Een goed vindbare website? Dit is de truc!

Door Danny Bijl van DB Online Marketing - 29 augustus 2022
Reacties gesloten

Het nieuwe werken vindt natuurlijk vooral online plaats; van videobellen tot werken in de cloud. We zijn er allemaal maar druk mee. Wanneer je niet in loondienst werkt maar als ZZP’er of andersoortig ondernemer, dan is het hebben van een goed online plaatje vaak de basis van je werk. Zonder een aansprekende en goed vindbare website weten klanten je minder te vinden, en zullen ze tevens minder snel contact met je opnemen. Toch kan een website, zeker in de startup fase, een behoorlijke investering zijn. Het is dan ook verleidelijk om zelf een website in elkaar te knutselen met een makkelijk webdesign programma. Of dit een goede keuze is? Wij leggen uit.

Goedkoop is duurkoop

Je kunt voor een goedkoop webbuild programma gaan met standaard templates die vaak ook nog gratis zijn. Deze websites zijn aan te raden wanneer je snel en voor korte tijd een site nodig hebt. Maar heb jij grootse plannen met je onderneming? Dan raden wij je aan om voor een lange termijn investering te gaan. Wanneer je namelijk eenmaal bent begonnen met het gebruiken van een goedkoop webdesign programma, dan is het zeer lastig om dit later weer te veranderen. De mogelijkheden zijn echter zeer beperkt van een gratis programma en daarnaast is maatwerk vaak niet mogelijk. En de SEO? Die is al helemaal niet goed. En dat is natuurlijk wat je wel wilt als bedrijf.

Ga voor kwaliteit

Ga voor kwaliteit

Het alternatief? Een maatwerk website. Of in ieder geval eentje die gemaakt is in een programma waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Een voorbeeld hiervan is om een WordPress website te laten bouwen. Doordat dit een open source systeem is, zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je het zo complex maar ook simpel maken als je zelf wilt. Wel raden we aan om een expert te raadplegen, WordPress Webdesign is namelijk echt een vak apart.

Mensen zijn soms nog wat huiverig om te investeren in een goede website. Maar vergelijk het met het bouwen van een woning; Dit doe je ook niet zelf met wat schroeven en hout. Bij de eerste de beste storm is deze dan ook verdwenen. Dit laat je doen door een goede aannemer, en dit bouw je ínclusief een sterk fundament. Investeer in de toekomst van je bedrijf door een goede basis voor je site neer te leggen. Door een programma als WordPress hiervoor te gebruiken heb je de garantie dat deze in Google nu en in de toekomst écht gevonden wordt.

Deel dit artikel met anderen
Danny Bijl - Online Marketeer
Danny Bijl is werkzaam als freelance online marketeer waarbij de focus ligt op SEO en content trajecten. Hij is er heilig van overtuigd dat het creëren van goede content een must is voor ieder bedrijf die iets met online wil doen. Naast de online marketing werkzaamheden voor zijn klanten is Danny ook een enthousiaste blogger.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten