Een productief kantoor, zo richt je die in

Door Danny Bijl van - 22 oktober 2021
Reacties gesloten

Of je nu graag thuiswerkt of liever op kantoor, het liefste zijn we allemaal zo productief mogelijk. Want zeg nu zelf, na een productieve ochtend voel je je ontzettend voldaan. Als je de hele ochtend niets voor elkaar hebt gekregen, zal je na de lunch weinig zin hebben in de rest van je werkdag. We vertellen je graag hoe je je kantoor zo productief mogelijk inricht en wat goed bijdraagt aan je productiviteit.

Goede verlichting

Verlichting is ontzettend belangrijk in een kantoor. Als je het moet doen met schemerlampen, kun je natuurlijk niet productief zijn. Nu zijn tl-buizen wat ongezellig, maar je kunt prima spots aanschaffen om in te bouwen. Deze zien er stijlvol uit en zorgen ervoor dat jij scherp blijft.

Een fijne werkplek

Een fijne werkplek

Een fijne werkplek zorgt direct voor een hogere mate van productiviteit. Als je een goed bureau hebt en een fijne stoel, weerhoud je houding je er niet van om urenlang aan de slag te kunnen. Zorg dus dat je bureau opgeruimd is en je een fijn uitzicht hebt, bijvoorbeeld vlak bij een raam.

Een planner op je bureau

Als je een lijstje hebt van taken die gedaan moet worden, ben je vaak een stuk productiever. Een overzicht van wat je te doen staat zorgt er namelijk voor dat je sneller alles af wilt vinken. Maak dus aan het begin van de week of dag een lijstje en leg een marker ernaast. Als je een taak af hebt, kun je deze highlighten.

Onbeperkte drankenvoorziening

Of je nu heel lekker gaat op een paar koppen koffie of misschien houd je meer van thee; een goede drankenvoorziening is onmisbaar in een productief kantoor. Het zou namelijk heel vervelend zijn als je buiten de deur een goede kop koffie moet zoeken, want dit kost alleen maar tijd. Zorg dus voor een fijne espressomachine, waterkoker of waterkoeler in de buurt.

Wat buitenruimte in de buurt

Niemand kan acht uur achter elkaar productief zijn. Het is dan ook belangrijk dat je even naar buiten kunt om een ommetje te maken en een frisse neus te halen. Twintig minuten wandelen is voldoende om je hersenen een goede pauze te geven en nieuwe energie te krijgen. Probeer dus een fijne omgeving te zoeken waar je de benen even kunt strekken en je hoofd leeg kunt maken.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten