Bedrijfspand verbouwen: 3 zaken die van pas kunnen komen

Door Danny Bijl van - 23 december 2021
Reacties gesloten

Of je nu gaat opschalen met je bedrijf of moet gaan downgraden om de kosten binnen de perken te houden, het kan gebeuren dat je met een verbouwing aan je bedrijfslocatie te maken krijgt. Natuurlijk kun je zoveel mogelijk proberen uit te besteden om jezelf te ontzorgen als je daar de financiële middelen hebt. Desalniettemin kunnen de volgende zaken van pas komen wanneer je je bedrijfspand gaan verbouwen.

Ontvochtiger of bouwdroger

Heb je te maken met dekvloeren, schilderwerk of spuitwerk? Dan wil je het liefst dat dit zo snel mogelijk droogt om het bouwproces zo vlot mogelijk te laten verlopen. Je wilt immers zo snel mogelijk van je bedrijfsruimte gebruik kunnen maken. Om hierbij te helpen, kun je een ontvochtiger huren. Deze zorgt ervoor dat overtollig vocht aan de lucht onttrokken wordt en het droogproces dus sneller verloopt. Een andere handige optie is een bouwdroger huren. Dat is een wat meer specialistische oplossing voor het versnellen van bouw- en renovatiewerkzaamheden en minimaliseert de kans op schimmel, vochtproblemen en ongedierte in de ruimte die verbouwd wordt.

Verwarming huren

Mensen én machines gedijen het best in een aangenaam klimaat. Tijdens een verbouwing zijn daar niet altijd inpandige voorzieningen voor die op dat moment gebruikt kunnen worden. Toch is het, zeker in de koudere maanden van het jaar, van belang om de temperatuur in je bedrijfspand niet te ver te laten dalen. Om te voorkomen dat het te koud wordt, kun je verschillende soorten van verwarming huren die zich het beste lenen voor bepaalde situaties.

Bedrijfspand verbouwen

Afzuiging en ventilatie voor stofbeheersing

Ook stofbeheersing is van belang tijdens het verbouwen. Bij bewerking van bouwmaterialen als kalkzandsteen, beton, baksteen, bepaalde typen natuursteen en sommige soorten hardhout komt fijnstof vrij die zeer schadelijk is voor de gezondheid. Daarom is dit ook aan wettelijke normering gebonden. Door afzuiging en ventilatie in te zetten, kun je onder die maximaal toegestane waarde blijven. Dat is in het belang van de mensen die tijdens de werkzaamheden ter plekke zijn, maar ook voor de gezondheid van de medewerkers die uiteindelijk in de ruimte gaan werken.

Zeker wanneer je zo veel mogelijk zelf doet, is het van belang om bovenstaande opties te overwegen. Je bent dan immers ook zelf verantwoordelijk voor dit soort zaken. Het is dan in je eigen belang om toch die investering te maken en zo je verbouwproces sneller en veiliger te maken.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten