Binnenkort salaris in Bitcoin?

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 4 januari 2022
Reacties gesloten

Steeds vaker wordt de Bitcoin geaccepteerd als een betaalmiddel, en tegenwoordig is het zelfs bij sommige werkgevers al mogelijk je salaris te ontvangen in Bitcoin. Dit is een mooie, maar soms ook spannende ontwikkeling voor werkgevers en werknemers. Ben je nog niet helemaal thuis in de crypto, maar heb je daar wel interesse in? Lees dan snel dit artikel en leer de basics!

Het ontstaan van Bitcoin

Bitcoin is de allereerste cryptocoin ooit uitgevonden. Wie precies achter het ontstaan van cryptocurrencies zitten, is niet helemaal bekend al wordt er wel vaak gesproken over Satoshi Nakamoto. Satoshi Nakamoto zou mogelijk een pseudoniem van een persoon of groep zijn. Bitcoin is in 2009 opgericht, en is steeds meer trending. Van Satoshi Nakamoto is geen spoor meer te vinden.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin, en andere cryptocurrencies, zijn regels met computercode die een bepaalde geldwaarde hebben. Deze coderegels worden gegenereerd door elektriciteit en krachtige computers. Zoals eerder aangegeven is Bitcoin de eerste cryptocurrency, sindsdien zijn er nog veel meer cryptomunten opgericht. Deze andere munten noemen we ook wel Altcoins. Voorbeelden van deze Altcoins zijn Litecoin, Ethereum en Ripple.

Bitcoin staat voor decentralisatie

Bitcoin staat voor decentralisatie

Het belangrijkste voordeel van Bitcoin is dat deze munt gedecentraliseerd is. Het bitcoin-netwerk wordt namelijk door geen enkele instelling gecontroleerd. Het netwerk wordt beheerd door dedicated computers verspreid over de hele wereld. Dit zorgt er voor dat veel mensen hun heil zoeken bij crypto, aangezien de banken en overheidsinstellingen minder vertrouwd worden.

De waarde van Bitcoin

Wat precies de waarde is van een Bitcoin, of (Altcoin), wordt uiteindelijk bepaalt door wat mensen ervoor willen betalen. Op dit gebied vallen cryptos erg goed te vergelijken met aandelen, aangezien er bij aandelen ook een ontmoetingspunt tussen de vraag en aanbod prijs ontstaat. Verder is het belangrijk om te weten dat er ‘’slechts’’ 21 miljoen bitcoins gemined kunnen worden, en meer dan de helft zijn al gevonden.

Hoe kan ik BItcoin kopen?

Je kan Bitcoin kopen bij een broker, hier koop je bitcoin die toegevoegd worden aan een wallet. Onze keuze voor een broker is Anycoindirect. Hier vind je niet alleen Bitcoin, maar ook alle grotere Altcoins.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten