De vergaderlocatie die bij Het Nieuwe Werken past

Reacties gesloten

VergaderingVeel bedrijven hebben Het Nieuwe Werken inmiddels wel doorgevoerd. Dit betekent onder andere dat medewerkers meer vanuit huis werken, minder op kantoor zijn en contacten veelal via e-mail of telefoon verlopen. Meetings zijn dan ook belangrijker dan ooit. Het zijn immers dé momenten om samen te komen en alle belangrijke zaken te bespreken, maar ook om weer even alle collega’s te zien en het groepsgevoel vast te houden. Als bedrijf wil je dit dus zo optimaal mogelijk faciliteren.

Aangezien veel medewerkers met Het Nieuwe Werken vanuit huis werken, is het wel zo prettig om in een totaal andere omgeving te vergaderen. Te denken valt aan een trainingslocatie of conferentiecentrum. In een bosrijke omgeving, aan een meer of op het platteland, zijn mensen even helemaal weg, komen tot rust en kunnen zo optimaal en efficiënt mogelijk vergaderen.

Teamgeest opkrikken

Bij een vergadering hoort een goede kop koffie of thee en een lekkere lunch. Zeker bij grote vergaderingen is het daarom raadzaam om voor een vergaderlocatie te kiezen die dit kan verzorgen. Wilt u liever een budgetvriendelijke optie, vraag dan of dat iedereen wat lekkers meeneemt en stem het van tevoren op elkaar af. Dit zorgt altijd voor de meest creatieve en lekkere hapjes en drankjes bij het vergaderen, en is tevens goed om de teamgeest naar het gewenste niveau op te krikken.

Bereikbaar voor iedereen

Door Het Nieuwe Werken is het mogelijk dat uw medewerkers vanuit het hele land komen, omdat er niet meer centraal vanuit één kantoor wordt gewerkt en dus moet de vergaderlocatie voor iedereen goed bereikbaar zijn. Naast de plaats van het kantoor is een plek centraal in het land raadzaam. Bijvoorbeeld in Utrecht kan zowel voor een locatie in een bosrijke of landelijke omgeving worden gekozen, als hartje centrum.

Vergaderzaal en Het Nieuwe WerkenEchter, voor medewerkers die niet met het openbaar vervoer reizen, maar met de auto is dit laatste een crime. Bekijk daarom eerst goed hoe de meeste medewerkers naar de vergaderlocatie zullen komen, alvorens u de locatie uitzoekt. Andersom is een ophaalservice voor ov-reizigers bij een vergaderlocatie in het groen een goede oplossing. Het Nieuwe Werken is immers ook groen werken.

De vergaderlocatie die bij uw bedrijf past

Maar verreweg het belangrijkst is toch dat de vergaderlocatie aansluit bij uw bedrijf en waar u voor staat. Een duurzaam, ecologisch of milieubewust bedrijf vergadert misschien graag in het groen, een jong, hip, dynamisch en creatief bedrijf voelt zich wellicht beter bij een vergaderlocatie in de stad – waar naderhand nog een borrel kan worden gedronken.

Kortom, denk met uw medewerkers mee en voor een totaal andere omgeving dan uzelf en uw medewerkers gewend zijn. U zult nog opkijken wat dit doet voor de inspiratie. Om van de teamspirit nog niet te spreken.

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten