Help blogger Mark Meerbeek met zijn FD Career Challenge en maak kans op een Galaxy Tab!

Door Redactie van Het Nieuwe Werken Blog - 22 februari 2011
Reacties gesloten

Vandaag spreken we Mark Meerbeek, blogger van het eerste uur op Het Nieuwe Werken Blog en strategie consultant bij Microsoft.

Mark vertelt dat hij zich heeft ingeschreven voor de FD Career Challenge. De challenge is namelijk dit jaar op zoek naar ‘de Nieuwe Werker‘.

Al jaren heeft Mark een enorme passie voor Het Nieuwe Werken en persoonlijke ontwikkeling. Je begrijpt direct dat hij meedoet.

Ook komt hij bij ons met een vraag:

Of wij jou, de lezer van Het Nieuwe Werken Blog, willen vragen om feedback op zijn inzending voor de challenge te geven.

Mark is een zeer sympathiek persoon dus zeggen we natuurlijk geen nee tegen zijn vraag. In deze blog daarom meer over zijn visie op Het Nieuwe Werken en hoe jij hem kunt helpen! Prettige bijkomstigheid: je maakt kans op een Samsung Galaxy Tab.

Wat is de FD Career Challenge?

“Dit voorjaar organiseert Het Financieel Dagblad voor de vierde keer de FD Career Challenge. Dit jaar zijn ze op zoek naar de Nieuwe Werker en willen ze de deelnemers het Nieuwe Werken echt laten beleven. Qua inhoud én vorm. Ze zijn nieuwsgierig naar wat de deelnemers die Nieuwe Werkers maken. En vooral hoe zij het Nieuwe Werken laten werken en daarmee een bijdrage leveren aan de organisatie van de toekomst. Alleen door hun netwerk goed te benutten maak de deelnemers kans op een van de 50 finaleplaatsen.”

Waarom doe je mee?

“Enige tijd geleden werden alle bloggers van Het Nieuwe Werken blog benaderd met de vraag of zij een rol wilde en konden spelen in de challenge. Dit kon op meerdere manieren. Bijvoorbeeld door reacties te geven op de verschillende inzendingen, maar ook door zelf deel te nemen aan de challenge. Als Nieuwe Werker in hart en nieren en iemand die gek is op nieuwe uitdagingen, sprak mij dit laatste het meest aan. De uitdaging is om te verwoorden hoe ‘traditionele’ organisaties worden bekeken door de ogen van de zgn. digital natives en daarmee een bijdrage te leveren aan de organisatie van de toekomst. Hopelijk ontstaat er n.a.v. de feedback van de lezers een nieuwe visie voor de toekomst (zeg 2015) van Het Nieuwe Werken.”

Hoe kan de lezer jou helpen en kansmaken op die Galaxy Tab?

“Geef feedback op mijn inzending via http://bit.ly/ijdXau en maak kans op een mooie prijs. De FD Career Challenge beloont namelijk iedere week de schrijver van de beste feedback met een Galaxy Tab van Samsung. Alvast dank!”

Tot slot, hoe zie jij Het Nieuwe Werken in 2015?

“Wat betreft Het Nieuwe Werken voor de toekomst denk ik dat we een interessante tijd tegemoet gaan. Vooral de vraag hoe we nieuw talent gaan binden aan onze organisaties. Je ziet steeds vaker in studies dat de aankomende generaties het loyaliteitsaspect naar een organisatie niet zo nauw meer zullen nemen. Toch zijn er nog maar weinig organisaties die hier over nadenken of hun HR-visie op aangepast hebben. Gaan organisaties hun regels en procedures dusdanig opstellen, dat nieuw toptalent zowel bij hun organisatie kan werken en tegelijkertijd een eigen bedrijf kan runnen? Of dat het voor toptalent mogelijk wordt om zowel voor de eigen organisatie als voor een andere (overigens niet concurrerende organisatie) te werken?

En wat zal de visie t.a.v. het nieuwe type manager worden? Vooralsnog hebben we vooral harde, vaak mannelijke managers met een directe stijl van managen. Komt met Het Nieuwe Werken de focus voor managers juist niet te liggen op verbindingen realiseren, consolideren en motiveren van mensen die je niet dagelijks of zelfs op wekelijkse basis ziet? Zou het zo kunnen zijn dat het nieuwe type manager voor de toekomst er dan uiteindelijk op neer komt dat onze managers midden 20 zijn, vrouw en meerdere talen spreken?

Ook qua kantoor gaan we mogelijk een interessante tijd tegemoet. Hebben we straks überhaupt nog wel een kantoor nodig? Ik zelf denk overigens van wel omdat een fysiek kantoor een organisatie ook een bepaalde identiteit & branding geeft, maar dat zal niet met hetzelfde aantal vierkante meters zijn wat men nu heeft. Kunnen medewerkers straks bijvoorbeeld alleen of samen met collega’s een kantoorruimte huren als ze dit willen? Worden openbare gelegenheden zoals retail & horecagelegenheden, short stay living concepten en (semi-)overheidsgebouwen (vliegveld, station, bibliotheek, et cetera) veelvuldig door medewerkers uitgekozen als werk- of ontmoetingsplek? Zullen organisaties het in de toekomst als ze het over locatie hebben het niet alleen meer hebben over hun eigen vastgoed, maar feitelijk  over iedere plek vanwaar hun medewerkers het werk kunnen uitvoeren? Of dit nu thuis, op kantoor, onderweg of op welke locatie dan ook gebeurt?”

In het gesprek merk ik aan Mark dat we het echt over zijn passie hebben: het ontwikkelen van een visie op mens en organisatie. Help Mark daarom om een plek in de finale van de FD Career Challenge te bereiken zodat hij HNW verder kan uitdragen en een verschil kan maken naar de organisaties van de toekomst!

Deel dit artikel met anderen
Redactie - Redactie van Het Nieuwe Werken Blog
De redactie van Het Nieuwe Werken Blog bestaat uit diverse journalisten en (eind)redacteuren.
Blijf op de hoogte van de blog via onze gratis abonnementen.
Wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? Deel ze hieronder met andere lezers!