Dankzij deze tips zien jouw bedrijfsauto’s er straks weer als nieuw uit

Door Danny Bijl van - 25 november 2022
Reacties gesloten

Voor de uitstraling van je bedrijf is het belangrijk dat je bedrijfsauto’s er spetterend uitzien. Het is geen optie om iedere drie maanden een nieuw wagenpark te realiseren. Maar er zijn wel meerdere manieren om je bedrijfsauto’s er als nieuw uit de laten zien. Bekijk deze vijf tips en je visitekaartjes glimmen als nooit tevoren.

Polijsten

Dit kan je zelf doen, maar het is veel beter (en slimmer) om het auto polijsten door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Niet alleen krijg je dan het beste resultaat, ook hoef je zelf niet een hele werkweek te spenderen aan het boenen van de wagens. Polijsten werkt perfect tegen kleine krasjes. Er wordt een dun laagje van de lak geschaafd. Daarna wordt de lak weer egaal gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de lak opnieuw gaat glanzen. Bij diepere krassen werkt polijsten niet. Dan moet er grover geschut worden ingezet.

Plaatselijk herstel

Een minpunt van polijsten is dat het vaak om een groot gedeelte van de auto gaat, of zelfs alle lak. Als de auto maar enkele krasjes heeft, kan je er in overleg met het herstelbedrijf voor kiezen om alleen het krasje te herstellen. Dit is een stuk voordeliger.

Regelmatig wassen

Regelmatig wassen

Dit is niet alleen goed voor de uitstraling naar buitenaf. Door je auto regelmatig goed te wassen, blijft de lak langer intact. Dat wassen is overigens niet zo eenvoudig als dat het lijkt. Tijdens het wassen kunnen er krassen ontstaan als achtergebleven zand niet goed van de auto is afgespoeld. Vandaar ook dat er in de wasstraat eerst wordt afgespoeld. Doe dit dus ook als je met de hand gaat wassen. Je kunt je afvragen of er überhaupt voor moet kiezen om zelf de auto’s te wassen. Ga er lekker meer door de wasstraat. Als je met je complete wagenpark komt, kan je vast nog wel een goede deal met de eigenaar van de wasstraat sluiten.

Zet ze binnen

Auto’s krijgen wat te verduren. Er kan van alles uit de lucht vallen, en dan gaat het niet alleen over de uitwerpselen van vogels. Regen, hagel, sneeuw, blaadjes, zand uit de Sahara, en zo kan je nog wel even doorgaan. Als je de mogelijkheid hebt, zet dan je bedrijfsauto’s binnen. Een andere mogelijkheid is om een hoes over de auto te doen. Of je laat een aantal carports maken. Aan dit laatste zitten uiteraard wel behoorlijk wat kosten verbonden, maar je beschermt er wel je wagenpark mee.

De velgen

Veel mensen kijken bij auto’s als eerste naar de velgen. Deze worden in de wasstraat ook onder handen genomen, maar wellicht niet naar je volle tevredenheid. Als je de velgen zelf nog een poetsbeurt wilt geven, is het slim om een speciale velgenreiniger te gebruiken. Glimmende velgen trekken de ogen van mensen aan, en dus ook van potentiële klanten.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten