Auteurs

Op deze pagina vindt u het overzicht van alle ervaringsdeskundigen en specialisten die op Het Nieuwe Werken Blog schrijven;

Aad van den Kieboom - Eigenaar
Aad van den Kieboom is oprichter en eigenaar van Pointer Networks BV, dat zich richt op de prestatieverbetering van de bedrijfsvoering. Het ondersteunt haar klanten bij de implementatie van portals en applicaties voor interne en externe samenwerking op basis van bedrijfsmatige sociale software - terrein van Het Nieuwe Werken. Pointer Networks biedt flexibele supportovereenkomsten die aansluiten bij de praktijk van de onderneming, waar het gaat om de status van Het Nieuwe Werken en de stappen die moeten worden genomen.
Aart Bontekoning - Veranderkundige en generatie-expert
Aart Bontekoning is veranderkundige en generatie-expert. Na een studie organisatiepsychologie begon hij te experimenteren met generaties als veranderkrachten in de cultuur. Rond 2000 volgde meer fundamenteel onderzoek en in 2007 promoveerde hij op ‘Generaties in Organisaties, de verborgen krachten van onze sociale evolutie’. In 2010 verscheen ‘Het Generatieraadsel’, waarin Bontekoning verslag doet van vijftien jaar generatieonderzoek. Met ‘Generaties! Werk in uitvoering’(2012)maakt hij zijn werk toegankelijk voor een breed publiek.
Aart Bos - Partner van Boer & Croon
Aart Bos is partner Boer & Croon. Zijn aandachtsgebied is advies over en begeleiding van strategische en organisatorische veranderingen, met name door het toepassen van technologie.
Albert Roelofswaard - Partner bij Bureau Doenkers
Albert Roelofswaard ondersteunt organisaties bij de implementatie van strategische veranderingen zoals Het Nieuwe of Anders Werken. Albert was onder andere werkzaam als programma manager voor Het Nieuwe Werken bij SNS REAAL.
Albert Roelofswaard en Diane Dros - Managing partner Were2/ Eigenaar DaaD Consultancy
Albert Roelofswaard ondersteunt organisaties bij de implementatie van strategische veranderingen zoals Het Nieuwe of Anders Werken. Albert was onder andere werkzaam als programma manager voor Het Nieuwe Werken bij SNS REAAL. Diane Dros is eigenaar van DaaD Consultancy adviseert en begeleidt organisaties bij verandertrajecten op het gebied van andere manieren van samenwerken en communiceren. Ze ontwikkelde het Transitiemodel HNW.
Alex De Groot - Consultant Projects & Consultancy
Alex de Groot is Consultant Projects & Consultancy bij VFM
Alex Vermeule - Internet marketeer & Oprichter Het Nieuwe Werken Blog
Alex is ondernemer, B2B internet marketing specialist en mede-oprichter van Online Succes BV, een bedrijf dat o.a. Nederlandstalige marketing automation software ontwikkelt. Alex zijn missie is het rendement van marketing- en verkoopteams verhogen met eenvoudige software en diensten. Alex richtte in 2009 @hnwblog op en was tot april 2011 de drijvende kracht achter dit platform.
Alwin Notenboom - Medeoprichter PMtD en Adviseur Het Nieuwe Werken
Alwin Notenboom is mede-oprichter van PMtD, People Make the Difference. Als adviseur Het Nieuwe Werken en als vader van 3 kinderen is hij altijd geïnteresseerd in hoe je het beste uit mensen haalt. Hij werkt nu bijna 25 jaar in mensgerichte organisaties zoals BSO (Eckart Wintzen), The Vision Web (Ricardo Semler) en PMtD (People Make the Difference). Deze ervaring is tevens zijn inspiratiebron voor Het Nieuwe Werken.
Ambtenaar 2.0 -
Ambtenaar 2.0 is een netwerk van mensen binnen en buiten de overheid die samen werken aan overheid 2.0. Om de overheid beter, leuker en meer 2.0 te maken, zijn er initiatiefrijke ambtenaren verzameld in het netwerk Ambtenaar 2.0. Er wordt over de grenzen van organisaties heen gekeken en ze zijn aan de slag met verkennen en implementeren van nieuwe mogelijkheden en middelen binnen de overheid.
Anand van Deventer - Senior Management Consultant bij DCE Consultants
Anand van Deventer is senior Management Consultant bij DCE Consultants en helpt bedrijven te bepalen hoe Unified Communications van toegevoegde waarde kan zijn voor hun bedrijfsvoering.
Andre Kieft - senior SharePoint consultant
Andre is senior SharePoint consultant bij Rapid Circle. Hij heeft 15 jaar ervaring in de IT en is de laatste 10 jaar in verschillende rollen bij Microsoft werkzaam geweest. Andre heeft een brede kennis van alle Microsoft software en een specialisatie op het SharePoint platform. Verder is hij gepassioneerd door alles wat met innovatie, technologie, het nieuwe werken, social media en productiviteit te maken heeft.
Andrea Cantong - Marketing manager
Anne-Jan Van der Vlugt - Country Manager Benelux
Anne-Jan van der Vlugt is Country Manager Benelux voor Matrix42 een Duits IT-bedrijf, gespecialiseerd in Workspace-management. Matrix42 biedt corporate-oplossingen en heeft expertise in onder andere Cloud, Compliance, SaaS, Virtualisatie en Mobile Device Management. Anne-Jan (AJ) heeft zeventien jaar ervaring binnen de ICT-sector. Dankzij die jarenlange werkervaring is hij deskundig in de technische aspecten van de moderne werkomgeving.
Anne Wernand -
Anne, is afgestudeerd in zowel de klinische psychologie als de sociale gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2014 is ze werkzaam bij Blinq Systems, het bedrijf achter de webapplicatie Mapiq. Het product Mapiq geeft medewerkers toegang tot alle faciliteiten van het nieuwe kantoorpand, waar ze ook zijn en wanneer ze maar willen. Zij kunnen met de software onder meer kamers reserveren, de weg in een pand vinden, vrije werkplekken zoeken, locaties delen, collega's vinden, en tijden en/of ruimtes gemakkelijk veranderen. Blinq Systems wil mensen in staat stellen om slimmer te werken en effectiever gebruik te maken van het moderne kantoorgebouw. In Mapiq ligt de focus dan ook op de eindgebruiker. Vandaar dat Anne zich is gaan verdiepen in de ervaringen van medewerkers die de overstap maken naar Het Nieuwe Werken of dit al geruime tijd volgens deze manier werken. Daarnaast gaat ze veel in gesprek met onderzoekers die het door een wetenschappelijke bril naar dit veelbesproken onderwerp kijken. Vragen die centraal staan: Wanneer werken mensen het beste? Geldt voor iedereen dezelfde voorwaarden? Hoe kan de kantooromgeving bijdragen aan de werkproductiviteit?
Annelies Hoogveld - SEO consultant
Annelies is SEO consultant bij online marketingbureau Searchresult. Als consultant geeft zij adviezen over de vindbaarheid van klanten op internet. Met name op content heeft zij brede ervaring. Annelies schrijft artikelen voor verschillende soorten blogs.
Annelies Rulkens-Zielman - Directeur/Eigenaar
Annelies Rulkens-Zielman | Passie voor Leiderschap | Geeft leiding vanaf haar 21e | Sinds 2013 Directeur/Eigenaar van Inn-spiratie: Leiderschaps & Teamontwikkeling | Samen met haar team benadert zij deze grote thema’s ‘down to earth’ door inzichten vanuit de bedrijfskunde te combineren met hun ervaring met en vanuit Defensie | Persoonlijk & Prikkelend | #retraiteanno2020 | Het Nieuwe (Samen) Werken | Inspirator | Procesbegeleider | Gastspreker | Levensmotto: Leven is meervoud van Lef
Annemiek Tigchelaar - Sr.Professional Organizer en werkplektrainer
Annemiek Tigchelaar brengt orde in tijd en zaken. Zij traint en adviseert diverse organisaties in timemanagement, efficiënt e-mailen en HNW. Zij is onder andere trainer bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers en aangesloten bij Assemblee sprekersbureau. Daarnaast is zij auteur van 'Stop de stapels – al je papier op orde thuis en op kantoor' en van 'Grip op je e-mail = grip op je werk'. www.toporde.nl
Arie van Bennekum - Thoughtleader@PMtD/ auteur Agile Manifesto
Arie van Bennekum is werkzaam bij PMtD en co-auteur van het Agile Manifesto uit 2001. Ook stond hij mede aan de basis van de oprichting van het Agile Consortium. Sinds april 2012 is hij voorzitter van het Agile Consortium International. Daarnaast is Van Bennekum actief als assessor op het gebied van facilitation binnen de International Association for Facilitators (IAF). Hij is gespecialiseerd op het gebied van team-performance, gebruikersbetrokkenheid en draagvlak. Met teams werkt Van Bennekum onder meer aan onderwerpen als efficiency, effectiviteit, culturele verschillen, racisme en het hanteren van de werkbelasting.
Arjan Broere - Trainer, auteur over communicatie met impact
Door slim te werken kun je veel waarde toevoegen. Slimmer werken is weten wat belangrijk is en hoe je dat het slimst kunt doen. Slimmer werken zijn de skills die je nodig hebt voor het nieuwe werken, werken 2.0, ambtenaar 2.0 enz. Ik train in slimmer werken en doe dat graag praktisch.
Arjan Hooiveld - Contentmanager en medeoprichter van HNWBlog
Arjan Hooiveld is medeoprichter van Het Nieuwe Werken Blog en de man achter Werken20.nl. Hij is adviseur digitale media, contentmanager en projectcoördinator en heeft diverse lezingen en presentaties gegeven over Het Nieuwe Werken.
Arjan Nieuwbeerta - Marketing Lead
Arjan Nieuwbeerta is Lead Marketing bij Appwiki, dé advieswebsite waar je de beste bedrijfssoftware vindt. Zijn expertise ligt op het gebied van (online) marketing en het slim gebruik maken van IT om efficiënter en effectiever te werken.
Arjen Andeweg -
Arjen Andeweg is online content specialist bij Flexas.nl en mede verantwoordelijk voor online marketing en communicatie. Tijdens zijn studie commerciële economie op het Windesheim in Zwolle, is hij vooral actief geweest met online marketing. Voor zijn scriptie is hij aan de slag gegaan bij Flexas.nl en heeft hij tijdens zijn afstudeerstage een baan gekregen bij het online marketing team van Flexas.nl.
Arno Jellema - Eigenaar
Interesse in software begon al op jonge leeftijd bij Arno Jellema. Toen hij tien jaar was, wilde hij al spelletjes maken. Omdat er in die tijd nog geen internet was, waren er verschillende clubjes voor ‘nerds’ als hijzelf. Om zijn professionele loopbaan verder uit te breiden, besloot hij naast het creëren van software een bedrijf op te zetten. Jellema heeft dan ook een zeer gedegen technische kennis en past altijd de nieuwste IT-technieken toe binnen organisaties. Hij durft te vernieuwen. Daarnaast benchmarkt hij de kwaliteit van de bedrijfssoftware met die van consumenten.
Arnold Timmerman - Trainer, coach, spreker en auteur
Arnold Timmerman woont in Wales en werkt internationaal als trainer, coach, spreker en auteur. Sinds 2004 begeleidt hij individuen en organisaties die klaar zijn voor een paradigmaverschuiving qua leiderschapsdynamiek, communicatie en personal & professional development.
Arthur Turksma - Strateeg
Arthur Turksma is mede-eigenaar en strateeg bij triptic, een Eindhovens bureau voor online communicatie dat dit jaar twee internationale designprijzen won met Iris Intranet.
Aschwin Brandt - Mede-oprichter
Mijn bio: Aschwin Brandt is medeoprichter van het Zoetermeerse softwarebedrijf ’Tool for the Mind’. In zijn vrije tijd schrijft hij blogs en columns voor sportwebsites en over zijn nieuwste interesse: vergaderen.
Astrid Willems - Zelfstandig flexdenker
Astrid Willems: spreekt en schrijft over Flexdenken. Stimuleert mensen in het aannemen van een flexibele houding en in het vinden van een creërende mind-set. Houdt van vergezichten, inspirerende visies en vernieuwende denkers.
Bart van den Tol - Webdeveloper
Bart is zelfstandig backend webdeveloper en gespecialiseerd in het koppelen van applicaties. Bart beheert en ontwikkelt het systeem achter hetnieuwewerkenblog.nl
Bas Hoorn - Training & Consulting Director
Bas Hoorn geeft trainingen gericht op slimmer werken en het optimaliseren van de effectiviteit van mensen en teams. Zijn bureau richt zich naast het aanleren van effectief en productief gedrag ook op het effectief inzetten van Social Media en productiviteitstools (MS Outlook, Lotus Notes, et cetera) om mensen en teams slimmer te laten werken.
Bas Krikke - Consultant op het gebied van Mens, Organisatie en Technologie
Bas Krikke helpt zijn klanten om een goed beeld van hun visie op werk te formuleren en te visualiseren. Hij vertaalt vervolgens Het Nieuwe Werken in hanteerbare projecten met een duurzaam resultaat. Hij legt de nadruk op de acceptatie van technologische hulpmiddelen door eindgebruikers. Een praktische aanpak met scenario's en een gezonde dosis enthousiasme en overtuigingskracht zijn essentieel in zijn samenwerking met klanten.
Bas van de Haterd - Professioneel bemoeial - Van de Haterd Consultancy
Bas van de Haterd helpt bedrijven met arbeidsmarkt gerelateerde vraagstukken, zowel op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie als het nieuwe werken. In april 2010 is zijn boek "Werken Nieuwe Stijl' verschenen dat is gebaseerd op een serie interviews met organisaties die HNW hebben ingevoerd.
Bas van Leur - Nieuw werker, denker en doener
Bas van Leur is als partner verbonden aan Syndesmo. Vanuit Syndesmo helpt hij organisaties bij leuke, spannende en vernieuwende veranderingen. Van Leur is een echte nieuwe werker, zowel qua werkwijze, kennis en ervaring, als in overtuiging. Hij is altijd gepassioneerd bezig om het beste uit mensen en daarmee organisaties te halen.
Bert Hendriks - Chief Commercial Officer
Bert Hendriks is COO (Chief Commercial Officer) bij Decos en samen met Paul Veger één van de grote bazen. Hij houdt zich onder andere bezig met de bedrijfsvoering binnen de organisatie en probeert daarbij individuen zoveel mogelijk de ruimte te geven. Door mensen te enablen komen creativiteit, passie en innovatie maximaal tot uiting.
Bianca Krijgsman - Managing director
Bianca Krijgsman-van Gulik is managing director bij Steelcase Solutions Nederland, het nieuwe distributiekanaal van Steelcase. Steelcase Solutions bereikt door een integrale aanpak een totaaloplossing voor elk kantoor, inclusief de implementatie van Het Nieuwe Werken. Met haar kennis, achtergrond en praktijkervaring bij Gispen, Steelcase en Steelcase Solutions heeft Bianca Krijgsman een gedegen kennis opgebouwd rond om de daadwerkelijke impact en waarden van Het Nieuwe Werken. Voor meer informatie kijk op Steelcase Solutions.
Bjorn Henselmans - Senior Consultant
Björn Henselmans is business consultant bij DOC Advies, drivers of change. Hij is een verander- en projectmanager met grote kennis van digitaal werken. Henselmans richt zich daarbij vooral op de gedragskant van veranderingen en het in beweging krijgen van mensen in teams en organisaties naar een nieuwe manier van werken. Voor Het Nieuwe Werken heeft hij met zijn collega’s van DOC Advies hiervoor een aanpak ontwikkeld. De kern: medewerkers en managers gaan met elkaar in dialoog over wat de verandering van HNW betekent, voor hen individueel, én voor het team waarin ze werken.
Caroline van Soelen -
Caroline is freelance journaliste en volgt op dit moment een Master International Journalism in Londen en werkt onder andere voor een aantal Nederlandse nieuwswebsites.
Charles Cagle - senior vice president of human capital management
Charles Cagle is senior vice president of human capital management development, strategy & operations bij Infor.
Christel Van Grinsven - SEO Consultant
Christel is SEO consultant bij online marketingbureau Searchresult. Als consultant zorgt ze er voor dat de online vindbaarheid van klanten wordt verhoogd.
Christian van Esch - Alumnus
Christian van Esch volgde de bachelor Bedrijfskunde en de master Business Information Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Hij raakte betrokken bij het onderzoeksprogramma Erasmus@Work en schreef een afstudeerscriptie over de effecten van persoonlijkheid op Het Nieuwe Werken.
Cindy Rooijakkers - Online marketeer
Cindy Rooijakkers is tekstschrijver en online marketeer. Zij interesseert zich voor onderwerpen, waaronder: gezond leven, voeding, solliciteren en werken. Ze heeft een eigen eenmanszaak MaaktContent, maar is daarnaast ook als SEO specialist werkzaam voor het internetbureau Searchresult. Websites in de breedste zin van het woord vormen haar passie. Zo heeft ze met www.schrijvensollicitatiebrief.nl ook een eigen website op het gebied van solliciteren, waarmee ze mensen helpt de volgende stap in hun carrière te zetten.
Daniëlle Dubbel - Directeur
Mr. Daniëlle Dubbel is directeur van de www.arbeidsrechtfabriek.nl, een gespecialiseerd kantoor voor arbeidsrecht. Daniëlle heeft meer dan vijftien jaar ervaring met arbeidsrecht en staat dagelijks werkgevers en werknemers bij met allerhande zaken omtrent ontslag, reorganisatie en personeelsbeleid.
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Danny Hartsuiker -
Danny Hartsuiker is directeur en co-founder van IT Building en werkte jaren geleden in de Verenigde Staten met de ‘eerste generatie-gebouwautomatisering’. Hij ontwikkelde zich tot expert in online toegangscontrole, IP-technologie, -camera’s en domotica. IT Building zorgt voor structureel efficiënter en effectiever aansturen van totaal geïntegreerde en gebruiksvriendelijke domoticasystemen. Eenvoudig gezegd verstaat IT Building onder ‘slim werken’ dat alle faciliteiten van een gebouw, zoals de toegangscontrole, klimaatbeheersing, audiovisuele presentatiesystemen, narrow casting, verlichting en BYOD, via een bekabeld en/of draadloos IP-netwerk met elkaar zijn verbonden en zo intelligent beheerd kunnen worden. Zie ook: https://www.desleuteltotbesparen.nl/
Danny Verhoeven - Ondernemer/eigenaar
Danny Verhoeven, is ondernemer/eigenaar van Kantoorruimtevinden.nl en maakt het ondernemers mogelijk om een (flexibele) werkplek te vinden in hun omgeving of andere plaats. Deze werkplekken kunnen perfect aansluiten op Het Nieuwe Werken, aangezien een deel van het aanbod per dagdeel is te huren.
Denise Hulst - Eigenaar
Denise Hulst is trainer, coach en auteur en onlangs verscheen bij Intermediair haar 10e boek: Timemanagement 3.0, meer werkgeluk voor breinwerkers. Aan de orde komen typische HNW thema’s zoals ‘Persoonlijk leiderschap en zelfsturing als basis voor vitaal HNWerken, de omgang met social media en het inrichten van je werkdag.
Dennis Kabbedijk - Online marketeer
Dennis Kabbedijk heeft in de afgelopen 14 jaar voor verschillende nationale en internationale bedrijven de Digitale Marketing verzorgd. Dennis is daarbij zowel verantwoordelijk voor de strategische uitvoering alsook de operationele uitrol. Momenteel werkt Dennis Kabbedijk bij Veenman B.V., de specialist op gebied van document management en is daar eveneens verantwoordelijk voor de digitale marketing.
Dennis van de Burgt - Relatiemanager, On-IT
Dennis onderhoudt binnen On-IT klantrelaties met als doelstelling gezamenlijk efficiënter en productiever te werken. Hij gelooft in het delen van kennis en ervaring m.b.t. nieuwe manieren van werken, om elkaar zo te helpen “Het Nieuwe Werken” optimaal vorm te geven.
Dewi van Deurssen -
Dewi heeft stage gelopen bij SNS REAAL op de afdeling Het Nieuwe Werken in het kader van haar opleiding Organisaties, Verandering en Management aan de Utrechtse School voor Bestuurs- en Organisatiewetenschap.
Diana Russo - HR Business Partner
Diana Russo is HR Businesspartner en adviseert en ondersteunt organisaties op het gebied van Employer Branding, Medewerker Engagement, HR & Social Media en Het Nieuwe Werken. Daarnaast geeft ze presentaties & workshops.
Diana Russo en Marnix van der Zalm - Zelfstandig professional
Als zelfstandig professional is Diana Russo Strategisch HR & Organisatieadviseur op het gebied van Het Nieuwe Organiseren, Future HR, HR & Social Media, Employer & Internal Branding en Medewerker Engagement. Daarnaast geeft Russo trainingen, colleges en presentaties. www.dianarusso.nl Marnix van der Zalm heeft een eigen training-, coaching-, assessment-, advies- en interimbureau op het gebied van motivatie & communicatie, verandermanagement, ondernemerschap en economische samenwerking. Van der Zalm is gecertificeerd Profile Dynamics® consultant en Ortaluce® assessor. www.motivatief.nl
Diane Dros - Eigenaar van DaaD Consultancy
Diane Dros is eigenaar van DaaD Consultancy adviseert en begeleidt organisaties bij verandertrajecten op het gebied van andere manieren van samenwerken en communiceren.
Dieter Segers - Innovative Office Specialist/ Eigenaar
Dieter Segers is een gepassioneerd ondernemer. Naast Het Nieuwe Werken probeert hij alle trends op het vlak van Facility Management bij te houden. Zijn liefde voor de werkomgeving vertaalt zich dan ook in verschillende verbintenissen binnen IFMA (International Facility Management Association) en het schrijven van artikelen over dit vak.
Dik Bijl - Spreker, schrijver, onderzoeker, docent, begeleider en adviseur op het gebied van HNW
Dik Bijl behoort tot de pioniers op het gebied van Het Nieuwe Werken. Sinds 2007 schrijft en spreekt hij over dit onderwerp en begeleidt organisaties op hun reis naar HNW. Dik heeft inmiddels drie boeken over dit onderwerp geschreven, onder andere het Engelstalige Journey towards the New Way of Working, waarmee de Nederlandse visie, kennis en ervaring over Het Nieuwe Werken wereldwijd beschikbaar wordt.
Dirk A. van Mulligen -
Dirk Anton van Mulligen begeleidt, schrijft en spreekt over ontwikkel- en veranderprocessen. Van Mulligen is zelf hoogsensitief en heeft vanuit zijn bedrijf Coherent Solutions een jarenlange ervaring met begeleiden van HSP’ers en hun leidinggevenden. Hij is coauteur van het boek, ‘Geef je organisatie toekomst: een roadmap voor bouwers aan toekomstbestendige organisaties’ geschreven samen met Kim Castenmiller.
Dirk Geeraerts - Regional Sales Director Benelux
Dirk Geeraerts is Regional Sales Director Benelux bij informatiebeveiliger SafeNet. Hij houdt zich daar onder meer bezig met de markt voor digitale beveiliging van bedrijfsinformatie. Geeraerts heeft jarenlange ervaring in de internationale verkoop van beveiligingsoplossingen in onder meer de Benelux, Spanje en Latijns-Amerika. Hij spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits en een beetje Italiaans.
Dries Krens - Strategisch adviseur HNW Proven Workspace en Proven Partners
Dries is medeoprichter van Proven Workspace en Proven Partners. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in adviseren, veranderen en implementeren van digitale en fysieke werkomgevingen. Zijn integrale benadering en de mens- en organisatiegerichtheid staan hierbij altijd centraal.
Edwin De Bree - Partner en consultant
Training & Coaching Professional en Organisatie 3.0-specialist Edwin de Bree is expert op het gebied van organiseren en ontwikkelen vanuit passie en verantwoordelijkheid. Hij helpt organisaties zich op deze nieuwe manier te organiseren, zodat ze de uitdagingen van de 21ste eeuw succesvol kunnen aangaan. Daarnaast is De Bree medeoprichter van een onderwijsinnovatie in het basis- en voortgezetonderwijs.
Edwin Lambregts - Managing consultant bij Berenschot
Edwin Lambregts is managing consultant bij adviesbureau Berenschot en hoofdredacteur van InnovatiefOrganiseren.nl, het weblog over sociale innovatie en slimmer werken.
Eefje Kouters - Workstyle consultant
Eefje Kouters (Brunssum, 1980) is afgestudeerd bedrijfskundige, specialisatie veranderkunde. Na haar studie is zij aan de slag gegaan als workstyle consultant bij Veldhoen + Company, de grondlegger van Het Nieuwe Werken. Vanuit haar achtergrond en ervaring begeleidt ze mensen uit alle lagen van een organisatie in hun veranderproces door ze te enthousiasmeren en activeren. Ze zorgt er daarbij voor dat het organisatieperspectief richtinggevend is aan individuele afwegingen en belangen. Als adviseur is zij onder meer actief (geweest) bij gemeente Venlo, PwC, GGZ Noord-Holland Noord, Alliander en NIBC.
Ella Blom - Eigenaar
Als eigenaar van STIPT telefoonservice is Ella Blom duidelijk en doelgericht. De doelstelling van STIPT is om een uitstekende, persoonlijke service te verlenen aan de bellers/ relaties van onze klanten. De vaste telefonistes van STIPT doen dat zeer professioneel en vriendelijk. De neuzen staan dezelfde kant op, met behoud van persoonlijkheid en inbreng.
Elle Smolders - Eigenaar
Elle Smolders is freelance tekstschrijver en copywriter, en schrijft voor publiekstijdschriften (o.a. VIVA, Libelle, Glamour), reclamebureaus (o.a. Triple Double Sportmarketing, Publik), modeketens (Shoeby, Van Tilburg) en particulieren.
Ellen van Ojik - Partner bij 2Emerge
“Van moeten naar willen veranderen”. Nieuwe vormen van werken en duurzaam innoveren. Zij werkt vanuit wat er is en wat kan zijn en wat ontstaat (emergence). Met oog voor onderliggende waardesystemen op organisatie en individueel niveau.
Ellen Van der Veen - Managing Consultant
Ellen van der Veen is Managing Consultant bij VFM.
Emiel Elgersma - Freelance mediamaker
Emiel (1984) is een freelance journalist en mediamaker. Hij maakt gebruik van video, foto, audio en tekst om verhalen te vertellen. Emiel werkt voor zowel commerciële als journalistieke opdrachtgevers.
Eric Kline - Area Vice President West-Europa
Eric Kline is Area Vice President West-Europa van Citrix. Citrix is leider in mobiliteit, virtualisatie, netwerken en cloudservices en biedt oplossingen aan organisaties om flexibel werken mogelijk te maken. Eric is verantwoordelijk voor alle activiteiten van Citrix in West-Europa en werkt vanuit Amsterdam.
Erik van Sandwijk - Eigenaar De Cultuur
Samen met een kleine groep professionals van trainers, pedagogen, psychologen, IT'ers en investeerders richt Erik van Sandwijk begin 2012 De Cultuur op. De organisatie houdt zich bezig met de mens binnen het bedrijf en heeft de ambitie om het gezicht te zijn voor organisaties op het gebied van ontwikkeltrajecten bij cultuurveranderingen. Met een achtergrond in Bos-en Natuurbeheer vergelijkt Van Sandwijk organisaties graag met de natuur.
Erik Overdick - Performance Manager
Erik Overdick ondersteunt organisaties in het managen van het gehele veranderproces, waarbij HNW een belangrijk thema is. Al meer dan twintig jaar houdt hij zich bezig met prestatieverbetering en organisatieontwikkeling. Overdicks onderneming, Forward Company, is verbonden aan de Paphos Group.
Erwin Speklé - Europees Ergonoom
Dr.Erwin Speklé is geregistreerd Europees Ergonoom. In die hoedanigheid adviseert en begeleidt hij organisaties bij het verbeteren van hun werkomgeving, werkprocessen en werkplekken, zodat werknemers optimaal kunnen functioneren.
Esther Janssen -
Vanuit trainingsbureau Ontmoetingen traint en adviseert Esther Janssen dienstverleners naar Dienstverlening vanuit het Hart, waar iedereen beter van wordt. Zodat iedereen werk doet waar hij goed in is en dat hij leuk vindt, en zich erkend en gewaardeerd voelt. Dienstverlening vanuit het Hart is bovendien prettig samenwerken met collega’s in een inspirerende omgeving: wat denk jij, en word je dan blij? Zo blij dat je dat gevoel als vanzelf wilt gaan delen met anderen?
Evelien Hennevelt - Projectleider Het Nieuwe Werken SNS REAAL
Evelien is projectleider Het Nieuwe Werken bij SNS Reaal. Zij richt zich o.m. op het mentale aspect van HNW en de gedragsverandering die nodig is om Het Nieuwe Werken tot een succes te maken. Door de inzet van een meetinstrument brengt ze de voortgang op de doelstellingen van Het Nieuwe Werken in kaart.
Ewout Doevendans -
Ewout Doevendans werkt bij Officecity Kantoormeubelen. Hij houdt zich bezig met de online marketing van Officecity. Officecity is gericht op de online verkoop van kantoormeubelen. Daarnaast richt Officecity zich op de implementatie van Het Nieuwe Werken bij bedrijven.
Felix Lepoutre - Locatie-manager
Felix Lepoutre ondersteunt bij Brandnavigators.nl bedrijven bij het vertalen van hun visie en strategie naar online oplossingen. Daarnaast is hij locatiemanager bij Seats2meet.com en medebedenker van Letmelink.it, een toepassing waarmee het delen van websites persoonlijk, meetbaar en beloonbaar wordt. Lepoutre werkt voor Brandnavigators en Seats2meet.com.
Fieke Meijer - Sitemanager & Eindredacteur
Fieke Meijer is sitemanager en eindredacteur van CloudTools en HNW Blog (onderdelen van het Smart Work Network). Fieke woont in en werkt vanuit Rome en heeft een ICT-achtergrond. Hiernaast is zij schrijver, vertaler en nieuwsredacteur.
Fietje Vaas - Programmamanager bij het NCSI
Dr. Fietje Vaas is programmamanager bij het NCSI. Zij is bij NCSI gedetacheerd vanuit TNO. Bij NCSI houdt ze zich– behalve met HNW – bezig met ‘Innovatie van onderop’ en ‘Organiseren van innovatie’. Bij TNO is zij programmamanager van het kennisprogramma: Innovatie die werkt.
Floris Evers - Consultant
Floris Evers (28) speelt hockey in de hoofdklasse bij AHBC (Amsterdam) en is met het Nederlands Elftal in voorbereiding op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Daarnaast is Floris Evers consultant bij Boer & Croon. Floris geeft regelmatig presentaties om zijn inzichten met het bedrijfsleven te delen.
Frank Derks -
Frank Derks is een van de oprichters van Deskbookers.com. Hij is een expert op het gebied van flexibele huisvesting. Met zijn team van specialisten adviseert en faciliteert Deskbookers een breed scala aan klanten. De vernieuwende visie van Deskbookers op huisvesting inspireert.
Frank Garten - Intercultural Business Consultant
Frank Garten is gespecialiseerd in intercultureel samenwerken en onderhandelen. Hij adviseert bedrijven op dat vlak en verzorgt trainingen, lezingen en workshops. Hij werkt vanuit zijn eigen bedrijf Frank Garten BV. Voorheen was hij werkzaam in commercie, HR en general management bij bedrijven als Philips, NXP Semiconductors en Agere Systems.
Frank Timmermans - Countrymanager Benelux & Nordics
Frank Timmermans werkt sinds 2011 bij Plantronics, de wereldwijde marktleider in audiocommunicatie, en hij houdt toezicht op alle sales- en marketingactiviteiten in de Benelux- en Nordics-regio. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de lokale strategie, evenals de uitvoer daarvan en het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Timmermans behaalde zijn bacherlor Internationale Marketing Management aan de Hogeschool INHOLLAND in Den Haag. Aan de Western Carolina University in Ahseville, North Carolina, behaalde hij een MBA. In 2014 werd hij bij Plantronics uitgeroepen tot ‘Manager van het Jaar’.
Frank Verlaan - Marketing manager Het Nieuwe Werken
Frank Verlaan is marketing manager voor Het Nieuwe Werken bij Microsoft. Frank heeft jarenlang in de hoofdklasse gevoetbald en is op dit moment assistent trainer bij SV Argon.