De leukste en duurzame interieurmerken

Door Danny Bijl van - 8 februari 2023
Reacties gesloten

Een duurzaam interieur is een interieur dat niet alleen mooi is, maar ook een positieve impact heeft op de wereld. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke materialen en eerlijke productiemethoden, en dat er rekening wordt gehouden met de impact op de natuur en de mensen die ermee te maken hebben. Duurzaamheid gaat over meer dan alleen het milieu – het gaat ook over het creëren van een gezonde en comfortabele leefomgeving voor jezelf en de mensen om je heen. Door te kiezen voor duurzame meubelen en accessoires, kun je een huis creëren dat niet alleen mooi is, maar ook bijdraagt aan een beter leven voor iedereen. Hieronder vind je de leukste en meest duurzame interieurmerken zodat je jouw huis helemaal duurzaam kunt inrichten.

Kave Home Cares

Een van de leukste en meest duurzame interieurmerken die er bestaan is Kave Home. Dit Spaanse merk is opgericht in 2008 en richt zich op het maken van meubelen en accessoires die niet alleen mooi zijn, maar ook duurzaam en eerlijk geproduceerd. Kave Cares is een programma van Kave Home, gericht op een positieve impact op de wereld. Het bedrijf werkt samen met lokale fabrikanten en gebruikt alleen milieuvriendelijke materialen in hun producten. Ook zet Kave Cares zich in voor verschillende goede doelen, zoals het ondersteunen van kinderen in ontwikkelingslanden en het beschermen van de natuur. Dit programma laat zien dat zij zich niet alleen richten op de productie van meubelen, maar ook willen bijdragen aan een betere wereld. Dit resulteert in unieke producten die er prachtig uitzien en tegelijkertijd een positieve impact op de wereld hebben.

Be duurzaam

BePureHome is ook een interieurmerk dat zich richt op duurzaamheid en eerlijke productie. Bij dit Nederlandse merk shop je de mooiste meubelen en accessoires, waaronder banken, tafels, stoelen en verlichting. De producten van BePureHome zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, leer en stof, en worden met de grootste zorg en aandacht voor detail geproduceerd. Plaats bijvoorbeeld een eettafel geheel gemaakt van duurzaam mangohout in je eethoek en zet er eetkamerstoelen rondom bekleed met eco-leder. Je geniet extra lang van de interieuritems, juist omdat ze duurzaam zijn geproduceerd.

Houd het lokaal

Een ander merk dat zich richt op duurzaamheid is DTP Home. Dit Nederlandse merk bestaat nu 12 jaar en biedt al sinds die tijd een breed assortiment aan prachtige meubels en accessoires. DTP Home werkt samen met lokale fabrikanten en gebruikt vrijwel alleen milieuvriendelijke materialen. Dit resulteert in producten die er prachtig uitzien en tegelijkertijd een positieve impact op de wereld hebben. Zo geniet je toch nog even extra van de prachtige items in je interieur.

Bekijk Sohome reviews en krijg op die manier een goed beeld over hoe anderen denken over duurzaamheid binnen het interieur. Zo kun je jouw woning helemaal trendy en duurzaam inrichten.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten