Dit zijn duurzame cadeaus voor in het kerstpakket

Door Danny Bijl van - 12 november 2021
Reacties gesloten

Ook dit jaar mag je je werknemers best wel grof verwennen door middel van het kerstpakket. Niet alleen het bedrijf heeft weer een jaar moeten doorstaan in combinatie met corona, maar je hebt waarschijnlijk ook veel flexibiliteit en uithoudingsvermogen van je personeel gevraagd. Aangezien duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het een fantastisch idee om wat duurzame cadeaus in het kerstpakket te verwerken. Zo kun je je personeel in het zonnetje zetten, maar wel op een ecologisch verantwoorde manier!

Duurzame kledingstukken

Duurzame kleding is een hype op dit moment en dat is niet zo gek. ‘Fast fashion’ is inmiddels een beetje uit de mode. Nu is het lastig om dit soort cadeaus aan je personeel te geven, omdat iedereen natuurlijk een andere maat heeft. Je kunt wel een mooie giftcard geven zodat ze zelf kunnen kiezen of ze boxershorts van bamboeviscose kopen of een nieuwe polo van lyocell. Zo stimuleer je je medewerkers om een duurzame keuze te maken en wellicht wat nieuws te proberen.

Duurzame kledingstukken

Milieuvriendelijke etenswaren

Bij een traditioneel kerstpakket denk je al snel aan een pakket vol etenswaren. Lekkere koekjes, oliën of bakproducten welke tijdens de kerstvakantie goed van pas komen. Je kunt dit echter ook duurzaam aanpakken, door verantwoorde merken te gebruiken. Denk hierbij aan fair trade producten en producten van merken die veel terugdoen voor het milieu. Kijk eens naar merken die bijvoorbeeld de ecologische voetafdruk compenseren of extra bomen planten met de winst die zij maken. Op die manier steun je direct het goede doel en maak je je personeel blij met een presentje.

Duurzame kantoorartikelen

Vind je het hoog tijd dat jouw kantoor een duurzamere uitstraling krijgt? Dan kun je je personeel ook wat mooie, duurzame kantoorartikelen cadeau doen. Denk niet alleen aan duurzaam schrijfgerei, maar bijvoorbeeld ook aan een mooie laptoptas of nieuwe koffiemok. Met het logo van het bedrijf erop ziet het er professioneel uit als ze het meenemen naar kantoor en draagt het bij aan de uitstraling van je bedrijf. Geef je personeel wel items die ze daadwerkelijk kunnen gebruiken en wat er stijlvol uitziet. Anders gooien ze het alsnog weg en is de mate van duurzaamheid ver te zoeken.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten