Tips voor minder stress op het werk

Tips voor minder stress op het werk

We hebben er vrijwel allemaal wel eens last van: het is heel druk op het werk en de druk op jou als werknemer wordt ook steeds groter. Je gaat steeds meer stress ervaren omdat je…

17 december 2020 door Sander Wijdemans
Reacties gesloten
bedrijfskleding 2

Het nieuwe werken en de gevolgen voor bedrijfskleding

De visie van Het Nieuwe Werken wordt door steeds meer werkgevers ondersteund. Volgens deze visie krijgen medewerkers mee vrijheid. Er is geen sprake meer van een vaste werkplek, maar medewerkers hebben een flexplek of kunnen…

21 september 2017 door Danny Bijl
Reacties gesloten
Medewerkers en een eigen vrije wil; een illusie?

Hoogste tijd voor een bucketlist-beoordelingsgesprek

Werken het kan zo leuk zijn. Het aantal organisaties dat ervan uitgaat dat gelukkige medewerkers ook gezonde en productieve medewerkers zijn, stijgt. Vernieuwende organisaties als Buurtzorg, Coolblue, Guidion, Incentro, Tony Chocolonely en Teamleader (België) floreren door een happy cultuur.

7 februari 2017 door Jacco Van den Bergh
Reacties gesloten
Het Nieuwe Werken invoeren? Dit zijn 5 essentiële stappen

Het Nieuwe Werken invoeren? Dit zijn 5 essentiële stappen

Het Nieuwe Werken invoeren is beslist geen makkelijke klus. Bij HNW denken mensen vaak aan een hippe kantooromgeving, moderne ICT-middelen en/of thuiswerken. Minder vaak gaat het over de veranderkundige kant, terwijl daar vaak de grootste…

11 oktober 2016 door Henny van Egmond
Reacties gesloten
Midden op je werkdag hardlopen- dat zouden meer mensen moeten doen!

Midden op je werkdag hardlopen- dat zouden meer mensen moeten doen!

Bij Decos hebben de werknemers veel vrijheid. Al jaren is het credo: ‘vraag geen toestemming, maar liever vergiffenis’. Thuiswerken en flexwerken zijn volledig ingeburgerd. “We maken onze eigen jaarplannen, hebben geen managers meer”, schrijft Marcia van Kampen. “En toch blijft het lastig die vrijheid ook écht te nemen.”

13 oktober 2015 door Marcia Van Kampen
Reacties gesloten
Groep collega's die samenwerken en leren

Is Het Nieuwe Werken wel zo nieuw?

Hoe nieuw is Het Nieuwe Werken eigenlijk? Mensen met een open instelling zijn immers altijd al overal met hun werk bezig: thuis, in de kantine van de golfclub of in de trein.Dat betekent niet dat ze dan altijd ‘aan het werk’ zijn. Nieuw is dat we werk nu met een model onderbouwen: werk is slechts één van onze identiteiten.

7 mei 2014 door Peter Peverelli
Reacties gesloten
Jaarlijkse special: Over Het Nieuwe Werken

Jaarlijkse special: Over Het Nieuwe Werken

Het Nationaal Onderzoek Over Het Nieuwe Werken: Het kantoor blijft de basis, ook bij Nieuwe Werkers; het behalen van tijdwinst met slimme trucs; het verankeren van Het Nieuwe Werken in de cultuur; Pas op met de eigen laptop; en: hoe verbinding te houden met het bedrijf. Kortom, de jaarlijkse special Over Het Nieuwe Werken is weer verschenen.

18 september 2013 door Redactie
Reacties gesloten
De kunst van Het Nieuwe Werken

Werk als een kunstschilder

Hoe en waarmee is mijn klant het best geholpen? Als bedrijven en organisaties met deze leidraad in hun achterhoofd hun klant tegemoet zouden treden, zou Het Nieuwe Werken in no time zijn ingevoerd, stelt Arno Jellema. HNW vraagt in de eerste plaats dus om een geheel andere mindset bij werkgevers én werknemers. Die van een kunstschilder.

18 december 2012 door Arno Jellema
Reacties gesloten
Kennis delen en Het Nieuwe Werken

Kennisdelen: hoe doen we dat bij Het Nieuwe Werken?

Kennis is macht. Dat was althans vroeger het geval. Tegenwoordig is kennis délen macht. Maar dan moet je elkaar wel vertrouwen. Roos Wouters weet bovendien dat kennis niet vanzelfsprekend wordt gedeeld als we elkaar ontmoeten. Hoe dan wel? Een wijze HNW-les over ‘maandagochtendgebeden’ en het ‘tikken van eitjes’.

11 december 2012 door Roos Wouters
2 Reacties
IQ, EQ, SQ en Het Nieuwe Werken

De 10 van HNW: De IESberg [#HNWDJZ]

Deze Week van Het Nieuwe Werken, en ook de volgende week, behandelt HNWBlog in 10 blogs de verschillende aspecten en mogelijkheden van Het Nieuwe Werken. Vandaag blog 3, waarin Lars Lutje Schipholt weet dat het behalve IQ vooral ook belangrijk is vanuit een EQ- en SQ-perspectief naar Het Nieuwe Werken te kijken. Want zonder bijvoorbeeld vertrouwen is HNW natuurlijk nergens.

14 november 2012 door Lars Lutje Schipholt
Reacties gesloten
Medewerkers en een eigen vrije wil; een illusie?

Zelfkennis essentieel voor laten slagen van HNW

Medewerkers die “nieuw” gaan werken, zullen een aantal eigenschappen moeten hebben om in zo’n omgeving succesvol te kunnen zijn. Cruciaal daarin is de persoonlijke effectiviteit, betoogt Paul Ruijgrok. Daarmee gaan we uit van bewuste, pro-actieve mensen met een eigen wil. Maar bestaat de eigen vrije wil wel? En zo niet, hoe kunnen we medewerkers dan toch goed laten functioneren binnen een “nieuw”-werkende organisatie?

4 september 2012 door Paul Ruijgrok
2 Reacties
De medewerker en Het Nieuwe Werken

De medewerker buitenspel in Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken is niet zaligmakend voor iedereen. Het vraagt bijvoorbeeld een hogere mate van zelfredzaamheid van de medewerker dan voorheen terwijl veel mensen van nature behoefte hebben aan structuur en binding. Volgens Erik van Sandwijk is het de verantwoordelijkheid van de werkgever om de behoefte en competenties van de werknemer in kaart te brengen voordat een organisatie overstapt op Het Nieuwe Werken.

1 augustus 2012 door Erik van Sandwijk
11 Reacties
Recept 49: Vier je succes; champagnetaart

Vier je successen; champagnetaart [#KRHNW]

Het Nieuwe Werken Blog publiceert iedere week een of meerdere recepten uit Het Klein Receptenboek voor Het Nieuwe Werken. Deze week het laatste recept: Vier je successen met een flinke taart, een glas champagne en een dansje. Logisch? Waarom gebeurt het dan zo weinig?

Reacties gesloten
HNW: Meer uitdagingen in het werk en creatievere medewerkers

HNW: Meer uitdagingen in het werk en creatievere medewerkers? [#HNWPoll]

Elke maand plaatsen we, in samenwerking met partner e-office, een poll die gerelateerd is aan nieuwe manieren van werken en organiseren. Afgelopen maand plaatsten we de volgende stelling: Het Nieuwe Werken biedt mij meer uitdaging in mijn werk waardoor ik creatiever word. Bas Krikke van e-office analyseert de poll-resultaten en geeft een aantal praktische adviezen.

27 juni 2012 door Bas Krikke
Reacties gesloten
Sociale cohesie

Hoe zit het met de sociale cohesie in uw organisatie?

Tussen wat bedrijven willen en wat de medewerkers willen zit meestal een grote kloof. Bedrijven willen winst, voor medewerkers is zinvol werk waarbij gebruik gemaakt wordt van hun talenten steeds belangrijker. Het blijkt dat 88 procent van de wereldberoepsbevolking dagelijks niet doet waar zij het best in is. Hoe kun je die kloof verkleinen? Managementconsultant Swier Miedema geeft een mooie aanzet.

16 mei 2012 door Swier Miedema
3 Reacties
From Russia WIth Love

From Russia with Love: HNW in Rusland

Is HNW iets typisch Nederlands? Of is het ook geschikt voor een land met een andere cultuur? Dik Bijl werd uitgenodigd om in een Russische regio te onderzoeken wat daar de mogelijkheden zijn. Staat een land met een sterke machocultuur en olie en gas in overvloed, open voor zoiets als werknemertevredenheid en flexwerkplekken?

16 april 2012 door Dik Bijl
Reacties gesloten
Vangnet

Vertrouwen in plaats van controle: een zinvolle gedachte bij de invoering van HNW?

Het Nieuwe Werken draait onder andere om meer vrijheid voor de medewerkers. De aspecten vertrouwen en controle komen dan al snel om de hoek kijken. Adviseur en verandermanager Hans Doorenspleet geeft aan de hand van een praktijkvoorbeeld handvatten voor een verantwoorde aansturing op basis van vertrouwen.

14 februari 2012 door Hans Doorenspleet
9 Reacties
Vertrouwen is sleutelbegrip Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken Ontraadseld: vertrouwen (deel 2)

In een serie blogs bekijkt Hans Doorenspleet de begrippen, aannames en oplossingen omtrent Nieuwe Manieren van Werken. Deel twee handelt over een sleutelbegrip dat wordt verbonden aan Het Nieuwe Werken en aan allerlei vormen van Nieuw Organiseren: vertrouwen.

13 oktober 2011 door Hans Doorenspleet
Reacties gesloten