Een lening afbetalen met een andere lening?

Reacties gesloten

Een lening afbetalen met een andere lening, het klinkt als gekkenwerk. Toch gebeurt het vaker dan je denkt. Zo gek is het namelijk nog lang nog niet. Is jouw start up bedrijfje net begonnen met lekker lopen? Dan is het oversluiten van je lening wellicht iets voor jou. Lees verder voor meer informatie en wie weet kan je hiermee je bedrijf verder helpen.

Wat is een lening oversluiten, ook wel herfinancieren genoemd?

Heel kort door de bocht betekent het, jouw lening af betalen met een andere lening. Zodoende wordt het ook oversluiten genoemd. Je gebruikt dan het geld wat je van één instantie leent om elke andere lening af te lossen. Op deze manier wordt je lening overzichtelijk en omdat je vaak een groter bedrag leent i.p.v. meerdere kleine leningen zijn de maandelijkse lasten lager.

Waarom zou je hier aan beginnen?

Zo gek is dit helemaal niet. Als beginnende ondernemer is het lastig genoeg om fondsen te verwerven. Klop je aan bij een bank dan zullen ze vaak tegen hoge rentes lenen. Op zich niet gek want je hebt nog geen bestaand bedrijf met solide cashflow en het vermogen om de bank terug te betalen. De bank gokt een beetje dat jij in staat bent om af te lossen. Verder is het vaak zo dat je nog niet in de positie bent om iets in onderpand aan te bieden.

Je moet de financiering dus overal vandaan schrapen. Familie, vrienden en kleine investeerders. Echter stel nu, jouw bedrijfje is een succes. Je heb een goede cashflow en je vermogen om af te lossen stijgt. Je hebt misschien al je eigen voorraden en bedrijfspand. Op een dergelijk moment is het reeds mogelijk om veel voordeliger te lenen, banken lopen namelijk minder risico want jij hebt jezelf al bewezen.

Voordelen van een herfinanciering

Wat je dan moet doen is het volgende. Je gaat goed op zoek naar een geldlener. Kijk goed rond, vraag om je heen naar ervaringen en lees goed de algemene voorwaarden. Sommige leners proberen je te lokken met tijdelijke acties en kies dan een lening.

Met het geleende bedrag kan je iedereen terug betalen. In plaats van vier leningen heb je er nu maar één. Vele malen overzichtelijker. Dit brengt een grote reductie van de maandelijkse lasten met zich mee van wege twee redenen.

  1. Vanwege de betere staat van jouw bedrijfje zijn de rentevoorwaarden vaak veel beter. De maandelijkse kosten vallen lager uit
  2. Meerdere kleinere leningen hebben vaak hogere rente, op een kleiner bedrag wordt anders geen geld verdiend. Wanneer je dat elimineert door een groter bedrag te lenen bij één entiteit dalen je maandelijkse lasten verder.

Prima plan

Zo gek is het dus niet alhoewel het contra-intuïtief klinkt. Het afsluiten van de juiste lening kan jouw bedrijf bevrijden van onnodige zware lasten.

Deel dit artikel met anderen
Sander Wijdemans - Online marketeer en ondernemer
Sander Wijdemans is freelance online marketeer en online ondernemer. Door de jaren heen heeft hij verschillende platforms, blogs en webshops opgezet, waaronder de succesvolle internationale webshop www.woodiful.com. Sander Wijdemans werkt als freelance marketeer onder de bedrijfsnaam SW Online Marketing & Media.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten