De voordelen van het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 8 oktober 2019
Reacties gesloten

Ben je de eigenaar van een klein of groot bedrijf dan is het belangrijk om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan te sluiten. Zo een verzekering beschermt je tegen claims wanneer jij als ondernemer schade veroorzaakt bij een ander  of als iemand door jouw toedoen een letsel oploopt. Dit kunnen klanten zijn van het bedrijf, maar ook je eigen werknemers. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt dan de kosten. Ook als de schade is veroorzaakt door jouw medewerkers of uitzendkrachten wordt dit vergoed. Materiële schade kun je nog vergoeden, maar als er lichamelijke letsels bij komen kijken kan dit flink in de kosten oplopen. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je voorkomen dat je voor zware financiële lasten komt te staan. Het is hetzelfde als een particuliere aansprakelijkheidsverzekering, maar dan specifiek voor ondernemers en bedrijven. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekkingen voor het bedrijf zelf, de werkgevers, de producten die er worden gemaakt en ook milieuaansprakelijkheid.

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade die jij of je werknemers hebben veroorzaakt aan andere  personen of producten tijdens werk uren. Het gaat hierbij om schade tijdens activiteiten binnen het bedrijf. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een goede manier om je als ondernemer te beschermen tegen aansprakelijkheid. Al heb jij de schade niet zelf veroorzaakt, maar als het gaat om jouw werknemers kan je er verantwoordelijk voor worden gehouden. Als ondernemer ben je dus aansprakelijk voor schade die door jouw bedrijf wordt veroorzaakt.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Wat vergoedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je als je aansprakelijk gesteld wordt voor onder andere:

  • verwonding van personen
  • schade aan iemand anders zijn spullen
  • schade door een gebrek in een product
  • schade die werknemers elkaar toebrengen of oplopen

Schade of een ongeluk kan per ongeluk aangebracht worden. Daarom is het handig als je van tevoren een dekking hebt waarop je terug kunt vallen. Een van je werknemers kan per ongeluk op een kapotte bureau stoel zitten of iemand laat een glas met water  vallen op duur apparatuur. Voor schade die jij of je medewerkers veroorzaken tijdens het werk is het bedrijf aansprakelijk. Voor dit soort schades kun je je verzekeren met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je dus voorkomen dat je voor zware financiële lasten komt te staan. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen claims wanneer jij als ondernemer schade veroorzaakt bij een ander.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten