Dit is wat je leert bij een opleiding loopbaancoach!

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 15 augustus 2019
Reacties gesloten

Overweeg jij een opleiding loopbaancoach? In deze blog lees je wat je daarbij allemaal gaat leren. Een loopbaancoach doet namelijk vrij specifiek coaching werk. Wanneer dat goed bij jou past zul je waarschijnlijk erg veel voldoening uit het werk halen. Lees gauw door en kom erachter of het je aanspreekt!

Kijken naar bedrijf en werknemer

Je leert tijdens de opleiding hoe je zowel naar de medewerker zelf als naar het bedrijf waar hij of zij werkt te kijken. Vaak hebben deze twee aspecten namelijk een sterke invloed op elkaar wanneer het gaat om het individu dat je coacht. Zo kom je snel achter waardevolle informatie die je goed kunt gebruiken om jouw cliënt te helpen bij zijn of haar uitdagingen!

Een flinke stapel tools en kennis

Er zijn binnen het coaching vakgebied ontzettend veel verschillende methoden, gereedschappen en theorieën ontwikkelt. Dit kan zowel een lust als een last zijn. Het is een lust omdat de perfecte tool voor een specifieke meestal bestaat en dus gemakkelijk ingezet kan worden. De last is juist die veelvoud aan mogelijkheden. Er is geen vast stramien of gebaand pad van waaruit je iemand kunt helpen. Het kan daardoor soms moeilijk zijn om de juiste tools en methoden te kiezen. Gelukkig wordt je hier tijdens de opleiding wegwijs in gemaakt.

Opleiding loopbaancoach

Praktijkervaring

De meest waardevolle ervaring die er bestaat is ervaring in de praktijk. Bij een goede opleiding tot loopbaancoach zul je dan ook zeker in de praktijk aan de slag gaan. Vaak is er minimaal één stageperiode en een afstudeeropdracht in de praktijk verbonden aan een opleiding tot loopbaancoach. In sommige gevallen is de opleiding tot loopbaan coach geschikt voor mensen die al coach zijn, waardoor vrijwel de gehele opleiding in de praktijk plaats kan vinden. Hoe meer praktijkervaring je op doet, hoe beter je in staat bent om na je opleiding meteen aan de slag te gaan als loopbaan coach!

Naar jezelf kijken

Om je te ontwikkelen tot een goede loopbaan coach is het ook belangrijk dat je goed naar jezelf leert kijken. Je gaat veel aan de slag met reflectie om je eigen vaardigheden te analyseren en verbeteren. Zo haal je het maximale uit de opleiding en groei je ook als mens. Deze nieuwe inzichten en leerpunten helpen je namelijk niet alleen in je carrière maar ook bij de andere aspecten van jouw leven. Een extra stukje waarde dus.

De beste opleiding zoeken

Het is belangrijk dat je een opleiding tot loopbaan coach zoekt die goed bij jou past. Er zijn allerlei verschillende aanbieders, dus dat zal je zeker lukken. Wanneer je ervoor kiest om te starten krijg je daar ongetwijfeld geen spijt van. Heel veel succes!

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten