Creëer een betere werkomgeving met deze tips

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 5 februari 2020
Reacties gesloten

Des te beter je werkomgeving is, des te makkelijker het is om fijne en productieve dagen te hebben. Daarom is het zo belangrijk om te investeren in aantrekkelijk meubilair, uitnodigende ruimtes en comfortabele werkplaatsen. Hier zijn enkele goede manieren waarop je een optimale werkomgeving creëert.

Zorg voor voldoende natuurlijk licht

Natuurlijk licht is je vriend; helemaal op kantoor. Het geeft je namelijk energie, zorgt voor de aanmaak van vitaminen en helpt met het reguleren van je slaapritme. Daarom zijn grote ramen een must op kantoor. Doe donkere gordijnen daarnaast meteen de deur uit. Hang daarentegen zonneschermen op. Deze markiezen doe je omlaag wanneer de zon te fel schijnt, maar zorgen op alle andere dagen voor voldoende natuurlijk licht.

Werkomgeving

Haal bloemen en planten naar binnen

Wanneer je met veel mensen in een kleine ruimte werkt, is de kans groot dat de luchtkwaliteit niet optimaal is. Je verbetert deze kwaliteit door planten naar binnen te halen. Deze accessoires hebben een zuiverende werking en zien er ook nog eens ontzettend stijlvol uit. Ze zorgen voor wat leven in de brouwerij en zijn in staat om creativiteit te stimuleren. Decoreer iedere werkruimte dus met een aantal kamerplanten, en gebruik daarnaast kleine vetplantjes en hangplanten om een ruimte aan te kleden.

Zorg voor een plek om te ontspannen

De balans tussen werk en ontspanning is ontzettend belangrijk. Tijdens een pauze heb je de kans om jezelf weer even helemaal op te laden, waarna je weer vol goede moed aan de slag gaat. Richt daarom een ruimte in die helemaal in het teken staat van ontspanning. Denk aan comfortabele loungebanken, tijdschriften om te lezen en eventueel aan een televisie. Zo weet je zeker dat je medewerkers hun bureau verlaten en tijdens hun pauzes echt aan rust toekomen.

Creëer zit-stawerkplekken

Werkomgeving zit sta plekken

Op een kantoor is het de norm om vrijwel de hele dag te zitten. Misschien sta je af en toe op om wat koffie te halen, maar dat is dan ook alles. Langdurig zitten is slecht voor je postuur, maar zorgt er ook voor dat je energieniveau daalt. Daarom zijn zit-stawerkplekken een echte uitkomst. Deze bureaus zijn in hoogte verstelbaar en daardoor ontzettend veelzijdig. Na een uur te hebben gezeten is het tijd om weer even een uurtje te staan, zodat je je lichaam en geest zo gezond mogelijk houdt.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten