Drie dingen die onmisbaar zijn bij het nieuwe werken

Door Danny Bijl van - 25 mei 2022
Reacties gesloten

Thuiswerken, het wordt steeds normaler. Makkelijk toch, je pakt je laptop en gaat aan de slag. Zo makkelijk is het helaas toch niet. Lees hieronder de drie onmisbare dingen om productief thuis te werken.

Mobiel zijn

Mobiel zijn is een vereiste wanneer het gaat om thuis werken. Een pc of vaste computer is handig voor op het bureau, maar je zit vast aan die ene werkplek. Een laptop is dus een must have. Wanneer je op een andere plek wil werken dan je werkkamer dan kun je een laptop gewoon oppakken en ergens anders neerzetten. Hierdoor kun je kiezen om zelfs buitenshuis te werken. Thuis kan het namelijk behoorlijk onrustig worden. 

Zeker als er kinderen in huis rondlopen, maar een kat of andere huisdieren kunnen je aandacht al volledig opvragen. Samen met een laptop is een draadloze muis een verstandige aanschaf. Door een draadloze muis voorkomt u pijn aan hand en arm. De werksnelheid met een muis is bovendien veel sneller dan op dat er gebruik gemaakt wordt van het touchpad op de laptop zelf. 

Een smartphone of een mobiele werktelefoon is naast een laptop ook handig. Het voordeel van een mobiele werk telefoon is dat je niet altijd thuis hoeft te zijn om bereikbaar te zijn voor werk gerelateerde bezigheden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook werken in een bibliotheek of zelfs in een café.

De ruimte is alles

De omgeving waarin gewerkt wordt is zeer belangrijk. Dit moet een rustige en opgeruimde omgeving zijn voor hoge productiviteit. Een huiswerkkamer kan een oplossing zijn. Daglicht in deze kamer is bovendien belangrijk. Spreek wanneer je thuis werkt ook met de huisgenoten af dat je niet gestoord wil worden. Wanneer dit niet werkt, is de bibliotheek een goed alternatief. Deze hebben steeds vaker geïsoleerde werkplekken.

Gebruik de juiste tools

Gebruik de juiste tools

Software is een belangrijk aspect van thuiswerken. Wanneer je thuis werkt, is het handig om een digitale planner of to do list te gebruiken. Hierdoor kun je duidelijk zien wat je nog moet doen en wat je al gedaan hebt. Daarnaast is het gebruik van cloud diensten onmisbaar. Door het gebruik van een cloud dienst kun je al je bestanden voor het werk op een online plaats zetten. Hierdoor kun je overal bij je bestanden. Dit zorgt ervoor dat je overal kunt werken zolang je internet hebt.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten