De nieuwste cv-trends voor 2021

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 29 december 2020
Reacties gesloten

Een nieuw jaar, goede voornemers en wie weet ook wel een nieuwe stap op de carrièreladder. Ben je van plan om te wisselen van baan, dan heb je een goed en professioneel cv nodig. Ga aan de slag met een cv generator en maak in een paar simpele stappen een opvallend cv. Kies een passend cv sjabloon, verwerk onderstaande cv-trends en jouw zoektocht kan beginnen.

Focus op je aanpassingsvermogen

2020 is voor veel werknemers een roerig jaar geweest. Zo werken er meer mensen vanuit huis dan ooit tevoren. Je toekomstige werkgever is benieuwd hoe jij je staande hebt gehouden in deze periode en op welke manier jij het bedrijf waar je voor werkt, hebt gesteund. Vermeld op je cv hoe je je hebt aangepast, hoe je bent gegroeid en hoe inventief je bent geweest om toch goede prestaties te kunnen leveren. Een aantal tips:

Nieuw verworven vaardigheden

Voeg nieuw verworven vaardigheden toe aan je cv of aanpassingen die je hebt moeten doen tijdens de pandemie. Denk aan innovatieve manieren om je team te trainen, op welke manier je hetzelfde werk hebt gedaan met minder mankracht of hoe je ervoor hebt gezorgd je team te managen op afstand.

Virtueel zaken doen

Veel bedrijven hebben de keuze moeten maken om van offline naar online werken te gaan. Laat zien op welke manier je het bedrijf en de klanten op een virtuele manier van dienst bent geweest.

In voor- en tegenspoed

In deze gekke tijden hebben werknemers taken moeten uitvoeren die niet in hun werkbeschrijving stonden of waarvan ze dachten deze nooit hoefden te doen. Beschrijf op je cv op welke wijze je klaarstond voor jouw bedrijf. Hiermee laat je zien dat wat er ook gebeurt, men altijd op je kan rekenen.

Zet personal branding op de agenda

Zet personal branding op de agenda

Tijdens het sollicitatieproces gaan werkgevers geregeld op zoek naar online informatie over hun kandidaten. Daarnaast kunnen slimme recruitmentsystemen het web afspeuren naar publieke informatie over jou die ze samenvoegen tot een kandidatenprofiel. Des te meer reden om bedacht te zijn op welke informatie je over jezelf deelt online. Het managen van je online imago is een opkomende trend in 2021. Hoe relevanter de informatie die je online plaatst, hoe beter jouw profiel eruit zal zien en hoe meer kans je maakt om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Online cv generators

Gemak dient de mens, daarom wordt het maken van een goed cv je steeds makkelijker gemaakt. Online cv generators of cv builders helpen je bij het schrijven en in elkaar zetten van een professioneel cv. Het bespaart je niet alleen tijd, je weet ook zeker dat je geen belangrijk onderdeel in je cv overslaat én je cv voldoet qua lay-out direct aan de nieuwste trends.

2021 is hét jaar om te laten zien wat voor soort werknemer jij bent en hoe flexibel je bent in je werk. Door rekening te houden met de nieuwste trends op de arbeidsmarkt en door je cv aan te passen aan elke nieuwe sollicitatie vergroot je je kansen om straks die droombaan binnen te slepen.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten