste uit mensen haalt. Hij werkt nu bijna 25 jaar in mensgerichte organisaties zoals BSO (Eckart Wintzen), The Vision Web (Ricardo Semler) en PMtD (People Make the Difference). Deze ervaring is tevens zijn inspiratiebron voor Het Nieuwe Werken.
Ambtenaar 2.0 -
Ambtenaar 2.0 is een netwerk van mensen binnen en buiten de overheid die samen werken aan overheid 2.0. Om de overheid beter, leuker en meer 2.0 te maken, zijn er initiatiefrijke ambtenaren verzameld in het netwerk Ambtenaar 2.0. Er wordt over de grenzen van organisaties heen gekeken en ze zijn aan de slag met verkennen en implementeren van nieuwe mogelijkheden en middelen binnen de overheid.
Anand van Deventer - Senior Management Consultant bij DCE Consultants
Anand van Deventer is senior Management Consultant bij DCE Consultants en helpt bedrijven te bepalen hoe Unified Communications van toegevoegde waarde kan zijn voor hun bedrijfsvoering.
Andre Kieft - senior SharePoint consultant
Andre is senior SharePoint consultant bij Rapid Circle. Hij heeft 15 jaar ervaring in de IT en is de laatste 10 jaar in verschillende rollen bij Microsoft werkzaam geweest. Andre heeft een brede kennis van alle Microsoft software en een specialisatie op het SharePoint platform. Verder is hij gepassioneerd door alles wat met innovatie, technologie, het nieuwe werken, social media en productiviteit te maken heeft.
Andrea Cantong - Marketing manager
Anne-Jan Van der Vlugt - Country Manager Benelux
Anne-Jan van der Vlugt is Country Manager Benelux voor Matrix42 een Duits IT-bedrijf, gespecialiseerd in Workspace-management. Matrix42 biedt corporate-oplossingen en heeft expertise in onder andere Cloud, Compliance, SaaS, Virtualisatie en Mobile Device Management. Anne-Jan (AJ) heeft zeventien jaar ervaring binnen de ICT-sector. Dankzij die jarenlange werkervaring is hij deskundig in de technische aspecten van de moderne werkomgeving.
Anne Wernand -
Anne, is afgestudeerd in zowel de klinische psychologie als de sociale gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2014 is ze werkzaam bij Blinq Systems, het bedrijf achter de webapplicatie Mapiq. Het product Mapiq geeft medewerkers toegang tot alle faciliteiten van het nieuwe kantoorpand, waar ze ook zijn en wanneer ze maar willen. Zij kunnen met de software onder meer kamers reserveren, de weg in een pand vinden, vrije werkplekken zoeken, locaties delen, collega's vinden, en tijden en/of ruimtes gemakkelijk veranderen. Blinq Systems wil mensen in staat stellen om slimmer te werken en effectiever gebruik te maken van het moderne kantoorgebouw. In Mapiq ligt de focus dan ook op de eindgebruiker. Vandaar dat Anne zich is gaan verdiepen in de ervaringen van medewerkers die de overstap maken naar Het Nieuwe Werken of dit al geruime tijd volgens deze manier werken. Daarnaast gaat ze veel in gesprek met onderzoekers die het door een wetenschappelijke bril naar dit veelbesproken onderwerp kijken. Vragen die centraal staan: Wanneer werken mensen het beste? Geldt voor iedereen dezelfde voorwaarden? Hoe kan de kantooromgeving bijdragen aan de werkproductiviteit?
Annelies Hoogveld - SEO consultant
Annelies is SEO consultant bij online marketingbureau Searchresult. Als consultant geeft zij adviezen over de vindbaarheid van klanten op internet. Met name op content heeft zij brede ervaring. Annelies schrijft artikelen voor verschillende soorten blogs.
Annelies Rulkens-Zielman - Directeur/Eigenaar
Annelies Rulkens-Zielman | Passie voor Leiderschap | Geeft leiding vanaf haar 21e | Sinds 2013 Directeur/Eigenaar van Inn-spiratie: Leiderschaps & Teamontwikkeling | Samen met haar team benadert zij deze grote thema’s ‘down to earth’ door inzichten vanuit de bedrijfskunde te combineren met hun ervaring met en vanuit Defensie | Persoonlijk & Prikkelend | #retraiteanno2020 | Het Nieuwe (Samen) Werken | Inspirator | Procesbegeleider | Gastspreker | Levensmotto: Leven is meervoud van Lef
Annemiek Tigchelaar - Sr.Professional Organizer en werkplektrainer
Annemiek Tigchelaar brengt orde in tijd en zaken. Zij traint en adviseert diverse organisaties in timemanagement, efficiënt e-mailen en HNW. Zij is onder andere trainer bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers en aangesloten bij Assemblee sprekersbureau. Daarnaast is zij auteur van 'Stop de stapels – al je papier op orde thuis en op kantoor' en van 'Grip op je e-mail = grip op je werk'. www.toporde.nl
Arie van Bennekum - Thoughtleader@PMtD/ auteur Agile Manifesto
Arie van Bennekum is werkzaam bij PMtD en co-auteur van het Agile Manifesto uit 2001. Ook stond hij mede aan de basis van de oprichting van het Agile Consortium. Sinds april 2012 is hij voorzitter van het Agile Consortium International. Daarnaast is Van Bennekum actief als assessor op het gebied van facilitation binnen de International Association for Facilitators (IAF). Hij is gespecialiseerd op het gebied van team-performance, gebruikersbetrokkenheid en draagvlak. Met teams werkt Van Bennekum onder meer aan onderwerpen als efficiency, effectiviteit, culturele verschillen, racisme en het hanteren van de werkbelasting.
Arjan Broere - Trainer, auteur over communicatie met impact
Door slim te werken kun je veel waarde toevoegen. Slimmer werken is weten wat belangrijk is en hoe je dat het slimst kunt doen. Slimmer werken zijn de skills die je nodig hebt voor het nieuwe werken, werken 2.0, ambtenaar 2.0 enz. Ik train in slimmer werken en doe dat graag praktisch.
Arjan Hooiveld - Contentmanager en medeoprichter van HNWBlog
Arjan Hooiveld is medeoprichter van Het Nieuwe Werken Blog en de man achter Werken20.nl. Hij is adviseur digitale media, contentmanager en projectcoördinator en heeft diverse lezingen en presentaties gegeven over Het Nieuwe Werken.
Arjan Nieuwbeerta - Marketing Lead
Arjan Nieuwbeerta is Lead Marketing bij Appwiki, dé advieswebsite waar je de beste bedrijfssoftware vindt. Zijn expertise ligt op het gebied van (online) marketing en het slim gebruik maken van IT om efficiënter en effectiever te werken.
Arjen Andeweg -
Arjen Andeweg is online content specialist bij Flexas.nl en mede verantwoordelijk voor online marketing en communicatie. Tijdens zijn studie commerciële economie op het Windesheim in Zwolle, is hij vooral actief geweest met online marketing. Voor zijn scriptie is hij aan de slag gegaan bij Flexas.nl en heeft hij tijdens zijn afstudeerstage een baan gekregen bij het online marketing team van Flexas.nl.
Arno Jellema - Eigenaar
Interesse in software begon al op jonge leeftijd bij Arno Jellema. Toen hij tien jaar was, wilde hij al spelletjes maken. Omdat er in die tijd nog geen internet was, waren er verschillende clubjes voor ‘nerds’ als hijzelf. Om zijn professionele loopbaan verder uit te breiden, besloot hij naast het creëren van software een bedrijf op te zetten. Jellema heeft dan ook een zeer gedegen technische kennis en past altijd de nieuwste IT-technieken toe binnen organisaties. Hij durft te vernieuwen. Daarnaast benchmarkt hij de kwaliteit van de bedrijfssoftware met die van consumenten.
Arnold Timmerman - Trainer, coach, spreker en auteur
Arnold Timmerman woont in Wales en werkt internationaal als trainer, coach, spreker en auteur. Sinds 2004 begeleidt hij individuen en organisaties die klaar zijn voor een paradigmaverschuiving qua leiderschapsdynamiek, communicatie en personal & professional development.
Arthur Turksma - Strateeg
Arthur Turksma is mede-eigenaar en strateeg bij triptic, een Eindhovens bureau voor online communicatie dat dit jaar twee internationale designprijzen won met Iris Intranet.
Aschwin Brandt - Mede-oprichter
Mijn bio: Aschwin Brandt is medeoprichter van het Zoetermeerse softwarebedrijf ’Tool for the Mind’. In zijn vrije tijd schrijft hij blogs en columns voor sportwebsites en over zijn nieuwste interesse: vergaderen.
Astrid Willems - Zelfstandig flexdenker
Astrid Willems: spreekt en schrijft over Flexdenken. Stimuleert mensen in het aannemen van een flexibele houding en in het vinden van een creërende mind-set. Houdt van vergezichten, inspirerende visies en vernieuwende denkers.
Bart van den Tol - Webdeveloper
Bart is zelfstandig backend webdeveloper en gespecialiseerd in het koppelen van applicaties. Bart beheert en ontwikkelt het systeem achter hetnieuwewerkenblog.nl
Bas Hoorn - Training & Consulting Director
Bas Hoorn geeft trainingen gericht op slimmer werken en het optimaliseren van de effectiviteit van mensen en teams. Zijn bureau richt zich naast het aanleren van effectief en productief gedrag ook op het effectief inzetten van Social Media en productiviteitstools (MS Outlook, Lotus Notes, et cetera) om mensen en teams slimmer te laten werken.
Bas Krikke - Consultant op het gebied van Mens, Organisatie en Technologie
Bas Krikke helpt zijn klanten om een goed beeld van hun visie op werk te formuleren en te visualiseren. Hij vertaalt vervolgens Het Nieuwe Werken in hanteerbare projecten met een duurzaam resultaat. Hij legt de nadruk op de acceptatie van technologische hulpmiddelen door eindgebruikers. Een praktische aanpak met scenario's en een gezonde dosis enthousiasme en overtuigingskracht zijn essentieel in zijn samenwerking met klanten.
Bas van de Haterd - Professioneel bemoeial - Van de Haterd Consultancy
Bas van de Haterd helpt bedrijven met arbeidsmarkt gerelateerde vraagstukken, zowel op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie als het nieuwe werken. In april 2010 is zijn boek "Werken Nieuwe Stijl' verschenen dat is gebaseerd op een serie interviews met organisaties die HNW hebben ingevoerd.
Bas van Leur - Nieuw werker, denker en doener
Bas van Leur is als partner verbonden aan Syndesmo. Vanuit Syndesmo helpt hij organisaties bij leuke, spannende en vernieuwende veranderingen. Van Leur is een echte nieuwe werker, zowel qua werkwijze, kennis en ervaring, als in overtuiging. Hij is altijd gepassioneerd bezig om het beste uit mensen en daarmee organisaties te halen.
Bert Hendriks - Chief Commercial Officer
Bert Hendriks is COO (Chief Commercial Officer) bij Decos en samen met Paul Veger één van de grote bazen. Hij houdt zich onder andere bezig met de bedrijfsvoering binnen de organisatie en probeert daarbij individuen zoveel mogelijk de ruimte te geven. Door mensen te enablen komen creativiteit, passie en innovatie maximaal tot uiting.
Bianca Krijgsman - Managing director
Bianca Krijgsman-van Gulik is managing director bij Steelcase Solutions Nederland, het nieuwe distributiekanaal van Steelcase. Steelcase Solutions bereikt door een integrale aanpak een totaaloplossing voor elk kantoor, inclusief de implementatie van Het Nieuwe Werken. Met haar kennis, achtergrond en praktijkervaring bij Gispen, Steelcase en Steelcase Solutions heeft Bianca Krijgsman een gedegen kennis opgebouwd rond om de daadwerkelijke impact en waarden van Het Nieuwe Werken. Voor meer informatie kijk op Steelcase Solutions.
Bjorn Henselmans - Senior Consultant
Björn Henselmans is business consultant bij DOC Advies, drivers of change. Hij is een verander- en projectmanager met grote kennis van digitaal werken. Henselmans richt zich daarbij vooral op de gedragskant van veranderingen en het in beweging krijgen van mensen in teams en organisaties naar een nieuwe manier van werken. Voor Het Nieuwe Werken heeft hij met zijn collega’s van DOC Advies hiervoor een aanpak ontwikkeld. De kern: medewerkers en managers gaan met elkaar in dialoog over wat de verandering van HNW betekent, voor hen individueel, én voor het team waarin ze werken.
Caroline van Soelen -
Caroline is freelance journaliste en volgt op dit moment een Master International Journalism in Londen en werkt onder andere voor een aantal Nederlandse nieuwswebsites.
Charles Cagle - senior vice president of human capital management
Charles Cagle is senior vice president of human capital management development, strategy & operations bij Infor.
Christel Van Grinsven - SEO Consultant
Christel is SEO consultant bij online marketingbureau Searchresult. Als consultant zorgt ze er voor dat de online vindbaarheid van klanten wordt verhoogd.
Christian van Esch - Alumnus
Christian van Esch volgde de bachelor Bedrijfskunde en de master Business Information Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Hij raakte betrokken bij het onderzoeksprogramma Erasmus@Work en schreef een afstudeerscriptie over de effecten van persoonlijkheid op Het Nieuwe Werken.
Cindy Rooijakkers - Online marketeer
Cindy Rooijakkers is tekstschrijver en online marketeer. Zij interesseert zich voor onderwerpen, waaronder: gezond leven, voeding, solliciteren en werken. Ze heeft een eigen eenmanszaak MaaktContent, maar is daarnaast ook als SEO specialist werkzaam voor het internetbureau Searchresult. Websites in de breedste zin van het woord vormen haar passie. Zo heeft ze met www.schrijvensollicitatiebrief.nl ook een eigen website op het gebied van solliciteren, waarmee ze mensen helpt de volgende stap in hun carrière te zetten.
Daniëlle Dubbel - Directeur
Mr. Daniëlle Dubbel is directeur van de www.arbeidsrechtfabriek.nl, een gespecialiseerd kantoor voor arbeidsrecht. Daniëlle heeft meer dan vijftien jaar ervaring met arbeidsrecht en staat dagelijks werkgevers en werknemers bij met allerhande zaken omtrent ontslag, reorganisatie en personeelsbeleid.
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Danny Hartsuiker -
Danny Hartsuiker is directeur en co-founder van IT Building en werkte jaren geleden in de Verenigde Staten met de ‘eerste generatie-gebouwautomatisering’. Hij ontwikkelde zich tot expert in online toegangscontrole, IP-technologie, -camera’s en domotica. IT Building zorgt voor structureel efficiënter en effectiever aansturen van totaal geïntegreerde en gebruiksvriendelijke domoticasystemen. Eenvoudig gezegd verstaat IT Building onder ‘slim werken’ dat alle faciliteiten van een gebouw, zoals de toegangscontrole, klimaatbeheersing, audiovisuele presentatiesystemen, narrow casting, verlichting en BYOD, via een bekabeld en/of draadloos IP-netwerk met elkaar zijn verbonden en zo intelligent beheerd kunnen worden. Zie ook: https://www.desleuteltotbesparen.nl/
Danny Verhoeven - Ondernemer/eigenaar
Danny Verhoeven, is ondernemer/eigenaar van Kantoorruimtevinden.nl en maakt het ondernemers mogelijk om een (flexibele) werkplek te vinden in hun omgeving of andere plaats. Deze werkplekken kunnen perfect aansluiten op Het Nieuwe Werken, aangezien een deel van het aanbod per dagdeel is te huren.
Denise Hulst - Eigenaar
Denise Hulst is trainer, coach en auteur en onlangs verscheen bij Intermediair haar 10e boek: Timemanagement 3.0, meer werkgeluk voor breinwerkers. Aan de orde komen typische HNW thema’s zoals ‘Persoonlijk leiderschap en zelfsturing als basis voor vitaal HNWerken, de omgang met social media en het inrichten van je werkdag.
Dennis Kabbedijk - Online marketeer
Dennis Kabbedijk heeft in de afgelopen 14 jaar voor verschillende nationale en internationale bedrijven de Digitale Marketing verzorgd. Dennis is daarbij zowel verantwoordelijk voor de strategische uitvoering alsook de operationele uitrol. Momenteel werkt Dennis Kabbedijk bij Veenman B.V., de specialist op gebied van document management en is daar eveneens verantwoordelijk voor de digitale marketing.
Dennis van de Burgt - Relatiemanager, On-IT
Dennis onderhoudt binnen On-IT klantrelaties met als doelstelling gezamenlijk efficiënter en productiever te werken. Hij gelooft in het delen van kennis en ervaring m.b.t. nieuwe manieren van werken, om elkaar zo te helpen “Het Nieuwe Werken” optimaal vorm te geven.
Dewi van Deurssen -
Dewi heeft stage gelopen bij SNS REAAL op de afdeling Het Nieuwe Werken in het kader van haar opleiding Organisaties, Verandering en Management aan de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap.
Diana Russo - HR Business Partner
Diana Russo is HR Businesspartner en adviseert en ondersteunt organisaties op het gebied van Employer Branding, Medewerker Engagement, HR & Social Media en Het Nieuwe Werken. Daarnaast geeft ze presentaties & workshops.
Diana Russo en Marnix van der Zalm - Zelfstandig professional
Als zelfstandig professional is Diana Russo Strategisch HR & Organisatieadviseur op het gebied van Het Nieuwe Organiseren, Future HR, HR & Social Media, Employer & Internal Branding en Medewerker Engagement. Daarnaast geeft Russo trainingen, colleges en presentaties. www.dianarusso.nl Marnix van der Zalm heeft een eigen training-, coaching-, assessment-, advies- en interimbureau op het gebied van motivatie & communicatie, verandermanagement, ondernemerschap en economische samenwerking. Van der Zalm is gecertificeerd Profile Dynamics® consultant en Ortaluce® assessor. www.motivatief.nl
Diane Dros - Eigenaar van DaaD Consultancy
Diane Dros is eigenaar van DaaD Consultancy adviseert en begeleidt organisaties bij verandertrajecten op het gebied van andere manieren van samenwerken en communiceren.
Dieter Segers - Innovative Office Specialist/ Eigenaar
Dieter Segers is een gepassioneerd ondernemer. Naast Het Nieuwe Werken probeert hij alle trends op het vlak van Facility Management bij te houden. Zijn liefde voor de werkomgeving vertaalt zich dan ook in verschillende verbintenissen binnen IFMA (International Facility Management Association) en het schrijven van artikelen over dit vak.
Dik Bijl - Spreker, schrijver, onderzoeker, docent, begeleider en adviseur op het gebied van HNW
Dik Bijl behoort tot de pioniers op het gebied van Het Nieuwe Werken. Sinds 2007 schrijft en spreekt hij over dit onderwerp en begeleidt organisaties op hun reis naar HNW. Dik heeft inmiddels drie boeken over dit onderwerp geschreven, onder andere het Engelstalige Journey towards the New Way of Working, waarmee de Nederlandse visie, kennis en ervaring over Het Nieuwe Werken wereldwijd beschikbaar wordt.
Dirk A. van Mulligen -
Dirk Anton van Mulligen begeleidt, schrijft en spreekt over ontwikkel- en veranderprocessen. Van Mulligen is zelf hoogsensitief en heeft vanuit zijn bedrijf Coherent Solutions een jarenlange ervaring met begeleiden van HSP’ers en hun leidinggevenden. Hij is coauteur van het boek, ‘Geef je organisatie toekomst: een roadmap voor bouwers aan toekomstbestendige organisaties’ geschreven samen met Kim Castenmiller.
Dirk Geeraerts - Regional Sales Director Benelux
Dirk Geeraerts is Regional Sales Director Benelux bij informatiebeveiliger SafeNet. Hij houdt zich daar onder meer bezig met de markt voor digitale beveiliging van bedrijfsinformatie. Geeraerts heeft jarenlange ervaring in de internationale verkoop van beveiligingsoplossingen in onder meer de Benelux, Spanje en Latijns-Amerika. Hij spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits en een beetje Italiaans.
Dries Krens - Strategisch adviseur HNW Proven Workspace en Proven Partners
Dries is medeoprichter van Proven Workspace en Proven Partners. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in adviseren, veranderen en implementeren van digitale en fysieke werkomgevingen. Zijn integrale benadering en de mens- en organisatiegerichtheid staan hierbij altijd centraal.
Edwin De Bree - Partner en consultant
Training & Coaching Professional en Organisatie 3.0-specialist Edwin de Bree is expert op het gebied van organiseren en ontwikkelen vanuit passie en verantwoordelijkheid. Hij helpt organisaties zich op deze nieuwe manier te organiseren, zodat ze de uitdagingen van de 21ste eeuw succesvol kunnen aangaan. Daarnaast is De Bree medeoprichter van een onderwijsinnovatie in het basis- en voortgezetonderwijs.
Edwin Lambregts - Managing consultant bij Berenschot
Edwin Lambregts is managing consultant bij adviesbureau Berenschot en hoofdredacteur van InnovatiefOrganiseren.nl, het weblog over sociale innovatie en slimmer werken.
Eefje Kouters - Workstyle consultant
Eefje Kouters (Brunssum, 1980) is afgestudeerd bedrijfskundige, specialisatie veranderkunde. Na haar studie is zij aan de slag gegaan als workstyle consultant bij Veldhoen + Company, de grondlegger van Het Nieuwe Werken. Vanuit haar achtergrond en ervaring begeleidt ze mensen uit alle lagen van een organisatie in hun veranderproces door ze te enthousiasmeren en activeren. Ze zorgt er daarbij voor dat het organisatieperspectief richtinggevend is aan individuele afwegingen en belangen. Als adviseur is zij onder meer actief (geweest) bij gemeente Venlo, PwC, GGZ Noord-Holland Noord, Alliander en NIBC.
Ella Blom - Eigenaar
Als eigenaar van STIPT telefoonservice is Ella Blom duidelijk en doelgericht. De doelstelling van STIPT is om een uitstekende, persoonlijke service te verlenen aan de bellers/ relaties van onze klanten. De vaste telefonistes van STIPT doen dat zeer professioneel en vriendelijk. De neuzen staan dezelfde kant op, met behoud van persoonlijkheid en inbreng.
Elle Smolders - Eigenaar
Elle Smolders is freelance tekstschrijver en copywriter, en schrijft voor publiekstijdschriften (o.a. VIVA, Libelle, Glamour), reclamebureaus (o.a. Triple Double Sportmarketing, Publik), modeketens (Shoeby, Van Tilburg) en particulieren.
Ellen van Ojik - Partner bij 2Emerge
“Van moeten naar willen veranderen”. Nieuwe vormen van werken en duurzaam innoveren. Zij werkt vanuit wat er is en wat kan zijn en wat ontstaat (emergence). Met oog voor onderliggende waardesystemen op organisatie en individueel niveau.
Ellen Van der Veen - Managing Consultant
Ellen van der Veen is Managing Consultant bij VFM.
Emiel Elgersma - Freelance mediamaker
Emiel (1984) is een freelance journalist en mediamaker. Hij maakt gebruik van video, foto, audio en tekst om verhalen te vertellen. Emiel werkt voor zowel commerciële als journalistieke opdrachtgevers.
Eric Kline - Area Vice President West-Europa
Eric Kline is Area Vice President West-Europa van Citrix. Citrix is leider in mobiliteit, virtualisatie, netwerken en cloudservices en biedt oplossingen aan organisaties om flexibel werken mogelijk te maken. Eric is verantwoordelijk voor alle activiteiten van Citrix in West-Europa en werkt vanuit Amsterdam.
Erik van Sandwijk - Eigenaar De Cultuur
Samen met een kleine groep professionals van trainers, pedagogen, psychologen, IT'ers en investeerders richt Erik van Sandwijk begin 2012 De Cultuur op. De organisatie houdt zich bezig met de mens binnen het bedrijf en heeft de ambitie om het gezicht te zijn voor organisaties op het gebied van ontwikkeltrajecten bij cultuurveranderingen. Met een achtergrond in Bos-en Natuurbeheer vergelijkt Van Sandwijk organisaties graag met de natuur.
Erik Overdick - Performance Manager
Erik Overdick ondersteunt organisaties in het managen van het gehele veranderproces, waarbij HNW een belangrijk thema is. Al meer dan twintig jaar houdt hij zich bezig met prestatieverbetering en organisatieontwikkeling. Overdicks onderneming, Forward Company, is verbonden aan de Paphos Group.
Erwin Speklé - Europees Ergonoom
Dr.Erwin Speklé is geregistreerd Europees Ergonoom. In die hoedanigheid adviseert en begeleidt hij organisaties bij het verbeteren van hun werkomgeving, werkprocessen en werkplekken, zodat werknemers optimaal kunnen functioneren.
Esther Janssen -
Vanuit trainingsbureau Ontmoetingen traint en adviseert Esther Janssen dienstverleners naar Dienstverlening vanuit het Hart, waar iedereen beter van wordt. Zodat iedereen werk doet waar hij goed in is en dat hij leuk vindt, en zich erkend en gewaardeerd voelt. Dienstverlening vanuit het Hart is bovendien prettig samenwerken met collega’s in een inspirerende omgeving: wat denk jij, en word je dan blij? Zo blij dat je dat gevoel als vanzelf wilt gaan delen met anderen?
Evelien Hennevelt - Projectleider Het Nieuwe Werken SNS REAAL
Evelien is projectleider Het Nieuwe Werken bij SNS Reaal. Zij richt zich o.m. op het mentale aspect van HNW en de gedragsverandering die nodig is om Het Nieuwe Werken tot een succes te maken. Door de inzet van een meetinstrument brengt ze de voortgang op de doelstellingen van Het Nieuwe Werken in kaart.
Ewout Doevendans -
Ewout Doevendans werkt bij Officecity Kantoormeubelen. Hij houdt zich bezig met de online marketing van Officecity. Officecity is gericht op de online verkoop van kantoormeubelen. Daarnaast richt Officecity zich op de implementatie van Het Nieuwe Werken bij bedrijven.
Felix Lepoutre - Locatie-manager
Felix Lepoutre ondersteunt bij Brandnavigators.nl bedrijven bij het vertalen van hun visie en strategie naar online oplossingen. Daarnaast is hij locatiemanager bij Seats2meet.com en medebedenker van Letmelink.it, een toepassing waarmee het delen van websites persoonlijk, meetbaar en beloonbaar wordt. Lepoutre werkt voor Brandnavigators en Seats2meet.com.
Fieke Meijer - Sitemanager & Eindredacteur
Fieke Meijer is sitemanager en eindredacteur van CloudTools en HNW Blog (onderdelen van het Smart Work Network). Fieke woont in en werkt vanuit Rome en heeft een ICT-achtergrond. Hiernaast is zij schrijver, vertaler en nieuwsredacteur.
Fietje Vaas - Programmamanager bij het NCSI
Dr. Fietje Vaas is programmamanager bij het NCSI. Zij is bij NCSI gedetacheerd vanuit TNO. Bij NCSI houdt ze zich– behalve met HNW – bezig met ‘Innovatie van onderop’ en ‘Organiseren van innovatie’. Bij TNO is zij programmamanager van het kennisprogramma: Innovatie die werkt.
Floris Evers - Consultant
Floris Evers (28) speelt hockey in de hoofdklasse bij AHBC (Amsterdam) en is met het Nederlands Elftal in voorbereiding op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Daarnaast is Floris Evers consultant bij Boer & Croon. Floris geeft regelmatig presentaties om zijn inzichten met het bedrijfsleven te delen.
Frank Derks -
Frank Derks is een van de oprichters van Deskbookers.com. Hij is een expert op het gebied van flexibele huisvesting. Met zijn team van specialisten adviseert en faciliteert Deskbookers een breed scala aan klanten. De vernieuwende visie van Deskbookers op huisvesting inspireert.
Frank Garten - Intercultural Business Consultant
Frank Garten is gespecialiseerd in intercultureel samenwerken en onderhandelen. Hij adviseert bedrijven op dat vlak en verzorgt trainingen, lezingen en workshops. Hij werkt vanuit zijn eigen bedrijf Frank Garten BV. Voorheen was hij werkzaam in commercie, HR en general management bij bedrijven als Philips, NXP Semiconductors en Agere Systems.
Frank Timmermans - Countrymanager Benelux & Nordics
Frank Timmermans werkt sinds 2011 bij Plantronics, de wereldwijde marktleider in audiocommunicatie, en hij houdt toezicht op alle sales- en marketingactiviteiten in de Benelux- en Nordics-regio. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de lokale strategie, evenals de uitvoer daarvan en het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Timmermans behaalde zijn bacherlor Internationale Marketing Management aan de Hogeschool INHOLLAND in Den Haag. Aan de Western Carolina University in Ahseville, North Carolina, behaalde hij een MBA. In 2014 werd hij bij Plantronics uitgeroepen tot ‘Manager van het Jaar’.
Frank Verlaan - Marketing manager Het Nieuwe Werken
Frank Verlaan is marketing manager voor Het Nieuwe Werken bij Microsoft. Frank heeft jarenlang in de hoofdklasse gevoetbald en is op dit moment assistent trainer bij SV Argon.
Geert-Jan Zingstra - Oprichter van Zingstra Interim & Projectmanagement
Geert Jan Zingstra biedt bestuurders en managers ondersteuning en begeleiding bij de uitvoering van veranderingsstrategieën. In het bijzonder bij organisatievraagstukken waarin de relatie tussen processen, ICT en HR een rol spelen.
Geke Ludden - Researcher bij Novay
Geke Ludden heeft een achtergrond in Industrieel Ontwerpen en behaalde 2008 haar PhD op de Technische Universiteit in Delft. In haar werk richt zij zich op ontwerpen voor sociale cohesie en het evalueren van concepten die de werkomgeving veranderen.
Gerard Bergsma -
Gerard Bergsma is commercieel directeur van Infopact Netwerk & Communicatie. Infopact is specialist in IP-communicatie en bundelt spraak-, data- en internetdiensten op maat in een snel en veilig netwerk. Infopact streeft ernaar om het hart van organisaties - daar waar de communicatie plaatsvindt - voortdurend in topconditie te houden. Gerard is als commercieel directeur o.a. verantwoordelijk voor het vermarkten van het dienstenportfolio, dat bestaat uit innovatieve oplossingen voor het MKB.
Glenn Francois - Adviseur
Met sociologie en strategisch HRM als stevige pijlers richt ik mij als adviseur bij Berenschot bij organisatievraagstukken vooral op het snijvlak tussen individu en (werk)omgeving. Daarbij hou ik ervan om nieuwe ideeën uit te werken en kruisbestuiving op te zoeken door verbindend te werken. Het doel is altijd het effectiever, klantgerichter en vitaler maken van de organisatie.
Glenn van der Burg - Programma manager
"Het gaat om wat mensen kunnen worden, niet om wat ze zijn geweest." vanuit dat geloof werkt Glenn van der Burg bij MVO Nederland aan het stimuleren van mensgericht ondernemen. HNW zet de mens weer centraal in organisaties.
Godfried Boogaard - Hulp bij organisatieontwikkeling
Godfried Boogaard biedt hulp bij organisatieontwikkeling en is adviseur Het Nieuwe Werken. Boogaard is werkzaam bij ikzie en auteur van Het Nieuwe Werken spel.
Gonnie Been - Manager corporate communicatie & sociale innovatie
Vrouw, dochter, zus, vriendin, gevoelsmens en wereldburger. Ambitieus moeder met twee prachtige dochters van zeven en bijna tien jaar. Als manager corporate communicatie & sociale innovatie daagt Microsoft Nederland mij uit mijn talent en ervaring te combineren met leiderschap in een omgeving waar technologie, passie, energie en adrenaline de kern van de cultuur vormt. Authenticiteit, leiderschap, duurzaamheid en organisatieontwikkeling zijn naast communicatie de kernbegrippen waaromheen ik werk of beter leef… Eén van mijn mooiste opdrachten is het begeleiden van de mens-kant van onze ontdekkingsreis naar de toekomst van werken. Moederschap is daarbij goed om te relativeren en zijn mijn lessen in geduld. Geduld is de kracht dat me helpt iedere dag weer te doen wat ik doe en om alle bordjes in de lucht te houden. Ik kies daar bewust voor. Het geeft me de voldoening en het geluk dat ik zoek in het leven.'
Guus Janssen - Loopbaandeskundige
Guus Janssen is loopbaandeskundige bij Integra Loopbaanadvies, dat trainingen en workshops geeft aan leidinggevenden en teams om alertheid te ontwikkelen voor factoren en mechanismen die stress en burn-out veroorzaken. Zowel factoren in de persoon als in de organisatie.
Guus Pijpers - Managing Director van Acuerdis
Guus Pijpers is Managing Director van Acuerdis. Hij helpt mensen hoe ze informatie effectief moeten inzetten en gebruiken. Guus is auteur van meer dan 7 boeken en tientallen artikelen over het informatiegedrag van mensen. Zijn interesses zijn informatiegedrag van (top)managers, slimmer werken en leven met informatie, onze hersenen en de zachte kant van informatie. Zijn nieuwste Nederlandstalige boek, Het informatieparadijs – Slimmer Werken met minder informatie , is in juni 2011 verschenen bij Haystack . Zijn nieuwste Engelstalige boek, Information Overload: A System for Better Managing Everyday Data, is in augustus 2010 wereldwijd verschenen bij John Wiley & Sons, New York.
Han Oei - Partner/coach in organisatie-, team- en persoonlijke ontwikkeling
Han Oei is eigenaar van Oei voor Groei en tevens initiator/partner van Ruimte voor Veranderen en Leef je Talent. Han is een perspectiefbieder en ruimteschepper en gelooft in nieuw leiderschap waarin vertrouwen en verbinding met aanwezig talent en potentieel centraal staat. Vanuit die visie begeleidt Han organisaties en hun professionals en leidinggevenden bij organisatie-, team- en persoonlijke ontwikkeling. Door ruimte te creëren - voor mens en organisatie - om datgene vorm te geven wat zij werkelijk willen. Via coaching, training & advies: scherp, gedreven, respectvol, en altijd met oog voor mens en meetbaar resultaat. Vanuit de visie dat de kracht bij de betrokkenen zelf ligt.
Han-Paul van Westing - Teamcoach
Han-Paul werkt vanuit zijn eigen bedrijf De Contactfabriek al 10 jaar voor diverse dienstverlenende organisaties. Samen met Syndesmo geeft hij vorm aan Resultaatgericht Sturen en verandertrajecten waarbij Lean en duurzame gedragsverandering centraal staan. "Ik ben een ervaren teamcoach die nieuwe energie weet aan te boren en samenwerking verbetert. Ik creëer daarvoor een veilige sfeer waarin zowel doelen als problemen scherp op tafel komen. Gewenste en belemmerende gedragspatronen worden met mijn hulp makkelijker bespreekbaar."
Hans Doorenspleet - Adviseur en verandermanager
Adviseur en verandermanager met zijn wortels in de accountancy, met een ruime en gedegen kennis van bedrijfskundige onderwerpen. Coach van bedrijven, teams en individuen. Kenmerk daarbij is het creëren van daadwerkelijke, duurzame beweging.
Haye Elgersma - Mede-eigenaar
Haye Elgersma is mede-eigenaar van de software applicatie Process2View. Process2View biedt een digitale werkomgeving die professionals in staat stelt om zowel binnen, als met name buiten de eigen organisatie te kunnen samenwerken. "Een professioneel adviseur werkt in de de cloud, beheerst de samenwerkingsprojecten waaraan hij of zij leiding geeft volledig en is altijd op de hoogte van de stand van zaken in het project."
Hazel Goesaert - Trade Marketing Manager
Goesaert is sinds 2008 werkzaam bij Fellowes, een wereldwijde producent en leverancier van kantoorartikelen Ze begon bij het bedrijf als Trade Marketeer en is nu verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten van het bedrijf in de Benelux. Dit omhelst onder meer budgettering, planning, campagnes, pr, interne communicatie en online strategie. Voordat ze bij Fellowes aan de slag ging werkte ze bij OX-traction en Easy Dentic. Ze studeerde aan de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen.
Hems Zwier - Organisatieadviseur en Interimmanager
Hems Zwier is afgestudeerd in arbeidsverhoudingen en organisatiepsychologie. Hij geeft in zijn organisatieadviespraktijk waarderend vorm aan duurzame verandering en creëert daarmee nieuwe samen-werkingsvormen. Het Social Innovation Lab is zijn huis van diensten voor experimenten rond burger- en overheidsparticipatie, anders samenwerken en onderwijsvernieuwing.
Henk van der Steen - Eigenaar
Henk van der Steen is fulltime improvisator. Hij is facilitator, programma-ontwerper, trainer, Rijnlander en improvisatie-acteur. Hij werkt met zijn bedrijf Troje aan steeds mooiere, wendbare organisaties die daarmee de uitdagingen van de 21ste eeuw te lijf kunnen gaan. Met Ruben van der Laan werkt Van der Steen samen in HetNieuweWerkoverleg, een initiatief om organisaties te ondersteunen in het creëren van werkoverleggen die verbinden, energie genereren en resultaat opleveren.
Henny van Egmond - Managing partner
Henny van Egmond was programmamanager van Rabo Unplugged. Vanaf 2009 is hij zelfstandig adviseur en partner bij Yolk. Hij adviseert diverse bedrijven en overheidsorganisaties over het nieuwe werken, zowel in Nederland als in de rest van Europa. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker op congressen en symposia en hij geeft workshops over modern werken, leiderschap en veranderen.
Hilary de Rover - General business manager northern Europe bij Mindjet
Hilary de Rover is general business manager northern Europe bij Mindjet. Via verschillende visuele collaboration en individuele productiviteit-tools maakt het bedrijf effectiever en efficienter (online) samenwerken mogelijk.
Ingeborg Bosch - Senior Conference Producer
Ingeborg Bosch is congresmanager bij Heliview Conferences & Training. Als congresmanager is zij inhoudelijk verantwoordelijk voor een aantal congressen per jaar. Per congres ontwikkelt Ingeborg een congresprogramma dat aansluit bij de markt, met als doel om vraag (eindgebruikers) en aanbod (leveranciers) bij elkaar te brengen. Ingeborg organiseert onder meer diverse congressen over de werkplek van de toekomst.
Jaap Kloos - Teamleider opleiding Facility Management
Jaap Kloos is teamleider aan de opleiding Facility Management van de Haagse Hogeschool.
Jacco Van den Bergh - Trainer/adviseur
Jacco van den Berg is oprichter van Van den Berg Training & Advies. Het adviesbureau heeft als doel medewerkers en organisaties beter te laten functioneren. De synergie die ontstaat wanneer persoonlijke én organisatiedoelen worden bereikt, staat garant voor het succes van een organisatie. Jacco vindt het leuk om zijn ervaring te verwoorden in artikelen en boeken. Wekelijks levert hij een bijdrage aan de rubriek van Verdien ik wel genoeg? in de Volkskrant.
Jacques de Smit -
Jacques de Smit is senior business development manager bij DB Schenker, een wereldwijde aanbieder van logistieke diensten op het gebied van lucht- en zeevracht, weg- en railtransport en warehousing. De Smit ontwikkelt voor global accounts in de elektronica-industrie oplossingen op het gebied van logistiek en supply chain management.
Jan Willem Daniels - Facilitair adviseur bij Promundo
Na 10 jaar managementervaring in de hotellerie is Jan Willem overgestapt naar de facilitaire wereld, waar hij nu zo’n 7 jaar actief is. Hij werkt tegenwoordig bij Promundo als facilitair adviseur waar hij zich voornamelijk bezig houdt met nieuwe huisvestingsconcepten en duurzaamheid.
Janneke Schenning - Directeur
Janneke Schenning is directeur van Schouten & Nelissen University. Focus, Human Resource Development. Janneke is initiatief nemer van het boek Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep dat ze samen met prof. dr. Robert-Jan Simons en prof. dr. Tijs Besieux samenstelde. @JSchenning
Jasper Arbeel - Manager
Jasper Arbeel heeft als manager bij OnlineSeminar continu van doen met Het Nieuwe Werken. Dagelijks staat hij klanten bij om online hun doelgroep te bereiken en hun doelstellingen te behalen tijdens een webinar of online training. Hierbij put Arbeel uit zijn expertise als Arbeid- en Organisatiepsycholoog, en zijn jarenlange ervaring als publiek spreker en trainer bij Alex Beleggersbank.
Jasper van t Wout -
Jasper van 't Wout is directeur van BAM Techniek - ICT, dat de communicatiestructuur van organisaties optimaliseert op basis van innovatieve en creatieve telecommunicatieoplossingen. Van 't Wout heeft ruime ervaring met netwerkinfrastructuren.
Jeroen Kunst - Online marketeer
Tijdens zijn studie Commerciële Economie wist Jeroen Kunst het zeker, hij moest en zou marketing gaan bedrijven. Sinds 2011 werkt hij als online marketeer bij Vertaalbureau Perfect in Enschede. De ambities van Vertaalbureau Perfect en die van Kunst gaan hand in hand, namelijk zo snel mogelijk doorgroeien naar de top. Hoe? Door een frisse wind te laten waaien in een traditionele markt (lees: Het Nieuwe Werken).
Jerre Lubberts - Adviseur en trainer
Jerre Lubberts werkt als adviseur en trainer bij World of Minds. Dit bedrijf richt zich op het versterken van de 'denk- en doe-kracht' van mensen, teams en organisaties. Niet alleen om tijd te besparen en het werkplezier te vergroten maar ook om veranderprocessen te versnellen. Dat doen ze o.a. door trainingen, personal coaching en door 'denksessies' te ondersteunen met een ervaren moderator en ‘livemindmapper’. Een denksessie kan een vergadering, strategie-, brainstorm- of kennis-sessie zijn, maar ook een project start-up of een paneldiscussie tijdens een congres.
Jesse Thiel - Country Manager Nederland
Jesse Thiel is Country Manager Nederland bij Diligent. In deze functie begeleidt hij organisaties naar een veilige en digitale boardroom met behulp van Diligent Boards.
Jetske Roetman - Implementatiemanager HNW
Jetske Roetman werkt bij PMtD (People Make the Difference), een waardegedreven organisatie die werkt op het snijvlak van organisatie en ICT. Roetman werkt als adviseur en implementatiemanager op het gebied van Het Nieuwe Werken, nieuwe organisatievormen en sourcingsvraagstukken. In 2010 was zij mede-initiatiefnemer van PLUG de dag, een netwerk van professionals in Amsterdam die samen werken aan meerwaarde voor de stad.
Job Hendriks - Conceptueel vormgever
Job Hendriks is conceptueel grafisch vormgever, fotograaf en videoproducent. Werkt vanuit zijn studio op slechts 300 meter van het Scheveningse Noordzeestrand. Job werkt onder de naam D-Signs Concept | Vormgeving | Fotografie en ontwerpt alle denkbare grafische uitingen als huisstijlen, magazines – zowel conventioneel als interactief – en ontwikkelt naast fotografie en film ook websites in zowel HTML als Wordpress. Tot zijn klantenkring behoren kleine en grote organisaties die zowel nationaal als op de internationale markt opereren.
Jochem Kin - Eigenaar / Trainer van Slimwerken.com
Jochem Kin is eigenaar van en trainer bij SlimWerken.COM. Hij is gefascineerd in (modern) Time-Management en slimme manieren van werken.
Joeke-Remkus de Vries - Trainer, Coach
Joeke-Remkus de Vries is gespecialiseerd in kennismanagement en projectmanagement, met o.a. mindmapping en snellezen. Hij geeft hierin trainingen aan bedrijven en particulieren door het hele land. Joeke-Remkus haalt veel inspiratie uit de veelzijdigheid van Leonardo Da Vinci. Naast mindmapping doet hij ook z’n best het maximale uit WordPress te halen. Je kunt hem ook op Twitter vinden.
Johan Jol -
Johan Jol is onder de namen Legal Houdini en Legal Houdini Academy werkzaam als zelfstandig jurist, publicist, docent en opleider, vooral op het gebied van banking en finance. Jol noemt zichzelf ook wel Legal Nomad Worker om aan te geven dat hij met behulp van de moderne techniek zijn activiteiten uitoefent zonder dat hij over een vaste locatie beschikt.
John Lasschuit - IT-professional
Omdenker. Organisatieactivist. Kwalitist. John Lasschuit is overtuigd van het nut van samenwerking en coöperatie, in Leiderschap en Nieuw Organiseren. Driven by IT, Realized by People. 'Slow' als tegenhanger voor de Fast Economy van de afgelopen decennia. Een toekomst gebaseerd op vertrouwen in plaats van wantrouwen, op collaboratie in plaats van eigenbelang. Open en transparant zaken doen, open en transparante organisatieculturen, open en transparante gegevens.
John Roo - Junior Consultant
John Roo is kort geleden afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met zijn masters (MSc BA - Change Management & MSc Human Resource Management) is hij gespecialiseerd in organisatieveranderingen. Zijn visie omtrent verandering beperkt zich niet tot organisaties. Dit blijkt uit zijn wetenschappelijke publicatie waarbij hij heeft onderzocht hoe ICT de kwaliteit van leven kan vergroten in afgelegen gebieden. John's standpunt is dat verandering altijd aanwezig is, vanaf het individu tot aan de samenleving. Binnen deze verschillende niveaus dienen veranderingen (met een bepaalde mate) gemanaged te worden. Dat John niet bang is voor verandering en het aangaan van nieuwe avonturen blijkt wel uit zijn skydive carrière en zijn continue zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling.
John Van Hooft -
John van Hooft is directeur/eigenaar van ErgoDirect International en zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe werken werkplekconcepten en efficiency software tools.
John Welzen - CEO
John Welzen is oprichter en CEO van 4Webcom. Hij is een specialist op het gebied van interactieve webcommunicatie in de meest brede zin van het woord. Van vergaderen en leren via internet, tot en met live webinars en videoconferencing. Daarnaast heeft hij in het verleden naast ondernemerschap ook veel ervaring opgedaan in leidinggevende en commerciële functies. Met zijn blog wil hij zijn kennis en ervaringen delen over het nieuwe leren, maar ook discussies triggeren. Deze kennis en ervaring zal op de diverse terreinen van het nieuwe leren plaatsvinden.
Joop Meijers - HNW Adviseur
Joop Meijers (Sittard, 1964) is afgestuurd econoom. Hij is vanaf eind 1995 werkzaam voor Veldhoen + Company, de grondlegger van Het Nieuwe Werken. Hij heeft mede aan de wieg gestaan van het eerste grootschalige HNW-project, Interpolis. Zijn kwaliteiten liggen op de relatie tussen HNW en de doelen/visie van een opdrachtgever. Hij maakt het onderwerp bespreekbaar en betrekt opdrachtgever, vaak directies of managementteams, in de te maken keuzes. Als adviseur is hij onder meer actief voor Interpolis, Achmea, DELA, PwC en Goodman.
Joppe van Berkum - Programma manager
Joppe van Berkum is adviseur en realiseur bij Boer & Croon NeXtrategy. Joppe geeft leiding aan innovatieve projecten op het raakvlak van strategie, organisatie en technologie. Hij is vanaf 1998 intensief betrokken bij HNW.
Joris Arts - Architect communicatie infrastructuren
Joris Arts is onafhankelijk IT architect en vertaalt communicatiemodellen naar IT infrastructuren op gebied van Unified Communications, Video Communicatie en Klantcontactcentra. Daarnaast is hij betrokken bij de ontwikkeling van ICT onderwijs op middelbare scholen in Sierra Leone, Afrika.
Jos van Assendelft - Consultant en investeerder bij X-Entry.eu
Jos van Assendelft is consultant en investeerder bij X-Entry.eu, community and collaboration concepts. Voorheen was hij partner bij een groot bureau en werkte op het snijvlak van marketing, (mobiele) IT en organisatie.
Jos van der Voort van der Kleij - Coach en arbeidsdeskundige
Jos van der Voort van der Kleij is NOBCO Beroepscoach en NVvA Arbeidsdeskundige en de auteur op het blog van Dagaz Coaching & Training. Hij gebruikt zijn coachingsactiviteiten en trainingen om anderen te leren stress en uitstelgedrag te verminderen, zodat zij optimaal kunnen presteren. Daarnaast leert hij mensen slimmer en productiever te werken, door ze methodes als Getting Things Done aan te leren.
Jos van der Wielen - A&O Psycholoog en eigenaar van Nassau | WS
Jos van der Wielen is A&O Psycholoog, eigenaar van Nassau | WS en geassocieerd met Laanbroek Schoeman Adviseurs. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring met de introductie van Het Nieuwe Werken in de (non)profitsector en adviseert organisaties bij de ontwikkeling en implementatie van werkomgevingen die een aantoonbare bijdrage leveren aan het bedrijfsresultaat.
Kees Froeling - Solutionmanager Het Nieuwe Werken bij Conclusion
Kees Froeling is solutionmanager Het Nieuwe Werken bij Conclusion. Hij help organisaties met het vormgeven van hun eigen versie van HNW en het daadwerkelijk realiseren van die visie in co-creatie met zijn collega's rondom communicatie, Human Capital, Organisatie, Werkplek en ICT. Kees heeft bijgedragen aan diverse publicaties, waaronder boeken, artikelen, workshops en lezingen.
Kim Castenmiller - Organisatieontwikkelaar
Kim Castenmiller is organisatiepsycholoog. Na haar studie heeft ze diverse functies vervuld bij ABN AMRO op het snijvlak van mens en organisatie. Sinds 2007 begeleidt Castenmiller verandertrajecten in verschillende bedrijven. Ze is medeoprichter en eigenaar van Veranderpit. Talent + Energie = Verandering'. Veranderpit bewerkstelligt transformatie door ieders talent te benutten en de energie in management- en HR-instrumenten te vergroten. Werken en leren in één aanpak met als doel een concreet veranderresultaat. Kim is tevens auteur van Generatie aan het werk (2009) en Geef je organisatie toekomst/ (2012), geschreven met co-auteur Dirk Anton van Mulligen.
Klaas Betzema - Lead Consultant
Klaas Betzema is Lead Consultant bij KPN Consulting. Zijn talent ligt op het raakvlak van strategie, leiderschap en verandermanagement. Bij diverse instanties heeft hij hiermee praktijkervaring opgedaan. Door de mens centraal te stellen weet Betzema resultaten te bereiken.
Klaas Betzema en Kirsten Barkmeijer - Consultant/Associate en Eigenaar
Klaas Betzema is Consultant en Associate People in Change (PinCh) bij KPN Consulting. Zijn talent ligt op het raakvlak van strategie, leiderschap en verandermanagement. Door de mens centraal te stellen weet Betzema resultaten te bereiken. Kirsten Barkmeijer, oprichter en eigenaar van INterACTIE Trainingen, is toegepast psycholoog en trainer. Vanuit INterACTIE Trainingen coacht en acteert ze en traint ze vele groepen mensen. Daarnaast ontwikkelt Barkmeijer als auteur trainingsmaterialen.
Klaas Betzema en Karin Winters - Adviseurs
Klaas Betzema (@betkla) en Karin Winters (@karinwinters / Karin blogt) werken beide bij KPN Consulting. Klaas richt zich op de menselijke aspecten omtrent ICT- mogelijkheden en Karin richt zich op Onderwijs en ICT.
Klaas Betzema en Nele Manheim - Lead Consultant / Promovenda, freelancer
/b>Klaas Betzema is Lead Consultant bij KPN Consulting. Zijn talent ligt op het raakvlak van strategie, leiderschap en verandermanagement. Bij diverse instanties heeft hij hiermee praktijkervaring opgedaan. Door de mens centraal te stellen weet Betzema (te volgen op @betkla) resultaten te bereiken. /b>Nele Manheim is promovenda aan de Rijksuniversiteit Groningen en freelancer. Ze heeft ruime onderzoekservaring op het gebied van leiderschap in teams en is als freelancer betrokken bij onderwerpen als Het Nieuwe Werken en Social Media.
Klaas Betzema en Tjalda Postma - Lead Consultant/ Consultant en (e-)coach
Klaas Betzema is Lead Consultant bij KPN Consulting. Zijn talent ligt op het raakvlak van strategie, leiderschap en verandermanagement. Bij diverse instanties heeft hij hiermee praktijkervaring opgedaan. Door de mens centraal te stellen weet Betzema (te volgen op @betkla) resultaten te bereiken. Tjalda Postma is consultant en (e-)coach bij ProjectTeamWork. Haar talent ligt op het raakvlak van proces en mens. Vanuit diverse verandertrajecten heeft zij ervaring opgedaan in procesmanagement en procesbegeleiding. Postma combineert daarbij creativiteit en structuur, en weet zo mensen met elkaar in verbinding te brengen.
Koen De Wit - Online marketing en communicatie
Koen de Wit is oprichter van On Mind en mede verantwoordelijk voor online marketing en communicatie bij online kantoorruimte bemiddelaar Flexas.nl. Na zijn studie corporate communications aan de UvA is hij vooral actief geweest in online marketing. Door zijn werk voor Flexas.nl is hij meer en meer geïnteresseerd geraakt in het nieuwe werken en hoe dit gefaciliteerd kan worden door de juiste kantoorruimte.
Lars Lutje Schipholt - Ondernemer en procesmanager
Lars Lutje Schipholt is eigenaar van integrality.nl en co-creator van diverse krachtenbundelingen, zoals Thrivability.nl, HNWgilde.nl, Panassembla.com, VliegendWater.be en Syndesmo.nl. Op intuïtieve, verbindende en vernieuwende wijze zet Lutje Schipholt zich in voor klanten die aan de slag willen met de volgende stap in HNW en duurzaamheid. Hij richt zich daarbij steeds meer op de onderstroom en transformatie van mens, organisaties en maatschappij. Lutje Schipholt is oprichter van inno-V.nl, een toonaangevend bureau voor slimme mobiliteit en openbaar vervoer. Als Secretaris van de Taskforce MobiliteitsManagement (later SlimWerkenSlimReizen.nl) heeft hij een impuls kunnen geven aan Het Nieuwe Werken en MobiliteitsManagement. Lutje Schipholt werkt voor integrality. www.integrality.nl
Laura Kluijtmans - Consultant
Laura Kluijtmans, consultant bij Wortell, is betrokken bij verschillende verandertrajecten richting Het Nieuwe Werken waar zij de brug slaat tussen organisatie en IT.
Laurens van Boekhout - Business Developer
Al op jonge leeftijd hield Laurens van Boekhout zich bezig met het opstarten en onderhouden van online communities. Wat begon als een hobby, is nu zijn professie. Zijn ervaring opgedaan op het gebied van community-engagement en leiderschap ontwikkelt Van Boekhout nu verder bij Viadesk, waar hij organisaties via een sociaal intranet laat kennismaken met een innovatieve, effectieve en efficiënte manier van samenwerken.
Leon Pillich - CEO van Aia Software BV
Leon Pillich is mede-eigenaar van Aia Software, een wereldwijde producent van document oplossingen. Leon is binnen het directieteam specifiek verantwoordelijk voor product management, waarbij de roadmap en positionering van het ITP Document Platform de belangrijkste aandachtsgebieden zijn.
Lieke Bezemer - Happyologist
Lieke Bezemer, happyologist, heeft jarenlang onderzoek gedaan naar werkgeluk en een praktisch model ontwikkeld voor werkgeluk. Bezemer laat zien dat er niets zweverigs is aan geluk. Lang is gedacht dat succes leidt tot geluk, het tegenovergestelde is echter waar: gelukkige medewerkers maken een organisatie succesvol. Haar boek Werkgeluk werkt! heeft een top 5 notering op de bestsellerlijst van Managementboek.
Linda Voortman - Tweede Kamerlid
Opkomen voor mensen in de verdrukking zit Linda in het bloed. Voordat ze in 2010 werd gekozen in de Tweede Kamer, was Linda raadslid in Groningen. Hier studeerde ze Engels en Literatuurwetenschap. Tijdens haar studie was ze actief in de studentenbeweging. Na haar studie werd Linda vakbondsbestuurder bij FNV Bondgenoten. Daar leidde ze bijvoorbeeld begin 2010 de spraakmakende acties van het schoonmaakpersoneel op Schiphol en op de NS-stations voor betere arbeidsomstandigheden. In de Tweede Kamer houdt Linda zich bezig met: Zorg, sociale Zaken & Werkgelegenheid, Binnenlandse Zaken, asielbeleid en emancipatie. Waar het gaat om werk, streeft Linda naar een ontspannen samenleving, een samenleving waarin iedereen de kansen krijgt zich te ontwikkelen en daarbij in hun waarde worden gelaten. Waar arbeid en zorg goed te combineren zijn, en niemand buiten de boot hoeft te vallen.
Lodewijk Asscher - Lijsttrekker
Lodewijk Asscher is vice-premier en lijsttrekker van de PvdA.
Loek van den Broek - Specialist in Het Nieuwe Werken
Loek van den Broek was directeur van het opleidingsinstituut Van den Broek & partners. Tegenwoordig richt hij zich op Het Nieuwe Werken met HR & management. Hij begeleidt organisaties die HNW (willen) omarmen en geeft trainingen op specifieke terreinen die met HNW te maken hebben.
Loes Senssen - Digitaal expert
Het digitaal wijzer maken van mensen en organisaties, is de kern van wat Loes Senssen doet. Als ambassadeur van het digitale werken heeft ze binnen de GGD Zuid- Limburg een social intranet geïntroduceerd en helpt ze de organisatie om verdere stappen te zetten op het gebied van digitalisering en online media. Daarnaast helpt ze via haar bedrijf Eye Present andere zzp'ers om te tonen wie ze zijn en wat ze te bieden hebben, door het creëren van een krachtige online identiteit.
Lonneke Gillissen - (Eind)redacteur
Lonneke Gillissen is redacteur en eindredacteur voor HNWblog. Als eigenaar van Redactiebureau Lonneke Gillissen schrijft en corrigeert zij teksten voor vele bedrijven en (HRM)uitgaves.
Luc Kamperman - Adviseur Het Nieuwe Werken
Luc Kamperman (1977) is afgestuurd bedrijfskundige. Hij is vanaf eind 2002 werkzaam voor Veldhoen + Company, de grondlegger van Het Nieuwe Werken. Luc was verantwoordelijk voor de succesvolle introductie van een kantoor in Sydney, Australië. Zijn passie voor het vak en nauwe betrokkenheid bij de klant en haar ambities, liggen aan de basis van dit succes. Als adviseur is hij onder meer actief voor NIBC, PwC, Commonwealth Bank en MSD. Sinds 2011 is Luc partner van Veldhoen + Company waar hij verantwoordelijk is voor de marktbewerking en advieskwaliteit.
Lucas Wensing - CEO bij StartReady.com
Lucas Wensing is CEO en oprichter van StartReady en specialist op het gebied van Unified Communications-oplossingen gebaseerd op Microsoft Lync. Hij begon zijn loopbaan in 2000 bij ETX, waarna hij in 2002 bij Microsoft startte als Partner Technology Specialist en doorgroeide naar het Sales Solutions Management. In 2008 richtte Wensing met zijn businesspartner StartReady op, dat in vijf jaar uitgroeide tot een internationaal opererende onderneming die wereldwijd Lync-oplossingen aan mkb en Enterprises levert.
Lucien Jeukens - Business Manager
Lucien Jeukens is Business Manager bij Reflex Online leverancier van afspraken- en reserveringsoftware. Lucien adviseert bedrijven bij de aanschaf van Room Manager. Reflex RoomManager is een systeem voor het reserveren van vergaderzalen. Vanaf elke locatie, via mobieltje, tablet, laptop of desktop. Naast de beschikbaarheid van vergaderzalen geeft het systeem een overzicht van de aanwezige faciliteiten zoals beamer en scherm. Ook kunnen aanvullende diensten worden geboekt, zoals specifieke faciliteiten, koffie of een lunch.
Maarten de Winter - Organisatieadviseur
Maarten de Winter is Rotterdams econoom. Hij droeg de eindverantwoordelijkheid in het bedrijfsleven en leidde projecten binnen de overheid. Sinds 2000 is hij organisatieadviseur. In Het sjoelbaksyndroom (2011) laat hij zien hoe we kunnen ontsnappen aan een gestapelde organisatiepraktijk. De Winter is zelfstandig adviseur en inspirerend spreker.
Maarten Erasmus - Managing consultant
managing consultant bij Emeritor.
Maarten Spekschate - Adviseur
Adviseur in onder andere werkconcepten (Het Nieuwe Werken) bij Berenschot.
Manja Jongsma - Programmadirecteur SNS REAAL
Manja Jongsma is binnen SNS REAAL verantwoordelijk voor de invoering van Het Nieuwe Werken. Hiervoor is zij binnen diverse bedrijven eindverantwoordelijk geweest voor het Human Resources Management. Ook werkte zij als consultant voor KPMG. Haar passie is het veranderen van organisaties.
Marc Baars - Bedrijfsvoerder
Marc Baars werkt ruim 25 jaar als behandelaar en bedrijfsvoerder in de GGZ. Momenteel is hij programma manager Het Nieuwe Werken bij de Parnassia Groep. Inmiddels zijn er veel producten en diensten ontwikkeld die ook aan andere instellingen worden aangeboden. Via werk3punt0.nl wordt de ervaring en kennis gedeeld.
Marcel van Hooijdonk -
Marcel van Hooijdonk is al langere tijd actief als investeerder en beheerder in de vastgoedbranche. Hij heeft investeringen weten om te zetten in een succesformule: door een portie lef te combineren met slimme keuzes en afwegingen, weet hij panden om te toveren tot prettige, woonbare ruimtes. Nederland kent helaas veel leegstand en kampt daarnaast met een enorm woningtekort. Marcel van Hooijdonk pakt beide problemen aan, door ze slim te combineren. Het opkopen en transformeren van panden tot woonruimten: dát werkt. Veelal leegstaande kantoorpanden worden omgetoverd tot diverse één- of soms tweekamerappartementen. Marcel gunt hiermee de meest kwetsbare groep in Nederland meer mogelijkheden op het gebied van huur. Waar veel starters en studenten tussen wal en schip vielen, hoeven zij nu geen jaren meer te wachten op een eigen woonruimte. Bij het verhuren van woonruimtes hoort een goede service. Dit vindt Marcel van Hooijdonk vanzelfsprekend! Daarom kunnen huurders hem altijd bereiken en worden problemen snel opgelost. Denk aan acute problemen, zoals een slot dat niet meer open gaat of een probleem met de verwarming. Maar ook een kraan die lekt of een deurklink die aan vervanging toe is: we helpen onze huurders graag en snel. Naast Marcels leven als vastgoedbeheerder, steunt hij graag goede doelen. Op deze manier kan hij iets terug doen voor de maatschappij in de vorm van initiatief en financiering. Zo steunt Van Hooijdonk ook de strijd tegen MS via doneeractie.nl.
Marcia Van Kampen - Communicatie-adviseur
Marcia van Kampen is sinds 8 jaar werkzaam bij Decos, waar zij verantwoordelijk is voor de corporate communicatie. Ze wordt enthousiast van het spel tussen mensen en technologie en kijkt uit naar de vooruitgang die onze huidige samenleving omver gaat blazen. In haar hart idealistisch, en waar het kan pragmatisch om de wereld met elkaar een betere plek te maken.
Marianne Sturman - Directeur van Moneypenny
Marianne Sturman is oprichter en directeur van Moneypenny en sinds dit jaar ook van Cloudworkers. Ze behaalde haar BA-opleiding in de VS en haar MBA-diploma aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar expertise ligt op het gebied van sales en marketing van hightechconcepten en -producten.
Marie Louise Borsje - Ambtenaar 2.0
Marie Louise Borsje is werkzaam bij het programma Ambtenaar 2.0 (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Ze is coördinator Het Nieuwe Werken bij het ministerie van Economische Zaken en auteur van 'Ambtenaar, kom uit de kast' uit de bundel Publieke Pioniers.
Marileen Kan en Sawan Bruins - Managing consultant en Projectmanager
Sawan Bruins is manager bij Eurogroup Consulting en werkt graag op het raakvlak van business en IT. Mensen meenemen in de verandering en bruggen slaan door begrip te krijgen voor technische beperkingen en business belangen is bepalend voor het succes van de implementatie van HNW. Marileen Kan is managing consultant bij Eurogroup Consulting. Met als specialisaties organisatieverandering, change management, faciliteren besluitvorming, projectmanagement, Het Nieuwe Werken en procesoptimalisatie.
Marinel van de Velde - Oprichter & Initiatiefnemer Swung House
Marinel van de Velde is initiatiefnemer van SwungHouse. SwungHouse is een flexkantoor ingericht en werkend volgens de principes van Het Nieuwe Werken. In 2010 won Swung House Haaglanden de TelewerkAspectprijs. Swunghouse biedt plaats voor de ‘thuiswerker’ en ZZP-er zonder kantoor, die toch een professionele werkomgeving zoeken.
Marius Maljers -
Marius Maljers is consultant bij Boer & Croon op het gebied van Leiderschap en Organisatieontwikkeling. Hij begeleidt organisaties richting een nieuwe en vooral toekomstbestendige manier van werken.
Mark Leenaerts - Adviseur Berenschot
Mark A.A.J. Leenaerts MA MSc is adviseur bij Berenschot. Mark houdt zich bezig met vraagstukken die betrekking hebben op ICT-innovatie, digitale dienstverlening en Het Nieuwe Werken.
Mark Meerbeek - Senior Strategie Consultant Het Nieuwe Werken
Mark Meerbeek begeleidt diverse beursgenoteerde organisaties in hun transitie naar Het Nieuwe Werken. Hierbij staat toegevoegde waarde voor het bedrijfsresultaat, slimmer samenwerken en een verbeterde werk/privé balans centraal. Hij is daarnaast auteur van diverse boeken en artikelen over innovatief samenwerken.
Mark Sodaar -
Mark Sodaar is medeoprichter van NewFacts en houdt zich bezig met het ontwikkelen, uitvoeren en implementeren van innovatieve (tele)diensten en producten ter ondersteuning van Het Nieuwe Werken in het bijzonder en Facilitymanagement in het algemeen. Sodaar is een techneut en facilitymanager in hart en nieren. Zijn visie is dat door inzet en integratie van techniek en ICT binnen facilitymanagement veel processen efficiënter en effectiever kunnen verlopen.
Marloes Pomp - Projectleider “Ambtenaar voor de Toekomst”, Rijksoverheid
Met haar dreamteam heeft ze een visie op HNW bij de rijksoverheid geschreven. Marloes heeft volop ideeën over waar het met de overheid en de ambtenaar heen moet en zal het gesprek hierover op alle mogelijke manieren aangaan.
Martijn De Wildt - Oprichter
Martijn de Wildt is oprichter van Qidos en partner van Werk3.0. Verbindingen leggen tussen mensen. Samen creëren met opdrachtgevers, Qidos en de partners van Qidos. Daar gelooft Martijn de Wildt sterk in. Dat geeft hem energie en inspireert hem. Door mensen te (ver)binden draagt hij vanuit Qidos bij aan de ontwikkeling van mens, werk en maatschappij.
Martin Blonk - ICT (project-)manager, trainer, coach
Martin Blonk is een ervaren Business Consultant en ICT Projectmanager en heeft als projectleider veel (o.a internationale) ICT projecten uitgevoerd. Het Nieuwe Werken zit in z'n genen. Inmiddels is hij tevens trainer & coach en begeleidt hij mensen bij het integreren van nieuwe manieren van werken en het behalen van betere resultaten.
Maud Jonkhout - Raadgever
Maud is raadgever bij Corion. Zij heeft ruim 10 jaar ervaring als projectmanager, interim manager, adviseur en coach. Ze is van nature een verbinder, en vindt ‘goed kunnen luisteren’ de meest waardevolle eigenschap die een raadgever kan bezitten. Ze maakt in haar werk altijd gebruik van de basisprincipes van procesmatig werken en denken, en van coaching op basis van systeemdenken, om succesvol veranderingen door te voeren. Daarnaast blogt ze graag zakelijk, en privé over ondwerpen die haar bezighouden, zoals leiderschap, authenticiteit, en introversie.
Maurice van der Woude -
Maurice van der Woude is General Director van Eurocloud Europa en vice-voorzitter van de Nederlandse tak. Van der Woude is tevens strategisch adviseur op het gebied van Cloud Computing.
Michael Bachnoe - Marketing communicatie adviseur
Michael Bachnoe is marketing communicatie adviseur bij KPN Event & Conferencing. Hij is betrokken bij introducties van nieuwe diensten en faciliteiten die betrekking hebben op communiceren op afstand, zoals strategieontwikkeling, communicatie (intern en extern), DM en operationele implementatie. Daarnaast houdt Bachnoe zich bezig met online marketing in de breedste zin van het woord.
Michel Mooij - Architect | Management Consultant | Writer
Michel Mooij is een stevige vernieuwer met een visie op werk en werkomgeving. Als architect en managementconsultant weet hij al ruim 25 jaar de brug te slaan tussen het gedrag van mensen en organisatie en hun werk- en leefomgeving. Michel is een energieke persoonlijkheid, die mensen en organisaties op inspirerende wijze weet te leiden bij het realiseren van hun doelen. Zijn brede ervaring en politieke realiteitszin stellen hem goed in staat om plannen geaccepteerd te krijgen en doelen/projecten op tijd en binnen budget te realiseren. Naast talrijke artikelen in de vakbladen schreef hij het boek Ruimte voor het Nieuwe Werken
Michel Schaalje - Technisch Directeur van Cisco Nederland
Michel Schaalje is Technisch Directeur van Cisco Nederland. Als MT-lid is hij verantwoordelijk voor de pre-sales consultancy-tak van Cisco. Deze organisatie adviseert bedrijven hoe zij met IT-oplossingen de bedrijfsvoering kunnen verbeteren.
Michiel Willemse - Ambassadeur Het Nieuwe Werken
Michiel Willemse is partner bij Productivity Partners, een werkstijl- en organisatie-ontwikkelbureau. Op 12 juni spreekt hij over gedragsverandering bij innovatie tijdens de masterclass ‘Dagelijks Innoveren’ op Nyenrode Business Universiteit, georganiseerd door StartReady. Geïnteresseerde directieleden en managers kunnen zich daarvoor hier kosteloos inschrijven.
Mieke Embrechts - Digital Marketing Coordinator
Embrechts is sinds 2010 werkzaam bij Fellowes, een wereldwijde producent en leverancier van kantoorartikelen. Ze begon bij het bedrijf als marketing assistente en is nu verantwoordelijk voor alle digitale marketingactiviteiten en content marketing van het bedrijf in de Benelux. Dat wil zeggen dat ze er onder meer voor zorgt dat de conversie op de Fellowes.com website stijgt en omhelst planning, campagnes, pr, interne communicatie en online strategie. Voordat ze bij Fellowes aan de slag ging, liep ze stage bij Movies that Matter voor het Amnesty International Film Festival en werkte ze als Marketing Assistant bij Compass Experts & Expats. Ze behaalde haar bachelor Europese Studies – Communicatie Management aan de Haagse Hogeschool en haar propedeuse Toegepaste Psychologie aan Fontys Hogescholen Eindhoven.
Mirjam Baars - Arbeids-en organisatiepsycholoog
Mirjam Baars is arbeids-en organisatiepsycholoog, bedrijfskundige en onderwijskundige. Zij is gepromoveerd op talentontwikkeling en directeur van onderzoeksbureau SatisAction.
Mirjam Damen - Hoofd van de afdeling Opleiding & Ontwikkeling
Mirjam Damen is verantwoordelijk voor de ontwikkelprogramma's van managers en medewerkers bij SNS REAAL. Zij is mede-architect van het mentale programma dat SNS REAAL bij de overgang naar Het Nieuwe Werken inzet.
Monique Baas - Marketing communicatie manager
Monique Baas is marketing communicatie manager bij Talk & Vision (100 procent dochter van KPN). Baas is betrokken bij introducties van nieuwe diensten, marketing campagnes en interne- en externe communicatie rond het thema Samenwerken op afstand: videoconferencing. En dan met name Cloud Video Services. Daarnaast is Baas verantwoordelijk voor de online marketing.
Nan van Grootel -
Nan van Grootel is als adviseur betrokken geweest bij meerdere HNW-projecten. Vanuit zijn ervaring blogt hij met enige regelmaat over de voor- en nadelen van HNW. Daarbij gaat hij geen dilemma, taboe of dogma uit de weg. Zijn motto: managers uit de spotlights, hun medewerkers erin!
Nathasja Gootjes - HR Manager
Nathasja werkt als HR Manager bij de Concorde Group. Haar kennis ligt op het gebied van HR-strategie en beleid, menselijk gedrag, persoonlijke ontwikkeling, leidinggeven, processen en inkoop. Ze krijgt veel energie van het verbinden van mensen met zichzelf en hun talenten en met de doelen van de organisatie en vice versa.
Nick Lettink - Adviseur
Nick Lettink is adviseur bij YNNO op het gebied van nieuwe manieren van werken en werkplekstrategie. Hij is geïntrigeerd door de invloed van werk-en leeromgevingen op de prestaties en het welbehagen van de mens. Hij houdt zich zowel bezig met langetermijnhuisvesting-strategieën als met het ontwikkelen van werkplekconcepten. Nick komt het best tot zijn recht in complexe omgevingen waar hij door middel van innovatieve onderzoeksmethoden naar het werk en proces van organisaties de vertaalslag kan maken naar een toekomstgerichte manier van werken.
Nico Swaan - Management Consultant
Nico Swaan is al meer dan 30 jaar zelfstandig trainer en coach en heeft ervaring in het Midden- en Verre Oosten, Afrika en Noord-Amerika en in vele Europese landen. Hij is medeoprichter van Learning Consortium, een Europese netwerkorganisatie van zelfstandige trainers en consultants. Hij is ook mede-ontwikkelaar van het trainingsprogramma Focus on Influence, dat via Learning Consortium een groot succes is geworden. Hij beschouwt "vertrouwen" als de sleutel tot alle effectieve (werk)relaties en is bezig met een nieuw boek over dat onderwerp.
Niels de Groot - Business Consultant
Als Business Consultant binnen Macaw hou ik me voornamelijk bezig met het voeren van consultancy op, met name, ICT processen en informatie-huishouding.
Noel Eckhart -
Noel Eckhart heeft 12 jaar ervaring in het managen van sales teams in SaaS / Cloud-ondernemingen. Deze rol heeft hij uitgevoerd bij onder andere WebEx Communications en Netviewer. Momenteel is Noel werkzaam als Country Manager Benelux bij Projectplace.
Patrick Kenis - Hoogeleraar Organisatiewetenschappen
Patrick Kenis doet denk- en speurwerk naar de vraag waarom samenwerken tussen organisaties steeds belangrijker wordt (van competetive strategies naar cooperative strategies) en naar de redenen waarom sommige samenwerkingsverbanden falen en andere zeer succesvol zijn. Hij is Academic Dean van Antwerp Management School en Hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg.
Paul Bessems - Strategisch adviseur
Paul Bessems is pionier, schrijver, onderzoeker en zelfstandig organisatieadviseur. Hij begeleidt organisaties die een netwerkorganisatie willen zijn, zodat informatiewerkers veel productiever, flexibeler en innovatiever worden. Hij geeft praktische adviezen, trainingen en ondersteuning bij het opzetten van professionele communities die zijn aangesloten op een gedeeld informatienetwerk.
Paul Clark - Vice president en managing director Europa en Afrika
Paul Clark is vice president en managing director Europa en Afrika bij Plantronics. Hij is verantwoordelijk voor het uitbouwen van het merk Plantronics en de salesactiviteiten in de regio. Clark startte in 1994 bij Plantronics en werd later gepromoveerd tot EMEA Marketing Director. In deze positie was hij de drijvende kracht achter de groei in de EMEA-regio. Hij introduceerde het eerste internationale reseller-programma, een speerpunt van de Plantronics consumentenbusiness in de regio. Clark had ook een cruciale rol bij de introductie van het Plantronics Connect Partner Program op de Russische en Oost-Europese markt. Voor zijn komst naar Plantronics vervulde hij een aantal leidinggevende functies in sales, productmanagement en marketing bij diverse bedrijven. Clark heeft de graad Bachelor of Science in Electronic Engineering, en een business administration diploma van de Durham University. Daarnaast studeerde hij Strategic Marketing Management aan de Harvard Business School.
Paul Ruijgrok - Eigenaar en oprichter
Paul is eigenaar/oprichter at InforU Informatiemanagement en -advies. InforU bouwt samen met u en uw collega's aan de productiviteit van de kennis- en informatiewerkers binnen uw organisatie. Dat doen wij op organisatie-, afdelings- en persoonlijk niveau.
Paul Van der Aa -
Paul is werkzaam als online marketeer bij SEO Consulting Breda. In deze branche denk je dag en nacht in online strategieën en opportunities. Online marketing is een erg dynamische branche waarbij je continue scherp gehouden wordt door de laatste online marketing trends en wijzigingen in algoritmes van zoekmachines zoals Google.
Paul van Gassel -
Paul van Gassel is business innovator bij Achmea en nauw betrokken bij de ontwikkelingen in zakelijke mobiliteit. Als grootste autoverzekeraar, specialist in arbeidsvoorwaarden en koploper in Het Nieuwe Werken heeft Achmea veel kennis van mobiliteitsvraagstukken. Samen met partners ontwikkelt Achmea vernieuwende oplossingen voor het slimmer organiseren van mobiliteit.
Pauline Huijzer - Eigenaar en ondernemer
Pauline Huijzer doorgrondt als eigenaar van Hoofd&Letters de voor- en nadelen van HNW vanuit organisaties en medewerkers. Ze gelooft dat bedrijven beter functioneren wanneer ze de kracht van intuïtie onderkennen en deze ook benutten. Huijzer helpt organisaties dan ook graag bij het helder formuleren van een langetermijnvisie met daaraan gekoppeld concrete marketing- en communicatiedoelstellingen. Intuïtie en ratio zijn hierbij met elkaar in balans.
Peter Heuvelman -
Peter Heuvelman is accountmanager bij Wortell en een echte Life hacker. Hij adviseert en inspireert klanten bij de invoering van Het Nieuwe Werken en heeft hier zijn eigen, uitgesproken mening over. Zo veel mogelijk doen en beleven in de gegeven tijd is zijn motto. Naast zijn werkzaamheden bij Wortell is Heuvelman oprichter van online health community Lifelift.nl en presenteert wekelijks een radioprogramma.
Peter Peverelli -
Peter Peverelli combineert twee specialismen: China en organisatietheorie. Hij heeft tijd doorgebracht in China als docent Nederlands aan de Universiteit van Peking en later voor zijn werk bij Gist-brocades, nu onderdeel van DSM. Sinds 1991 werkt hij als zelfstandig consultant, gespecialiseerd in langdurige samenwerkingsverbanden tussen Westerse en Chinese bedrijven. Daarnaast geeft hij deeltijd les aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze blog is gebaseerd op een in Rotterdam ontwikkelde organisatietheorie waaraan Peter nog steeds aan het sleutelen is. Hij schreef er het boek Understanding the Basic Dynamics of Organizing over. Door zijn leven in twee werelden is Peter als geen ander bekend met het omgaan met meerdere identiteiten.
Peter Van Leest -
Peter van Leest is Country Manager Nederland van Citrix. Citrix is leider in mobiliteit, virtualisatie, netwerken en cloudservices en biedt oplossingen aan organisaties om flexibel werken mogelijk te maken. Als Country Manager is Peter verantwoordelijk voor de hele Citrix-organisatie in Nederland.
Peter Vink - Teamleider TNO / Professor TU Delft
Prof. dr. Peter Vink, teammanager Omgeving en Innovatie bij TNO en professor aan de TU Delft, is gespecialiseerd in vraagstukken en onderzoek rondom werkomgeving en kantoorinrichting.
Philip Vanhoutte - Senior VP & MD
Philip Vanhoutte is sinds 2003 Senior Vice-President en Managing Director EMEA bij Plantronics. Vanhoutte is een groot pleitbezorger van Het Nieuwe Werken: HNW is een managementfilosofie die medewerkers de vrijheid geeft een keuze te maken voor de plek en het moment waarop ze werken. Hij heeft grote ambities op dit vlak en is zelf de eerste om deze waar te maken.
Pieter de Stigter - Marketingcommunicatieadviseur
Pieter de Stigter is sinds mei 2010 bij online collaboration tool Viadesk verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie. Diverse communicatiemiddelen en media zet De Stigter hiervoor in, waarbij helder en open schrijven altijd vooropstaat.
Pieter Verbeek - Redacteur
Pieter Verbeek werkt als redacteur voor Vakmedianet en beheert drie verschillende titels over Het Nieuwe Werken: Werken 2.0, Over Het Nieuwe Werken en Het Nieuwe Werken Blog.
Receptenboek Het Nieuwe Werken -
Roland Hameeteman, auteur van het succesvolle boek 'De kracht van mensen', geeft samen met Gonny Vink en Ben Kuiken 49 praktische recepten voor het nieuwe werken.
Redactie - Redactie van Het Nieuwe Werken Blog
De redactie van Het Nieuwe Werken Blog bestaat uit diverse journalisten en (eind)redacteuren.
Reinier Willems - Uitgever
Reinier is uitgever van CloudTools, Werken 2.0 en Het Nieuwe Werken Blog. Reinier is ondernemer en heeft een achtergrond in online publishing en nieuwe media.
Rene van Rijckevorsel - Plaatsvervangend hoofdredacteur van Elsevier
René van Rijckevorsel is plaatsvervangend hoofdredacteur van Elsevier. Hij werkt sinds 1994 bij het weekblad en is er onder meer verantwoordelijk voor de internet-activiteiten.
Richard Wibbelink - Eigenaar
Richard is organisatieadviseur en begeleid teams en organisaties naar meer resultaat, en plezier in samenwerken. Bovendien organiseert hij leiderschapsreizen in de natuur in Nederland en in de bergen van Zwitserland; is hij docent van een coachopleiding en brengt hij vitaliteit weer terug bij mensen en teams. Richard Wibbelink werkt voor www.aho.nu en www.nooitmeervergaderen.nl.
Richard Otten - Projectmanager bij Civium, reiziger en schrijver
Elk mens kan meer uit zichzelf halen en met plezier een grotere bijdrage leveren aan het resultaat. Dat is mijn visie op leiderschap in het algemeen, en op projectmanagement in het bijzonder. Het Nieuwe Werken zorgt voor de vrijheid om te excelleren, voor jezelf en voor anderen.
Robin van Koppen - Adviseur proces en informatie
Robin van Koppen is adviseur bij Tam Tam binnen de groep 'Het nieuwe samenwerken'. Hij focust op de inzet van tools en technologie om mensen gemakkelijker te laten samenwerken. In zijn visie moet IT niet tegen, maar voor mensen werken.
Roel Geenen - managing partner
Roel Geenen Roel Geenen (Weert, 1975) is afgestuurd veranderkundige. Na zijn studie is hij aan de slag gegaan bij Veldhoen + Company, de grondlegger van Het Nieuwe Werken. Vanuit zowel de ratio als het gevoel heeft hij de sterke overtuiging dat HNW een belangrijke energiebron is voor de ontwikkeling van organisaties en mensen. Dit maakt hem een zeer interessante en inspirerende gesprekspartner voor opdrachtgevers, bestuurders en collega’s. Als senior adviseur is hij onder meer actief voor Achmea, Alliander, Hoogheemraadschap, PWN, Provincie Overijssel, KLM en Havenbedrijf Rotterdam. Sinds 2011 is Roel managing partner van Veldhoen + Company waar hij verantwoordelijk is voor de marktbewerking en advieskwaliteit.
Roland Hameeteman - CEO van e-office
Roland Hameeteman is mede-oprichter en CEO van e-office. Hij is schrijver van het boek “De kracht van mensen” en een veelgevraagd spreker over organiseren en leidinggeven in de eenentwintigste eeuw.
Ron Vermeulen - Manager Cloud Solutions
Als manager Cloud Solutions houd ik de ontwikkelingen in de markt nauwgezet bij. Mijn passie is het ontwikkelen nieuwe diensten die aansluiten bij de trends en die in het belang zijn van onze klanten. Mijn team is erg belangrijk. Ik haal veel voldoening uit het investeren in de teamleden, zodat zij kunnen groeien en mij verrassen. Ik ben 10 jaar actief geweest in wereld van system integrators. Daardoor heb ik veel inhoudelijke kennis van oplossingen en implementaties. Dat is erg waardevol bij de begeleiding van organisaties naar de cloud. Het helpt bij het identificeren van de juiste aanpak in het transitieproces. Met inspiratiesessies, workshops en adoptieplannen breng ik mijn kennis over. Daarbij vertel ik ook eerlijk wat je juist niet moet doen.
Ronald Kooren - Senior adviseur groepscommunicatie SNS REAAL
Ronald Kooren is verantwoordelijk voor de communicatie over Het Nieuwe Werken bij SNS REAAL
Ronald van den Hoff - Directeur-eigenaar Mindz.com & CDEF Holding BV
Ronald van den Hoff is horeca- en internetondernemer en enthousiast webtrend-strategist. Hij is oprichter van Mindz.com en publiceert columns op diverse toonaangevende platforms. Hij is regelmatig gastspreker op de Erasmus Universiteit Rotterdam en andere opleidingsinstituten.
Ronald van Lieshout - Adviseur Planning & Control
Mijn naam is Ronald van Lieshout. Ik ben werkzaam bij het Rijksvastgoedbedrijf, een agentschap van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Ik verdeel mijn werkweken over de locaties Den Haag of Tilburg en ik woon in Eindhoven, waar ik ook gebruik maak van een flexwerkplek indien dit nodig is. Als een soort van "vliegende keep" ging ik enkele jaren geleden geregeld naar andere locaties om daar problemen op te lossen. Dit reizen is inmiddels structureel en ik heb een manier gevonden om hierin te balanceren tussen ‘privé en werk’. Van de werkgever krijg ik ruimte om mijn werk zo in te richten dat het past. Je moet het natuurlijk wel zelf oppakken. Het Tijd, Plaats, Apparaatonafhankelijk Werken (TPAW), ofwel het vroegere "Het Nieuwe Werken" heeft mij hierin geholpen en daar schrijf ik graag over in mijn blogs.
Roos Wouters -
Roos Wouters is politicoloog en Sociaal Entrepreneur. Ze geeft al meer dan zeven jaar adviezen, trainingen en lezingen aan overheid en bedrijfsleven over arbeid- en organisatievernieuwing. Zij richt zich met name op de gedragskant van Het Nieuwe Werken. Ook heeft Roos het samenwerkingsverband Het Nieuwe Werken Werkt opgericht dat Het Nieuwe Werken wil bevorderen. Hiervoor heeft ze de Nieuwe Werken Meter ontwikkeld die in 2014 de Aanmoedigingsprijs van Movisie heeft ontvangen! Verder werkt Roos als buiten-promovenda (UvA) aan haar promotieonderzoek over vernieuwing van het sociaal zekerheidstelsel en de kansen van een Burger Service Model.
Rosan Gompers - Initiatiefnemer NewCompany Creations™
Rosan Gompers is organisatieadviseur, managementcoach en expert op het gebied van gedragsbeïnvloeding in organisaties. Zij werkt met de 8 Elementen van Vernieuwing, waarmee ze richting geeft aan organisatievernieuwing. Gompers is onder meer oprichter van het label NewCompany Creations™ van waaruit zij werkt aan creatieve en praktische oplossingen voor het vernieuwen van organisaties en sociale innovatie. Gompers is co-auteur van De Kunst van Het Nieuwe Werken | Ervaringen @ deWerkpraktijk.
Ruben Van der Laan - Eigenaar
Ruben van der Laan brengt teams in verbinding en is samen met Henk van der Steen oprichter van Het Nieuwe WerkoverlegTM. Hierin helpen ze organisaties bij het versterken van Het Nieuwe Werken via de structuur en cultuur van de werkoverleggen. Dit doen Van der Laan en Van der Steen door werkoverleggen te creëren die verbinden, energie genereren en resultaat opleveren. Kennismaken kan onder andere via gratis workshops.
Ruud Hochstenbach -
Ruud Hochstenbach is vanaf 1988 werkzaam in de ICT. Eerst voornamelijk technisch georiënteerd en later bij onder meer EDS en CMG als consultant en teamleider.Momenteel werkt hij als account / Partner Manager bij OutSystems Benelux BV. OutSystems is een softwarebedrijf dat een ontwikkelplatform biedt waarmee snel en eenvoudig web- en mobiele bedrijfsapplicaties gebouwd en beheerd kunnen worden.
Sam van Buuren - Zelfstandig adviseur & internetondernemer
Sam van Buuren helpt (netwerk)organisaties tot 250 mensen met Het Nieuwe Werken. Zijn aanpak is pragmatisch en actiegericht. Hij geeft ook workshops en lezingen, is docent en auteur. Meest recente initiatief: Nederland Werkt Online.nl
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Sanna van der Wijst -
Sanna van der Wijst is programmamanager Het Nieuwe Werken bij Eneco Energie, dat in 2012 verhuist naar één nieuw centraal hoofdkantoor: Eneco World. Sanna van der Wijst stoomt de ruim 2000 medewerkers klaar voor deze grote verandering. Daarnaast schrijft Sanna voor Eneco Pulse.
Sanneke Kats -
Sanneke Kats helpt met e-office organisaties met de adoptie van Het Nieuwe Werken rond om effectief (samen)werken, kennis delen en communiceren met behulp van diverse technologische middelen. Kats komt oorspronkelijk uit de marketingcommunicatiehoek en heeft een hbo Psychologie- en coachachtergrond.
Saskia Langenberg en Roos Wouters - Managing Partners
Mindshake staat voor anders denken en anders doen. Zelf denken en doen Saskia Langenberg en Roos Wouters, de managing partners van Mindshake, het al jaren anders. Sinds 2015 doen ze dat samen! Saskia vanuit Linz (Oostenrijk). Roos vanuit Amsterdam. Daarmee brengen ze Het Nieuwe SamenWerken op een hoger plan. Binnen hun eigen organisatie en mogelijk ook binnen die van jou.
Sawan Bruins en Nynke Willemsen - Managing consultants
Sawan Bruins is managing consultant bij Eurogroup Consulting. Hij staat bekend als doortastende project manager die bruggen bouwt tussen ICT en de business. Bruins werkte aan veel high profile (IT) projecten, onder meer aan Het Nieuwe Werken bij Essent. Nynke Willemsen is managing consultant bij Eurogroup Consulting. Ze heeft veel ervaring met het begeleiden van veranderingen in grote organisaties. Onder meer als communicatiemanager bij post-mergers en ze deed reorganisaties bij T-Mobile, ABN AMRO en Essent.
Serena Borghero -
Serena Borghero is Marketing and Workplace Knowledge Manager bij werkomgevingspecialist Steelcase – sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoorinrichtingbranche en specialist in productieve, gezonde en inspirerende werkomgevingen. Steelcase helpt organisaties effectiever en efficiënter te werken, hun merk uit te stralen en hun cultuur te ondersteunen. Steelcase biedt interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten.
Sheila Zautsen - Bouwkundig expert
Sheila Zautsen (Nuth 1976) is afgestudeerd bouwkundige. Na haar studie is zij gaan werken bij Veldhoen + Company, de grondlegger van Het Nieuwe Werken. Vanuit haar bouwkundige expertise legt zij het verband tussen wat een organisatie wil bereiken met Het Nieuwe Werken en een fysiek en facilitair concept. Daarna vertaalt zij dat samen met de architect naar een haalbaar inrichtingsontwerp. Als adviseur is zij onder meer actief bij de gemeente Venlo, PwC Nederland, NIBC, Laureate, Westland Infra, Medtronic Europa (Nederland en Oostenrijk), Tauranga City Council (Nieuw Zeeland).
Sjoerd Gerritsen -
Sjoerd Gerritsen is fulltime entrepreneur. Met Gerritsen Media brengt hij organisaties in beweging en zet ze om naar Het Nieuwe Werken en 'alleen resultaten werkomgevingen'. De resultaten die werkzaamheden opleveren staan daarbij centraal, waarbij de medewerker de beslissing maakt wát hij doet en wáár hij dat doet.
Sjoerd Van der Velden - Oprichter en advocaat
Oprichter van en advocaat bij Bruggink & Van der Velden Advocaten Belastingadviseurs.
Stephan Renken - Directeur
Stephan Renken is directeur bij Robert Half Nederland, marktleider op het gebied van gespecialiseerde permanente en tijdelijke arbeidsbemiddeling van voornamelijk financiële en administratief ondersteunende professionals.
Susan Smulders - Partner bij Moneypenny
Susan is partner bij Moneypenny Advies & Implementatie. Gespecialiseerde consultants helpen organisaties op weg met Het Nieuwe Werken op basis van 10 jaar praktijkervaring met focus op mens, organisatie en werkprocessen.
Suze Krijnen - Blogger, auteur, digital collaboration- en medewerkerexpert
Suze Krijnen deed onderzoek naar de effecten van HNW bij ING en SNS REAAL en verzorgde de communicatie hierover. Ze is samen met Floris Vrasdonk auteur van het boek ‘Wie heeft mijn werkplek gepikt? Profiteren van HNW in 14 hacks’
Sven Lagerweij - Managing Director Talk & Vision
Sven Lagerweij staat aan het roer van Talk & Vision, onafhankelijk specialist in visuele communicatie. Naast advies over en implementatie van de benodigde hardware ligt er een duidelijke focus op uitgebreide dienstverlening.
Swier Miedema - Oprichter van en consultant bij Strength Management Consulting
Swier heeft een langjarige ervaring als management consultant en is recent begonnen met zijn eigen bedrijf. Hij is continue op zoek naar het bij elkaar brengen van de belangen van werknemers en organisaties zodat beiden daar voordeel aan hebben. In zijn optiek is dat de enige mogelijkheid om de uitdagingen die vanuit de maatschappij op werkend Nederland afkomen, het hoofd te bieden en great places to work te ontwikkelen. Hij heeft daarvoor een concept ontwikkeld wat in veel organisaties toegepast kan worden.
Thamar Keulen - Adviseur Het Nieuwe Werken
Thamar Keulen (’s-Gravenhage, 1971) heeft een achtergrond in facility- en informatiemanagement. Hij heeft zich de afgelopen jaren bezig gehouden met werkstijl ontwikkeling en vormen van samenwerken. Sinds 1996 heeft hij zich verbonden met Veldhoen + Company, de grondlegger van Het Nieuwe Werken. Op basis van zijn ruime ervaring in analyse van werkpatronen is hij ervan overtuigd dat zowel routinematig, creatief, individueel -als samen werken veel beter georganiseerd kan worden. Hij is de afgelopen jaren als adviseur o.a. betrokken geweest bij waterbedrijf PWN, pensioendienstverlener AZL, waterschap HHSK en SNS Reaal.
Ties Beekhuis - CTO
Ties Beekhuis is CTO bij Proact Benelux en member van de Proact CTO Board. Hij heeft jarenlange ervaring als consultant in de ICT-markt en volgt de ontwikkelingen op het gebied van technologie en innovatie op de voet. Hierbij is hij voortdurend op zoek naar de toepasbaarheid binnen de zakelijke omgeving en de mogelijkheden om specifieke uitdagingen op te lossen. Beekhuis is expert op het gebied van informatiemanagement, storage, virtualisatie, disaster recovery en managed cloud services. Voor hij in dienst trad bij Proact was hij onder meer werkzaam bij SCC, Getronics en NEC Computers.
Tim De Vos - Senior adviseur Het Nieuwe Werken
Tim de Vos (Weert, 1979) liep een opleidingspad dat via Kunstacademie, naar Facility Management en professionele communicatie en systemisch werk gaat. Na een tijd als zelfstandig programmamanager in de mediawereld gewerkt te hebben, is hij in 2006 aan de slag gegaan bij Veldhoen + Company, de grondlegger van Het Nieuwe Werken. Met een focus op de psychologische en sociologische kant van HNW, begeeft hij zich op het snijvlak van consultancy en coaching / training. Dit maakt hem een interessante partner of inspirator in sociale processen en wanneer de situatie om grote creativiteit vraagt. Hij is ook betrokken bij HNW ontwikkelingen elders in de wereld: UK, Saoedi Arabië, US en Oostenrijk. Als senior adviseur onder meer actief voor LEGO, Medtronic, PWN, Hoogheemraadschap, Alliander, Provincie Gelderland, Goodman en NIBC.
Tim Wille -
Tim Wille is initiatiefnemer en partner van Syndesmo en momenteel werkzaam als mobiliteitsmakelaar in Arnhem/Nijmegen en Rotterdam. Hij zet zijn ruim twintig jaar werkervaring in het bedrijfsleven in als adviseur, ondernemer, lijn- en projectmanager bij diverse ondernemingen en organisaties. Wille is trots op zijn bijdrage aan de ontwikkeling van Mobility Mixx en de explosieve groei van NS-producten en -diensten in het bedrijfsleven.
Tom Rovers - Consultant bij Sparked
Tom Rovers is consultant bij Sparked, hier adviseert hij organisaties over online samenwerking en communicatie. Via zijn website tomenthomas.nl leert en inspireert hij kinderen over ondernemerschap.
Tom Van Maris - Marketing Manager
Tom van Maris is marketing manager bij BakkerElkhuizen en nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe ergonomische producten en werkplekconcepten.
Ton Meeuwissen - Adviseur informatiemanagement en visueel denker
Ton Meeuwissen is adviseur informatiemanagement en visueel denker. Als adviseur heeft hij ruime ervaring met zaken als DMS/WFM, zaakgericht werken en procesmanagement binnen de lokale overheid. Daarbij is hij oprichter van DenkVisueel.nl. dat zich richt op het coachen van personen en teams om effectiever te worden door visueel denken tot een integraal onderdeel van het werk en de aanpak te maken. Zijn passies zijn verder het omgaan met complexiteit en alles wat met de werking van de hersenen te maken heeft
Valerie Schipper -
Valerie Schipper is bedrijfskundige en heeft haar afstudeeronderzoek uitgevoerd in opdracht van TNO Smart Mobility te Delft. Het onderzoek richt zich op de impact van Het Nieuwe Werken op mobiliteit en op de knelpunten die gepaard gaan met Het Nieuwe Werken. Schipper is momenteel op zoek naar een baan waarbij zij haar kennis over Het Nieuwe Werken kan toepassen of een functie gericht op organisatieadvies, HR of recruitment.
Vera van Vilsteren - Senior consultant Strategie en Verandermanagement
Vera van Vilsteren is senior consultant Strategie en Verandermanagement bij Berenschot. Vera is afgestudeerd in onderwijskunde en personeelswetenschappen. Zij begeleidt leidinggevenden bij het vormgeven van hun strategie, bijbehorend verandertraject, het realiseren van organisatiedoelstellingen en ontwikkelt hiervoor diverse (management)ontwikkelingstrajecten, gericht op gedragsverandering.
Victor de Pous - Bedrijfsjurist en industrie-analist
Victor de Pous is bedrijfsjurist en industrie-analist. Hij houdt zich sinds 1983 bezig met de rechtsaspecten van digitale technologie en de informatiemaatschappij. Daarnaast is hij onder andere mede-oprichter en secretaris van de Stichting International Telework Foundation. Ook was hij hoofdredacteur van Vakblad Telewerken, Tijdschrift voor Moderne Organisatievormen.
Werk in uitvoering -
Maandelijks publiceert de redactie ‘Werk in uitvoering’. Dit doet ze onder meer in nauwe samenwerking met partners en andere belangrijke spelers uit het HNW-veld. 'Werk in uitvoering' toont u nieuwe producten, diensten en events waarmee u slimmer, efficiënter of duurzamer kunt werken en organiseren.
Wessel Berkman - Oprichter van The Brown Paper Company
Drs. ing Wessel Berkman is actief als consultant op het gebied van verandermanagement en procesoptimalisatie. Daarnaast houdt hij zich bezig met leiderschapsontwikkeling via het platform Nintes.
Wilbert Janissen - Organisatieadviseur/ eigenaar The Meaning of Work
Wilbert Janissen is strategisch partner van organisaties en bedrijven die de stap willen zetten naar Het Nieuwe Werken, maar ook de volgende stap naar toekomstgericht Duurzaam Werken. Hij helpt organisaties die bewust kiezen voor een duurzame relatie met hun eigen mensen. Naast zijn ervaring als HNW-specialist heeft Janissen ervaring als HR- manager. Zijn uitgangspunt is Human Sources in plaats van Human Resources: mensen zijn geen grondstoffen, maar juist bronnen van creativiteit en talent.
Wilco Turnhout - Oprichter en eigenaar van Rapid Circle
Wilco Turnhout is ondernemer, creatief met technische innovatie en is medeoprichter-eigenaar van Rapid Circle, dat zich specialiseert in het innoveren van samenwerking, communicatie en kennisdeling. Via Office 365 en SharePoint. Specialisaties van Rapid Circle zijn onder andere 'Slimmer Werken, Enterprise Social Networking, Mobiele Sociale Werkomgeving en Cloud-Apps'.
Wilco van Gelderen - oprichter en eigenaar van Falkbeer Deployment Services
Wilco is begonnen in een industriële omgeving en werd daar al snel gegrepen door de vraag waardoor mensen in beweging komen. Zijn drijfveer is dan ook organisaties helpen slagvaardig(er) en flexibel(er) te worden door het inzetten en ontwikkelen van hun menselijk kapitaal. Verfrissend kijken naar organisaties en de medewerkers die er werken. Wilco doet dit als oprichter en eigenaar van Falkbeer Deployment Services en als partner bij livingstonepartners.nl. Zijn ervaringen vertrouwt hij soms toe aan het papier, bijvoorbeeld in de eBooks Kansrijk Nieuw Werken en Kansrijk Talent Managen.
Wilfred Stomp - Eigenaar
Wilfred is de eigenaar van online marketing bureau 2Bfound. Zijn passie is het ondersteunen van uiteenlopende bedrijven en ondernemers om hun online zichtbaarheid te verbeteren, de conversies te verhogen en daarmee het rendement van bedrijven te verbeteren. 2Bfound, opgericht in 2006 en gevestigd in het historische centrum van Dordrecht, bedient met name klanten die zich bevinden in het mkb. Aan deze klanten biedt 2Bfound altijd oplossingen op maat op het gebied van: zoekmachine optimalisatie (SEO), online adverteren, e-mailmarketing, social media marketing en conversie optimalisatie.
Wilfred Verkaaik - Bedrijfshoofd Facility Management
Wilfred Verkaaik is Bedrijfshoofd Facility Management binnen SNS REAAL en is verantwoordelijk voor de facilitaire dienstverlening en bedrijfshuisvesting van SNS REAAL (administratieve- en retailkantoren). Binnen de uitrol van Het Nieuwe Werken is hij verantwoordelijk voor de fysieke component van HNW.
Willem-Jan van Grondelle - Campagneleider ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf’
Willem-Jan van Grondelle is campagneleider van ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf’, een initiatief van Natuur & Milieu samen met tal van bedrijven, organisaties en overheden. Hiervoor organiseerde hij o.a. het project c,mm,n, de Auto van de Toekomst op de AutoRAI 2007 en 2009. Zijn passie is om samen met anderen groene innovaties op te sporen en te versnellen.
Willem van de Kerkhof -
Willem van de Kerkhof is directeur en mede-oprichter van Creaforti. Zijn motto: de mens is niet gemaakt om acht uur per dag, op één vaste m2 in een saai kantoorgebouw e-mails te lezen en tekst te typen. Mensen zijn veel creatiever dan dat! Een mobiele werkplek is slechts één (belangrijk!) hulpmiddel om met meer plezier en voldoening te werken. Daarom helpt Van de Kerkhof klanten, partners en collega’s van Creaforti telecomvraagstukken op te lossen voor organisaties.
Wilma Kuipers -
Wilma Kuipers is mede-oprichter van Profile Dynamics. Het bedrijf biedt inzicht in de onderliggende waardensystemen die mensen hanteren en die grotendeels hun denken en gedrag bepalen, maar dat is niet het enige. Het geeft tevens de mogelijkheid om deze praktisch te benutten. Een sleutel tot succes om de organisatie en de mensen die er werken beter op elkaar af te stemmen, de werksfeer te verbeteren en de organisatie op een hoger plan te brengen.
Wout Bucker - Chief Fun Officer
Wout Bucker is partner bij Appedemic en houdt zich voornamelijk bezig met de impact van 'mobile' op organisaties en processen. Zijn missie is om bedrijven te helpen met 'mobile' aan de business kant. Naast Appedemic is Bucker een van de stadsmanagers in het Appril team. Appril organiseert in de maand april 2014 in een vijftal steden meer dan 80 evenementen en sessies over apps. www.appril.nl
Deel deze pagina met anderen