De populairste Het Nieuwe Werken blogs van 2011

Door Reinier Willems van Smart Work Network - 1 januari 2012
Reacties gesloten

HNW kalender 2011 2012Allereerst de beste wensen voor 2012 namens de redactie en bloggers van Het Nieuwe Werken Blog! Ons voornemen? Wij gaan in 2012 wederom ons uiterste best doen om de interessantste content én events over nieuwe manieren van werken en organiseren te produceren en met u te delen!

Het Nieuwe Werken Blog heeft een zeer succesvol jaar achter de rug en groeit hard. De highlights van Het Nieuwe Werken Blog in 2011:

  • Verdubbeling van het aantal unieke bezoekers op de website
  • Het aantal gelezen pagina’s is met meer dan 70 procent gestegen
  • Het aantal ontvangers van onze nieuwsbrief is meer dan verdubbeld
  • LinkedIn-groep Het Nieuwe Werken Netwerk is met ruim 30 procent gegroeid
  • Het aantal Twitter-followers is meer dan verdubbeld
  • Het aantal Facebook-followers is zelfs meer dan verdriedubbeld!

Top-10 meest gelezen blogs 2011

Meest gelezen blogs Het Nieuwe Werken 20111. Mindmapping, een van de pijlers onder Het Nieuwe Werken?
Een tweeluik van auteur Jerre Lubberts, die zelfs met 3 blogs in de top-10 staat, over hoe Mindmappen een positieve bijdrage levert aan activiteiten als samenwerken, brainstormen, presenteren, organiseren en het vergroten van de creativiteit.

2. De beste productiviteitstools voor Nieuwe Werkers
Fieke Meijer van zustersite CloudTools zet in dit minidossier de beste productiviteitstools op een rij. Een overzicht van de beste software en online tools waarmee Nieuwe Werkers efficiënter en slimmer kunnen werken.

3. Het Nieuwe Werken bij SNS REAAL: Raad van Bestuur en directeuren als ambassadeurs
In dit artikel deelt Manja Jongsma haar ervaringen over de invoering van Het Nieuwe Werken bij SNS Reaal op directie- en bestuursniveau.

4. Persoonlijk dashboard voor meer plezier in je werk
Jerre Lubberts legt uit hoe je door gebruik te maken van een persoonlijk dashboard (een soort bureaublad) op papier of elektronisch je werk zo organiseert dat je zowel je korte- als langetermijndoelen haalt.

5. Het Nieuwe Werken: weg met het idyllische plaatje
Kim Castenmiller toont ons de keerzijde van alle mooie nieuwe vrijheden die Het Nieuwe Werken brengt. Tijd dus voor een aantal bezinningsvragen en bewustwording.

6. De beste tools voor online samenwerken
Er zijn heel veel speciale tools voor online overleggen, projectinformatie uitwisselen, brainstormen en het samenwerken aan bestanden. Maar wat zijn nou de beste tools? Fieke Meijer van CloudTools heeft ze op een rij gezet.

7. Het Nieuwe Vergaderen
Wederom Jerre Lubberts met concrete tips en adviezen over hoe vergaderen in het tijdperk van Het Nieuwe Werken geoptimaliseerd kan worden.

8. Dyslecten zijn de leiders van de toekomst
Deze blog van Richard Wibbelink over het centraal stellen van de mens bij Het Nieuwe Werken deed – vanwege de gehanteerde metafoor – bij sommigen stof opwaaien.

9. Het Nieuwe Uitstellen
Employees gebruiken social media ook tijdens werktijd. Dirk van Mulligen legt uit dat command and control niet werkt en geeft in deze blog organisaties out of the box-oplossingen over hoe hiermee om te gaan.

10. Situationeel leidinggeven in Het Nieuwe Werken
Glenn Francois beschrijft het Het Nieuwe Werken-paradigma: het dilemma van controle en vertrouwen. Glenn biedt handvatten met gebruik van Blanchards theorie over situationeel leiderschap.

Deel dit artikel met anderen
Reinier Willems - Uitgever
Reinier is uitgever van CloudTools, Werken 2.0 en Het Nieuwe Werken Blog. Reinier is ondernemer en heeft een achtergrond in online publishing en nieuwe media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!