Ben jij bereikbaar?

Door Annelies Hoogveld van Search Result - 12 maart 2015
Reacties gesloten

Om flexibel te kunnen werken is bereikbaarheid op veel verschillende plekken noodzakelijk. Er zijn verschillende manieren waarop dat mogelijk is. Via telefoon, chat, via wifi of een eigen internetverbinding. Wat zijn de laatste trends op dit gebied en hoe gaan we hier het beste mee om?

tabletDevices
Welke apparaten heb je tot je beschikking om thuis of op een andere locatie aan de slag te gaan? Over het algemeen is er een laptop en telefoon van je werkgever beschikbaar. De trend ‘bring your own device’ (BOYD) zet zich daarnaast ook door. Hierbij kunnen medewerkers en gasten hun eigen laptop en/of smartphone op het netwerk gebruiken.

Steeds meer mensen kiezen voortaan voor een nieuw iPhone abonnement. Apple verkocht in het laatste kwartaal van vorig jaar meer iPhones (74,5 miljoen units) dan ooit tevoren. Met name de nieuwste iPhone 6 werd veel verkocht, vaker dan iPhone 6 plus.

Internetverbinding
Sinds januari 2015 is de een nieuwe werkkostenregeling ingegaan. Dit betekend dat het voor de werkgever mogelijk is om, als je thuis werkt, een vergoeding te geven voor de internetverbinding thuis. Wel moet aangetoond worden dat de internetverbinding thuis noodzakelijk is om werk uit te kunnen voeren.

Werken in de trein? Dan kan het nog wel eens voorkomen dat de internetverbinding niet optimaal is. Goed nieuws! De NS kondigt aan de het de komende maanden over gaat op het 4G netwerk. Op dit moment verzorgt KPN het internet op de stations en T-mobile in de treinen. NS wil graag in zee met één partij. Welke provider het nieuwe internet gaat aanbieden is op dit moment nog onbekend.

Thuis Het Nieuwe WerkenWerk en privé?
Is de internetverbinding en telefonisch bereikbaarheid goed geregeld? Dan komt de vraag wanneer wil je bereikbaar zijn? Heb je een aparte telefoon en laptop van je werk hoeft dit geen probleem te zijn. Heb je alleen je eigen telefoon en laptop dan kan dit een probleem worden.

Om dit goed te kunnen managen kan het handig zijn een app of programma te gebruiken. Met bijvoorbeeld de divide app kun je je iPhone en iPad opdelen in een werkgedeelte en een vrij te gebruiken gedeelte. Zo houd je alles makkelijk gescheiden. De app is ook beschikbaar voor Android.

Deel dit artikel met anderen
Annelies Hoogveld - SEO consultant
Annelies is SEO consultant bij online marketingbureau Searchresult. Als consultant geeft zij adviezen over de vindbaarheid van klanten op internet. Met name op content heeft zij brede ervaring. Annelies schrijft artikelen voor verschillende soorten blogs.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten