Facturatie uitbesteden? Zo pak je dat aan!

Door Danny Bijl van - 15 augustus 2022
Reacties gesloten

Facturatie is volgens veel ondernemers een van de meest vervelende en tijdrovende onderdelen van het runnen van een eigen bedrijf. Daarom wenden veel ondernemers zich tot factoring om hun facturen sneller betaald te krijgen en wat extra tijd vrij te maken voor de eigenlijke bedrijfsactiviteiten. Maar je vraagt je misschien af: werkt het uitbesteden van facturering? En zo ja, hoe pak ik dat aan? Wij zijn er om je met deze vragen te helpen!

Wat is facturatie?

Factoring is een financiële dienst. Het is een manier om betaald te worden voor bestaande facturen die nog niet door de klant zijn betaald. Factoringbedrijven kopen jouw facturen met een korting en kunnen je al binnen 24 tot 48 uur uitbetalen. Zo hoef jij niet te wachten tot jouw klant de factuur voldoet, maar staat het geld vrijwel direct op je rekening.

Hoe kan je facturatie uitbesteden?

Door jouw facturatie uit te besteden kun je snel betaald worden, zonder dat je hoeft te wachten tot de klant betaalt. Je facturen worden dus direct voldaan en je zit niet meer aan een betaaltermijn van bijvoorbeeld 14 of 30 dagen vast. Als een bedrijf dringend geld nodig heeft en niet onmiddellijk aan geld kan komen, is factoring een van de mogelijkheden om snel aan dit benodigde geld te komen.

Hoe werkt factoring voor een mkb bedrijf?

Hoe werkt factoring voor een mkb bedrijf

Wanneer je jouw facturen factureert, verkoop je je facturen als het ware aan het factoringbedrijf. Het factoringbedrijf schiet het geld aan je voor in ruil voor een percentage van het factuurbedrag. Op die manier nemen zij alle risico’s met betrekking tot die factuur op zich. Als een klant bijvoorbeeld zijn rekening niet op tijd of helemaal niet betaalt, is het aan hen om dat op te lossen – niet aan jou.

Het voordeel voor een mkb is dat het onmiddellijk over contant geld kan beschikken tegen lagere kosten dan bij een banklening of een rekening-courantkrediet het geval zou zijn. Kortom, factoring voor het mkb is een erg groot voordeel.

Kortom, factoring kan een geweldige manier zijn om jouw administratieve kosten te verlagen en je cashflow te beheren. Hoewel het niet voor iedereen geschikt is, raden wij je aan – als je denkt dat het voor jou zou kunnen werken – met een deskundige te spreken die je kan helpen beslissen of de voordelen opwegen tegen de kosten van het door iemand anders laten beheren van jouw facturatie.

Deel dit artikel met anderen
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!
De reacties zijn gesloten