De 5 meest gelezen blogs van 2015

Door Pieter Verbeek van Vakmedianet - 4 januari 2016
Reacties gesloten

Het nieuwe jaar is begonnen. Toch willen we hier op Het Nieuwe Werken Blog nog één keer terugkijken op 2015. Welke blogs heeft u het meest gelezen? Een aantal controversiële titels horen daarbij. Een ding is zeker. In 2015 was Het Nieuwe Werken nog lang niet die overgewaaide hype, zoals vaak wordt beweerd.

Leiderschap, wendbaarheid en arboregels rond thuiswerken. Het zijn onderwerpen die nog steeds veel vragen oproepen voor iedereen die bezig is met de implementatie van nieuwe manieren van werken, organiseren en vergaderen.

Dat komt duidelijk naar voren in de 5 meest gelezen blogs van 2015

1. ‘Introvert leiderschap: belangrijke toegevoegde waarde binnen een luidruchtige maatschappij’
Maud Jonkhout’s persoonlijke verhaal over hoe het is om introvert te zijn in een door extraversie gedomineerde maatschappij trok het afgelopen jaar de meeste lezers. “Een derde tot de helft van alle mensen is introvert. Alleen, daar zie je en merk je tot nu toe weinig van”, schrijft ze. “Introverten hebben namelijk óf geleerd zich als extraverten te gedragen, óf houden zich het liefst afzijdig en maken zichzelf daarmee onzichtbaar voor de persoon die het voor het zeggen heeft. In 96 procent van de gevallen is dat een extravert, of iemand die zich extravert gedraagt.
Lees de hele blog

2. Wendbaarheid in organisaties…. is wendbaarheid in je hoofd!
‘Veranderen is een constante, maar hoe krijg ik iedereen daar in mee?’ Menig organisatie speelt met deze vraag. De economie zwabbert, de overheid zoekt antwoorden en klanten en burgers vergen sneller oplossingen. Hoe wordt ik als organisatie wendbaarder? Het eenvoudige antwoord volgens Han-Paul van Westing: loslaten van het oude, openstaan voor het nieuwe. Kortom; wendbaarheid in het hoofd…
Lees het hele blog

3. Drie manieren om Het Nieuwe Werken te saboteren
Albert Roelofswaard schreef een blog over hoe je ervoor kunt zorgen dat de overgang naar een nieuwe manier van werken en organiseren gegarandeerd niks wordt. Start met een lousy ambitie, Blijf gewoon lekker je eigen kamer of werkplekken claimen en investeer niet in de combinatie van mensen, huisvesting en/of ICT raadt hij met een knipoog aan. “Ik kan niet garanderen dat de rest van de wereld het ook zo aanpakt.”
Lees het hele blog

4. De Arbowet en Het Nieuwe Werken: 5 Tips op een rijtje
Bij Het Nieuwe Werken gelden weer andere Arbo regels. Want ook wanneer uw medewerkers vanuit huis werken, moet u er zorg voor dragen dat zij hun werk veilig en gezond kunnen doen, waar dan ook. Hoewel de regels voor thuiswerken of plaatsonafhankelijk werken soepeler zijn dan die van een vaste werkplek, zijn er wel regels opgenomen in de Arbowet over Het Nieuwe Werken. Sander Wijdemans zet er vijf op een rijtje.
Lees het hele blog

5. Fuck Het Nieuwe Werken!
Wout Bucker heeft zonder twijfel de meest controversiële kop van het vorige jaar. “De laatste tijd is het nogal in om ‘Fuck ….’ te bezigen, in wat voor context dan ook”, schrijft hij. “Goed beschouwd geldt dat zeker ook voor Het Nieuwe Werken.” HNW kan niet meer, stelt hij in zijn blog. “De context is verbreed en verdiept en vermengd met een groot aantal veranderingen in onze maatschappij. Afschaffen dus en vooral ook geen nieuw stickertje bedenken.
Lees het hele blog

Deel dit artikel met anderen
Pieter Verbeek - Redacteur
Pieter Verbeek werkt als redacteur voor Vakmedianet en beheert drie verschillende titels over Het Nieuwe Werken: Werken 2.0, Over Het Nieuwe Werken en Het Nieuwe Werken Blog.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten