Creatieve manieren om onder de aandacht te komen

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 29 oktober 2019
Reacties gesloten

Het kan als onderneming af en toe lastig zijn om tussen de concurrentie uit te springen. De standaard posters, flyers en social media advertenties vallen steeds moeilijker op. Logisch natuurlijk; er zijn zoveel bedrijven die gebruik maken van deze ‘standaard’ vormen van marketing. Een mooie manier om jouw bedrijf wél in de spotlights te brengen is door dit wat creatiever aan te pakken.  Heb je even wat inspiratie nodig? Kijk dan eens naar deze creatieve manieren om onder de aandacht te komen!

1. Laat gebruiksvoorwerpen bedrukken

Kijk eens goed naar de branche waar jouw organisatie zich in bevindt: welke gebruiksvoorwerpen worden hier regelmatig vastgepakt? Ben je bijvoorbeeld actief in de horeca, dan kun je allerlei variatie vormen bierviltjes laten bedrukken. Zo weet je zeker dat jouw bedrijf, logo en creatieve boodschap regelmatig onder de aandacht komen van horecabezoekers.

2. Houd het lokaal

Ben je in nationale onderneming en onderneem je vooral lokaal? Kijk dan eens naar de lokale mogelijkheden. Een website is natuurlijk geweldig, maar misschien zijn er manieren om het lokaler aan te pakken. Adverteer bijvoorbeeld in een lokale krant, zend een persbericht uit naar lokale bladen, of adverteer in dit soort lokale bladen met een leuke actie of een gratis dienst.

3. Begin met bloggen

Een geweldige manier om jouw onderneming en vakkennis online meer onder de aandacht te brengen is door te gaan bloggen: en je kunt dit zo creatief aanpakken als je zelf wilt. Ben je niet zo’n sterke schrijver? Schakel dan een blogger of tekstschrijver in om dit soort teksten voor je te schrijven. Met één blog per week zorg je er al voor dat jij beter vindbaar bent in de Google resultaten. Vergeet je blog ook niet te promoten op je website en social media.

Creatieve manieren om aandacht te trekken

4. Publiceer een e-book

Het publiceren van een e-book of andere handleiding kan een geweldige manier zijn om jouw kennis te verspreiden en hiermee direct te laten zien waar jouw skills en kennis als organisatie liggen. Je kunt dit gratis aanbieden aan potentiële klanten en op deze manier een grotere naamsbekendheid krijgen.

5. Laat relatiegeschenken bedrukken

Kleine relatiegeschenken zoals bedrukte usb-sticks of pennen (geheel afhankelijk van wat het beste bij jouw onderneming past) zijn goedkoop aan te schaffen en makkelijk te verspreiden. Deel deze pennen bijvoorbeeld uit bij een netwerkevenement.

6. Organiseer een evenement

Ben jij in de mogelijkheid een evenement te organiseren of een samenwerking aan te gaan met andere organisaties in de branche en samen een evenement te organiseren? Zeker doen! Niet alleen geef jij jouw bedrijf zo alle aandacht die het verdient, maar je laat ook wederom zien wat voor skills je in huis hebt.

Wat is de meest creatieve manier waarop jij jouw onderneming onder de aandacht hebt weten te brengen?

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten