Besparen op brandstofkosten als zzp’er

Door Danny Bijl van - 24 maart 2022
Reacties gesloten

Werk jij als zzp’er en ben jij veelvuldig op de weg te vinden? Dan weet je waarschijnlijk als geen ander hoe duur brandstofkosten kunnen zijn. Bovendien kost het declareren van je gemaakt reizen veel tijd doordat je alles tot in de puntjes bij moet houden. Om tanken voordeliger te maken en de worsteling met de boekhouding te vergemakkelijken, is de zzp tankpas wellicht de perfecte uitkomst voor jou.

Wat zijn de voordelen van een zzp tankpas?

Als zzp’er kun je elk kwartaal je reiskosten declareren bij de Belastingdienst. Het bijhouden van deze kosten kan nogal een gedoe zijn, omdat je bonnetjes soms maandenlang moet bewaren. Dit kan veel frustratie en chaos opleveren. Bovendien kost het veel tijd om alles door te lopen en er zelf een netjes overzicht van te maken. Het kan zelfs voorkomen dat je een transactiebewijzen bent kwijtgeraakt, wat voor nog meer problemen kan zorgen. Als je hier helemaal klaar mee bent, dan is de zzp tankpas de oplossing. Als deze problemen zijn verleden tijd, want een tankpas maakt alles omtrent tanken een stuk makkelijker. Met een tankpas ontvang je één factuur waar alle reiskosten op vermeld staan. Dit scheelt veel in de boekhouding, want je hoeft het niet langer zelf te doen!

Met een zzp tankpas kun je overal tanken, zo ook bij onbemande tankstations. Je hoeft niet bang te zijn voor extra kosten, want je betaalt enkel de pompprijs. Naast brandstofkosten kun je nog veel meer betalen met de tankpas, waaronder parkeerkosten, wasbeurten, onderhoud en autovloeistoffen. Krijg grip op je geld met je eigen tankpas. Je kunt namelijk je uitgaven overzichtelijk bijhouden en een limiet stellen op de pas. Zo voorkom je dat je teveel geld uitgeeft aan je brandstofkosten en zul je nooit over je gestelde grens heen gaan.

Kortom, door een tankpas aan te schaffen bespaar je tijd en geld!

Wat zijn de voordelen van een zzp tankpas

Reizen naar het buitenland met je tankpas

Als je als zzp’er veel naar het buitenland reist moet je zeker niet je tankpas vergeten. Niet alleen in Nederland komt de kaart van pas, je kunt de tankpas namelijk ook gebruiken bij 55.000 tankstations in de EU. Mocht dit voor jou van belang zijn, zorg dan dat je beschikt over een zzp tankpas met twee magneetstrippen. Deze strippen maken het mogelijk om zowel in binnen- als buitenland gebruik te maken van de tankpas. De pas is overigens niet gekoppeld aan een auto, dus als je een auto huurt in het buitenland kun je er zonder zorgen gebruik van maken.

Een laadpas voor elektrische auto’s met dezelfde voordelen

Ook voor eigenaars van een elektrische auto’s is natuurlijk een voordelige oplossing te vinden. Met een speciale laadpas heb je toegang tot alle laadpalen in binnenland en een groot aantal laadpalen in het buitenland. Laadpassen kennen precies dezelfde voordelen als de tankpas en kan dus ook worden ingezet voor parkeerkosten en overige autozaken. Je kunt zelf bepalen of je de pas gebruikt voor enkel tanken of ook voor andere kwesties. Bekijk de voordelen die de pas jou kan bieden en ga na wat voor jou van belang is.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten