Baas over eigen baan [#hnwdjz]

Door Willem-Jan van Grondelle van Natuur & Milieu - 18 oktober 2011
Reacties gesloten

Week van het Nieuwe Werken: Baas over eigen baanZelf de regie voeren over de plaats en het tijdstip waarop je werkt geeft werknemers meer verantwoordelijkheid en maakt hen gemiddeld 8 procent productiever. Reden waarom Baas over eigen baan een van de slogans is van de campagne Het Nieuwe Werken doe je zelf 2011, georganiseerd door een coalitie van bedrijven, overheid en Natuur & Milieu, die nu is gestart.

De organisaties roepen werkgevers en werknemers op om te experimenteren met Het Nieuwe Werken, zodat mensen na deze kennismaking zo enthousiast worden dat ze hun werk écht anders gaan organiseren. Hoogtepunt van de campagne is de Week van Het Nieuwe Werken van 7 tot en met 13 november. Vier het nieuwe werken in de randen van de dag!

Hoofdkwartier HNWDJZ

Flexibel werken heeft ook vaste punten nodig. Nieuw in de campagne is daarom een bruisend Hoofdkwartier aan de Utrechtse Biltstraat 37, dat van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open is. Hier vinden masterclasses en meetings plaats en zijn bekende en minder bekende Nederlanders aan het flexwerken en bloggen. Inclusief gratis koffie, goede wifi en regelmatig een ontspannen sfeer. En met debatten en workshops over economisch profijt, de nieuwe werkende vader en het uitproberen van technologie.

Kom hier een uurtje werken als je in Utrecht bent, schrijf je in voor een van de activiteiten of gebruik het Hoofdkwartier om te netwerken en andere soortgenoten en nomaden te ontmoeten. Bij always connected hoort immers ook contact in levende lijve. Maak gebruik van dit supercontactpunt en ontvang een gratis koffiemok met campagneslogan tijdens Happy Hour.

Open Huis Week van Het Nieuwe WerkenOpen Huis in het land

Via de campagnesite www.hetnieuwewerkendoejezelf.nl kunnen werkgevers en werknemers zich aanmelden voor tal van activiteiten, waaronder excursies naar bedrijven die Het Nieuwe Werken al volledig hebben ingevoerd. Zo’n veertig bedrijven in het land zetten hun deuren graag open en vertellen alles over de hobbels en successen die zij hebben ervaren bij de invoering van HNW. Altijd al een kijkje willen nemen in zo’n superstrak kantoor of juist in een heel gewoon pand waar veel meer mogelijk is dan je dacht? Maak kennis met de combinatie van nieuwe technologie, aangepaste inrichting en vooral: de nieuwe werkcultuur.

Aanmoedigingsprijs HNW

Werk jij in een bedrijf dat graag een structurele stap wil zetten op het pad naar Het Nieuwe Werken en nog een steuntje in de rug kan gebruiken? Nomineer jouw bedrijf dan voor de Aanmoedigingsprijs op de campagnesite. Het winnende bedrijf krijgt ondersteuning en advies om HNW echt waar te maken.

En nog meer prijzen…

Prijzen en aanbiedingen gaan mensen verleiden om het experiment met HNW aan te gaan. Zo is er een jaar gratis groene stroom voor je werkplek te winnen en helpt een gratis handboek je wegwijs te maken in HNW. Doe mee aan de Week van Het Nieuwe Werken, houd de campagnesite in de gaten en meld je aan. Ben je blogger? Blog dan mee, bijvoorbeeld vanuit het Hoofdkwartier. Of juist vanuit jouw meest waanzinnige flexwerkplek… Laat ons weten wat jij doet tijdens de Week van Het Nieuwe Werken! Twitter naar @hnwdjz .

Deel dit artikel met anderen
Willem-Jan van Grondelle - Campagneleider ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf’
Willem-Jan van Grondelle is campagneleider van ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf’, een initiatief van Natuur & Milieu samen met tal van bedrijven, organisaties en overheden. Hiervoor organiseerde hij o.a. het project c,mm,n, de Auto van de Toekomst op de AutoRAI 2007 en 2009. Zijn passie is om samen met anderen groene innovaties op te sporen en te versnellen.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten