Drie goede redenen om op de fiets naar het werk te gaan

Reacties gesloten

Stap jij iedere dag in de auto als je naar je werk gaat? Of wurm je je met honderden anderen in bus, tram, metro of trein? Het is een beetje afhankelijk van hoe ver je precies moet reizen naar je werk, maar vaak kan het veel lekkerder zijn om gewoon de fiets te pakken. Dan voorkom je niet alleen dat je in de file staat of hutjemutje in het openbaar vervoer zit gepropt, er zijn nog veel meer voordelen die op de fiets naar je werk gaan met zich meebrengt.

Het is een stuk gezonder

Op de fiets naar je werk gaan is een stuk gezonder dan in je auto stappen of van het openbaar vervoer gebruik maken. We brengen met zijn alleen onze dagen steeds meer zittend door en bewegen steeds minder. Vaak is een bezoekje aan de sportschool ook maar lastig in te plannen, met onze drukke levens. Om toch aan je beweging te komen kan het een heel stuk schelen als je op de fiets naar je werk gaat. Je zet op die manier tijd die je normaal gesproken zittend zou doorbrengen om in tijd die je bewegend doorbrengt. Hartstikke makkelijk en multi tasken: je komt niet alleen aan je beweging, het helpt je ook van A naar B. Misschien is de reistijd per fiets iets langer dan wanneer je bijvoorbeeld in de auto zou stappen, maar als dat betekent dat je ’s avonds het bezoekje aan de sportschool over kan slaan ben je alsnog flink tijd aan het besparen.

Je hoeft niet hard te trappen, als je dat niet wilt

Wil je best met de fiets naar je werk, maar woon je voor het mooie net iets te ver weg? Of zit er op je route een flinke heuvel of een viaduct, waar je jezelf nog niet iedere dag tegenop ziet fietsen? Geen probleem. Een elektrische fiets geeft je weliswaar net wat minder beweging dan wanneer je al het trapwerk op eigen kracht zou verzetten, het is altijd nog beter dan stil in de auto zitten. Dus laat je gerust een handje helpen, als dat ervoor zorgt dat je toch op de fiets stapt ben je alsnog prima bezig.

Je baas betaalt mee

Leuk ja, het idee van een elektrische fiets. Maar die zijn behoorlijk duur, toch? Klopt. Maar niet als je je baas mee laat betalen. Er zijn namelijk veel bedrijven waar een elektrische fiets leasen tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoort. Dit werkt een beetje hetzelfde als een auto van de zaak. Via een leasemaatschappij kies je een mooie fiets of e-bike uit, waar je voor 7% bijtelling op mag rijden. De fiets wordt niet je eigendom, en je betaalt slechts een paar euro in de maand om erop rond te kunnen rijden.

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten