De beste tips voor een sfeervolle tuin

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 4 februari 2020
Reacties gesloten

Droom jij ook over een sfeervolle tuin waarin je heerlijke dagen én zwoele avonden doorbrengt met je gezin en vrienden? Zo’n tuin waarin je spontaan een vakantiegevoel krijgt? Met de volgende vijf tips creëer je in een handomdraai een sfeervolle tuin waar je het hele jaar plezier van hebt.

Kies een mooi terras

Het terras is één van de belangrijkste plekken van je tuin. Overweeg dus eens om je terras te overkappen of om een veranda te maken. Zo zit je altijd beschut tegen weer en wind én het staat natuurlijk super gezellig. Over je tuintegels kun je eventueel een buitenparket leggen voor meer sfeer. Let er bij je tuin ontwerpen goed op op welke plek je terras de meeste zonuren pakt.

Creëer sfeer met een vuurkorf

Sfeervolle tuin

Een vuurkorf doet het altijd goed op een romantische avond. Naast dat het lekker warm is, is het namelijk ook nog eens knus. Bovendien houdt het vuur je ook op een koelere avond lekker warm. Plaats de vuurkorf bij het zitgedeelte, en zorg dat je altijd voldoende hout op voorraad hebt.

Ga voor een buitenkeuken

Een buitenkeuken is de droom van elke keukenprins of -prinses. Hoe fijn is het ook om bij lekker weer gezellig buiten te koken voor je familie en vrienden? Daarnaast is het een luxe om je eten en drinken op de juiste temperatuur en binnen handbereik te hebben. Is een buitenkeuken net iets te veel van het goede? Dan is een barbecue natuurlijk ook een prima alternatief.

Plaats een jacuzzi

De beste manier om een gezellige sfeer te creëren is door de jacuzzi aan te zetten. Een wellness in de tuin is dan ook de ideale combinatie van sfeervol, luxe en gewoon een cadeautje voor jezelf en je huisgenoten. Zet om de jacuzzi wat hoge planten neer, zodat je wat privacy en een vakantiegevoel creëert.

Vergeet de accessoires niet

Accessoires maken je tuin helemaal af. Denk hierbij aan mooie borders voor je planten, buitenverlichting, tuinschilderijen en waterschalen. Vergeet tot slot niet om je tuin enigszins bij te houden. De tuin ziet er namelijk een stuk gezelliger uit zonder onkruid, dode takken en bladeren.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten