De voordelen van thee drinken op de werkvloer

Door Danny Bijl van - 20 september 2021
Reacties gesloten

Thee is een populaire drank. We drinken gemiddeld per persoon 100 liter thee per jaar. Een feit is dat we steeds meer thee drinken. De warme drank zorgt voor gezelligheid maar kan daarentegen ook voor troost zorgen. Voor elk moment kan je een passende theesoort vinden. Niet alleen in de privésfeer, maar ook op de werkvloer wordt thee gedronken. Begin je ochtend met een kop thee en je zult gedurende de dag de positieve invloeden ervaren. Lees snel verder, wij vertellen je graag wat de voordelen zijn van thee drinken op de werkvloer.

Begin de dag goed

Een heerlijke kop verse thee in de ochtend als je aankomt op je werk. Samen met collega’s creëer je zo een ontspannen theemoment om de dag goed te beginnen. Het belang van thee op de werkvloer stijgt. Thee heeft verschillende positieve invloeden op je gezondheid. Hierdoor past het drinken van thee in een gezonde levensstijl. Er zijn zoveel verschillende soorten thee, waardoor iedereen thee wel lekker vindt. Zo wordt bijvoorbeeld groene thee steeds geliefder. Op de werkvloer wordt thee ook gedronken als ‘opkikkertje’. We zien vaak dat iedere werknemer zijn eigen mok heeft. Ze zijn gepersonaliseerd door middel van een bedrukking met een naam. Ook kan je mokken bedrukken met leuke uitspraken van werknemers.

Nu zijn we dan toch echt aangekomen bij het antwoord op de vraag wat de voordelen van thee zijn. In thee zit theïne. Dit is iets anders dan de cafeïne in koffie. Cafeïne zorgt voor een piek; een opleving die tijdelijk duurt. Bij theïne is dit niet het geval. Het zorgt voor langdurige energie. Daarnaast bevat thee antioxidanten, welke een positieve invloed hebben op je immuunsysteem. Antioxidanten beschermen ons tegen vrije radicalen in ons lichaam. Ook zorgt thee voor rust. Dit komt door het stofje L-theaine, een aminozuur dat stress vermindert en ons meer rust geeft.

Begin de dag goed

Thee heeft een positief invloed op het geheugen

Groene thee-liefhebbers hebben geluk. Groene thee heeft namelijk een positief invloed op ons (werk)geheugen. Uit onderzoek bleek dat bepaalde delen van onze hersenen onder invloed van het thee-extract beter kunnen samenwerken. Het versterkt, voor een kortere periode, de doeltreffende connectiviteit in onze hersenen. Dit zorgt ervoor dat opdrachten met een beter resultaat worden uitgevoerd. Het is dus verstandig om voor het uitvoeren van een belangrijke opdracht, waarbij je (werk)geheugen belangrijk is, groene thee te drinken.

Wil je een theepakket met mok cadeau doen aan vrienden, familieleden of collega’s? We hebben het er al even over gehad, maar maak het cadeau persoonlijk door de mokken te bedrukken met de naam van de ontvanger. Gaat de ontvanger het theepakket gebruiken op het werk? Vul het pakket dan aan met een aantal kantoorbenodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan notitieboekjes of pennen. Dit zijn kleine artikelen, maar een leuke toevoeging aan het cadeau. Ook notitieboekjes en pennen bedrukken is een mogelijkheid.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten